Közlemények
Trianon100: Száz év, száz mondat
A VM4K kulturális akciója

Száz év, száz mondat című kulturális akcióval emlékezik meg Trianon 100. évfordulójáról a VM4K.

A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ 2020. június 4-én honlapján, közösségi oldalán és videomegosztóján megjelenteti általa felkért száz vajdasági magyar ember mondatát a trianoni békediktátum 100. évfordulójára való megemlékezésként.

Az akció lényege a szülőföld megtartó ereje, a szülőföldhöz való ragaszkodás, a szűkebb és tágabb környezet szeretete, az együttélés tapasztalata, az egyetemes magyar nemzethez tartozás lelki ténye és a vajdasági magyar identitás kifejezése, összetartozásunk megfogalmazása – nem némaság és nem hangoskodás.

A VM4K által felkért száz vajdasági magyar olyan ember, akinek szakmája, hivatása, munkája, civil szférában végzett tevékenysége közvetlenül vagy közvetve a magyar közösséghez kötődik.

A VM4K ezzel az akcióval a vajdasági magyarság iránti tiszteletét fejezi ki, amiért megtartja magyarságát, vagyis nap mint nap vállalja anyanyelvét, kultúráját, hovatartozását.

A VM4K nem tünteti fel azok nevét, akiket felkért arra, hogy vegyenek részt ebben a kulturális akcióban, hiszen a hangsúly a személyük által megfogalmazott mondaton keresztül az általuk képviselt közösség üzenetén van.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Hagyományok Háza hetedik alkalommal szervezi meg az Országos Fiatal Népi Ékszerkészítők Tehetséggondozó Táborát a Nemzeti Tehetség Program támogatásával, a találkozó által már közel száz fiatal tehetség juthatott táborozási lehetőséghez. Idén Tápiószentmártonon, augusztus 10-14. között rendezik a programot....
2020. JÚLIUS 2.
[ 16:42 ]
A 2020-as év egy fontos mérföldkövet jelent a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének tanárképzési programjában, ugyanis az egyik legjelentösebb rendezvényünk idén 20. évét ünnepli. Két évtized kitartó munkája á11 mögöttünk, ahol az évek során több száz előadó és megannyi pedagógus próbált választ keresni...
2020. JÚLIUS 2.
[ 9:00 ]
A Palics Magyar Művelődési Egyesület, a Palics Helyi Közösség és a palicsi Miroslav Antić Általános Iskola NYÁRI NAPKÖZIT szervez a palicsi iskola napközijében 4-től 14 éves korú gyermekek számára. A résztvevőket jó társaság, kézműves foglalkozások, társasjátékok, sok mozgás és kiváló hangulat várja. A...
2020. JÚLIUS 1.
[ 13:40 ]
Beolvasás folyamatban