Közlemények
Felhívás a XXIV. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozón való részvételre

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai támogatásával és a Pannon Televízió médiatámogatásával 2020. novemberében megszervezi a

XXIV. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozót.

A versenyre minden 9. életévét betöltött magyar nyelvű amatőr versmondó jelentkezését várjuk a Kárpát-medence területéről gyermek-, ifjúsági-, és felnőtt kategóriában. A jelentkezőknek készülniük kell egy művel az egyetemes magyar irodalomból, valamint egy verssel vagy prózával a határon túli (vajdasági, erdélyi, kárpátaljai, felvidéki, muravidéki, tengerentúli) magyar irodalomból.

A járványhelyzetre való tekintettel és a fertőzöttek számának bizonytalan alakulása miatt az idei rendezvény rendhagyóan két külön hétvégéből áll majd, egyik hétvégén lesz az elődöntő (2020. november 7–8.), másikon a döntő (nov. 20.). A határainkon túli jelentkezők az elődöntőre videófelvétellel nevezhetnek.

A november 7-én megrendezendő elődöntőre a hetedikes, nyolcadikos, a középiskolás és a felnőtt korosztály képviselőit várjuk, míg november 8-án a harmadiktól hatodik osztályosok mondják el egyik szövegüket.

Határon túli versenyzőktől jó kép- és hangminőségű, kamerával vagy mobiltelefonnal felvett előadást várunk, amelyet egy fájlmegosztó segítségével juttathatnak el a lent található e-mail címre.

A helyszínen zajló elődöntőn minden produkciót kamera rögzít, a zsűri pedig a felvételek megtekintése után dönt a döntőbe való továbbjutásról, mint ahogyan majd a díjazásról is.

A döntőt november 20-án, pénteken 14 órától tartjuk. Az itt elhangzó szövegeket a Pannon Televízió rögzíti, és december elején tűzi majd műsorára, a zsűri értékelésével együtt.

A döntőre szánt előadások hossza nem lépheti túl a 4 perces időkorlátot.

Az elődöntő első napjának résztvevőit (hetedik osztálytól fölfelé) 2020. november 7-én, szombaton délelőtt 9 és 10 óra között várjuk a bácsfeketehegyi kultúrotthonba (JNA 24.), míg a 3-6. osztályosokat november 8-án vasárnap, szintén 9 és 10 óra között.

A nevezési díj 500,00 dinár.

Érdeklődni Hajvert Ákosnál a +381/69-30-50-966-os vagy Fehér Farkas Hajnalkánál a +381/638728731-es mobilszámon lehet. Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet a vmve.versmondo@gmail.com e-mail címen. (A jelentkezési lap letölthető a www.vmmi.org címről, vagy igényelhető a feltüntetett email címen).

A jelentkezéskor kérjük küldjék el a kiválasztott szövegek word alapú, vagy szkennelt változatát archiválás céljából.

Jelentkezési határidő: 2020. november 3., kedd.

A rendezvény a Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület közreműködésével valósul meg.

A találkozó a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt kulturális rendezvénye.

Támogatók:

Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT.

Tartományi Kulturális és Tájékoztatási Titkárság

Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság

Kishegyes Község Önkormányzata

Magyar Nemzeti Tanács

Pannon RTV

Ünnepeljük együtt a verset!

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Képzés néptáncoktatóknak - illusztráció
2020. OKTÓBER 19.
[ 13:53 ]
A zentai Thurzó Lajos Általános Iskola online szavalóversenyt hirdet V. Messzeringó gyerekkorom világa címmel, amelyre nevezni magyar költők verseivel lehet, egy pályázó egyetlen verssel vagy versrészlettel indulhat. A versenyt a következő kategóriában hirdetik meg: alsósok (1–2., 3–4. osztály), felsősök (5–6., 7–8....
2020. OKTÓBER 9.
[ 8:51 ]
A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) a legerélyesebben elítéli Kerény település magyar nyelvű feliratának megrongálását – olvasható a párt szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. – Követeljük a rendőrségtől és az ügyészségtől vizsgálják ki az esetet, kerítsék kézre az elkövetőket...
2020. OKTÓBER 8.
[ 18:40 ]
A Vajdasági Magyar Diákszövetség (VaMaDiSz) ifjúsági önkéntes akciót szervez 2020. október 10-én (szombat) Óbecsén, amelynek társszervezői az óbecsei Ökobecse Polgári Egyesület és a VMSZ Ifjúsági Szervezetének óbecsei helyi szervezete. Az akció a "Volunteer challenge Vajdaság" programsorozat keretében, a...
2020. OKTÓBER 8.
[ 13:29 ]
Beolvasás folyamatban