Közlemények
A VMDK közleménye: Ki vállalja a politikai, jogi és erkölcsi felelősséget az adai híd állapota miatt?

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége felteszi a kérdést Igor Mirovićnak, a Tartományi Kormány elnökének, ki vállalja a politikai, jogi és erkölcsi felelősséget az adai híd állapota miatt és a politikai játszmák miatt jelentkező többletköltségekért? Ő személyesen, vagy Ada Község elnöke, Bilicki Zoltán?

Szeptember elején a Tartományi Kormány távozófélben lévő elnöke, Igor Mirović Adán járt és ez alkalommal kijelentette:

"Ez (a híd - a közlemény szerzőjének megj.) az egyike a be nem fejezett és elsikkasztott projektumoknak amit ránk hagyott az előző kormány. Itt kiépítjük és felújítjuk a hídra vezető utakat, valamint kivitelezzük a szükséges munkálotokat, ami miatt a híd befejezetlenül áll 2010 óta. Elvárásaim szerint a híd november végéig üzemképes lesz."

Egyesek erre azt mondanák, nem hallottunk tőle semmi újat, mert a párt, amelyet Igor Mirović képvisel, már nyolc éve hatalmon van, és mást sem csinál csak hátrafelé mutogat, és másokra hárítja a felelősséget saját kudarcaik miatt. Csakhogy most a kijelentését annak a Bilicki Zoltánnak a jelenlétében tette meg, aki, mint tudjuk, szerves része volt annak a hatalmi struktúrának, amelyet Mirović sikkasztással vádolt.

Mint ismeretes, miután a Szerb Haladó Párt átvette a hatalmat köztársasági szinten, Bilicki Zoltánt (DS-es káderként) letartóztatták Ürményi Ferenc (akkor már SNS-eskáder) volt községi elnökkel együtt éppen a híd építésére szánt eszközök elsikkasztásának vádjával.

Egy hónap után Bilicki Zoltán elhagyta a DS-t és az SNS-nél bukkant fel. Azóta - legalábbis a közvélemény előtt - erről az ügyről nem lehetett hallani.

Ezt követően Bilicki Zoltán a SNS szineiben és hathatós támogatásával ismét községi elnök lett, míg Ürményi Ferencet beválasztották a községi tanácsba.

Ezen tények tudatában kérdezzük Igor Mirovićtól, hogy akkor, amikor az előző tartományi kormány be nem fejezett és elsikkasztott projektumjairól beszélt, valójában Ada Község elnökét vádolta-e sikkasztással a nagy nyilvánosság előtt, és bejelentette politikai "kilövetését" vagy csak megfeledkezett arról kinek a jelenlétében nyilatkozik, és úgy gondolta, hogy a valamikori "sárga lopók" - ahogyan ők hívták őket - átállásával nyugodtan mutogathat másra és szórhatja populista szólamait?

Ennek kapcsán a VMDK azt is szeretné megtudni Igor Mirovićtól, hogy mit tett a mostani tartományi adminisztráció annak ügyében, hogy meglegyen a politikai, jogi és erkölcsi felelőse azokért a sikkasztásokért.

Hiszen a tartományi költségvetésből kétmilliárd dinárt fizettek ki a híd építésére, majd most további 140 millió dinárt a híd és a hídra vezető utak tatarozásáért.

A jelenlegi munkálatok ugyanis világosan kimutatták, milyen pocsék munkát végeztek az előző alkalommal, amire valakik kiadták az ideiglenes működési engedélyt, az építéseket felügyelő szerv pedig elfogadta azokat, és jóváhagyta az eszközök kifizetését, majd egy hónapra rá, az ideiglenes engedély lejártával mindenki a saját felelősségére közlekedhetett.

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége ezért felteszi a kérdést Igor Mirovićnak, a tartományi kormány elnökének, ki vállalja a politikai, jogi és erkölcsi felelősséget az adai híd állapota miatt és a politikai játszmák miatt jelentkező többletköltségekért. Ő személyesen, vagy Ada Község elnöke, Bilicki Zoltán?

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Képzés néptáncoktatóknak - illusztráció
2020. OKTÓBER 19.
[ 13:53 ]
A zentai Thurzó Lajos Általános Iskola online szavalóversenyt hirdet V. Messzeringó gyerekkorom világa címmel, amelyre nevezni magyar költők verseivel lehet, egy pályázó egyetlen verssel vagy versrészlettel indulhat. A versenyt a következő kategóriában hirdetik meg: alsósok (1–2., 3–4. osztály), felsősök (5–6., 7–8....
2020. OKTÓBER 9.
[ 8:51 ]
A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) a legerélyesebben elítéli Kerény település magyar nyelvű feliratának megrongálását – olvasható a párt szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. – Követeljük a rendőrségtől és az ügyészségtől vizsgálják ki az esetet, kerítsék kézre az elkövetőket...
2020. OKTÓBER 8.
[ 18:40 ]
A Vajdasági Magyar Diákszövetség (VaMaDiSz) ifjúsági önkéntes akciót szervez 2020. október 10-én (szombat) Óbecsén, amelynek társszervezői az óbecsei Ökobecse Polgári Egyesület és a VMSZ Ifjúsági Szervezetének óbecsei helyi szervezete. Az akció a "Volunteer challenge Vajdaság" programsorozat keretében, a...
2020. OKTÓBER 8.
[ 13:29 ]
Beolvasás folyamatban