Közlemények
Tartományi támogatás: Több mint 204 millió dinár az oktatási és a nemzeti kisebbségi pályázatokra

A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi - Nemzeti Közösségi Titkárság ma hat pályázati kiírás – három az oktatás támogatására és három a nemzeti kisebbségek támogatására - eredményét tette közzé, melyek keretösszege összesen 204.700.000,00 dinár.

26,5 millió dinár az általános iskolák és a középiskolák számára felszerelés beszerzésének támogatására, 102 millió dinár a középiskolás diákok utazási költségtérítésére Vajdaság Autonóm Tartományban és 20,2 millió dinár az oktatási programokra és projektekre – ebből 14,7 millió az egyesületek, az általános- és középiskolai oktató-nevelő intézmények, valamint a pedagógusok szakmai továbbképzésével foglalkozó intézmények programjai és projektjei támogatására, 3,7 millió a két tanítási nyelvű oktatás megvalósítására, 1,1 millió az iskolai helységeket bérbeadó oktató-nevelő intézmények számára és 700 ezer dinár az iskoláskor előtti oktatásra vonatkozó programokra és projektekre.

A nemzeti kisebbségek – nemzeti közösségek támogatására meghirdetett pályázatokra idén összesen 56 millió dinár áll rendelkezésre, ebből 33 millió a Vajdaság Autonóm Tartományban élő nemzeti kisebbségek jogainak előmozdítását célzó programokra és projektekre, 12 millió a multikulturalizmus és a nemzetek közötti tolerancia megóvására és ápolására vonatkozó programokra és projektekre és 11 millió dinár a hivatalos nyelvhasználatra való jogosultság érvényesítésének előmozdítására.

Áprilisban már közzétételre kerültek a Vajdaság autonóm tartományi oktató-nevelő intézmények számára interaktív táblák és kivetítők beszerzését támogató pályázat eredményei. Az okos táblát minden iskolának! elnevezésű akcióra, - melynek célja, hogy minden vajdasági iskola, minden kihelyezett tagozat és minden diákkollégium egy-egy okos táblát és projektort kapjon - 70,4 millió dinár áll rendelkezésre.

„A sikeresen lebonyolított közbeszerzési eljárást követően, már nagyban folynak a beszerelési munkálatok, a védelmi intézkedések alkalmazására vonatkozó ajánlások mentén. A hónap végére várhatóan mind a 704 tábla és projektor telepítése megtörténik. Remélem, hogy szeptemberig, illetve az új iskolaév kezdetéig a tanulók rendelkezésére állnak majd az okos táblák és tanáraik használni fogják azokat a tanítás folyamán. A távoktatás ideje alatt meggyőződhettünk a digitális technológia előnyeiről és arról, hogy az nélkülözhetetlen. Azokkal a pályázatokkal kapcsolatosan pedig, amelyek eredményei most kerültek közzétételre, reményeink szerint a naptári év végéig, a költségvetés fizetőképességével összhangban lebonyolíthatjuk a szerződések aláírását, a felszerelések beszerzését és leszállítását, a támogatott programok és projektek pedig megvalósulnak” - jelentette ki Nyilas Mihály tartományi kormányalelnök és tartományi titkár.

A pályázati eredmények titkárságunk weboldalán tekinthetők meg és tölthetők le.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Tisztelettel emlékeztetjöük a Szabadkai Városi Könyvtár olvasóit, hogy a rendkívüli állapotot megelőzően kikölcsönzött könyveket térítésmentesen 2020. június 10-éig visszahozhatják. Az általános iskolák tanulói a Kalandozás Könyvországban olvasásnépszerűsítő vetélkedőre a kitöltött kérdőíveket...
2020. JÚNIUS 2.
[ 15:00 ]
Kedves Közönségünk! A Zentai Magyar Kamaraszínház a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulójáról Reményik Sándor versösszeállítással emlékezik meg. Az erről készült felvételt szerdán este 19 órától megtekinthetik facebook oldalunkon. Ősztől pedig a Zentai Magyar Kamaraszínházban kerül...
2020. JÚNIUS 2.
[ 12:49 ]
A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) elítéli a szabadkai Vajdasági Magyarok Szövetsége (VMSZ) alapszervezetének szolgalelkűségét és egy olyan döntés megszavazását ami alapján Szabadka központjában, kiemelt helyen a Jadran mozi előtti téren hatalmas méretű szobrot emelnek Karagyorgyevics I. Péter szerb...
2020. JÚNIUS 1.
[ 19:01 ]
Beolvasás folyamatban