Közlemények
Magyarországi és külhoni középiskolás diákoknak hirdet felvételt a Mathias Corvinus Collegium

Magyarországi és külhoni magyar diákok jelentkezését várja január 31-ig a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programja.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az ingyenes, iskola mellett végezhető képzések elsősorban azoknak a fiataloknak szólnak, akik a lehető legtöbbet szeretnék kihozni magukból az érettségi és az egyetemi felkészülés során.

A felvételt nyert tanulók az érdeklődési körüknek megfelelően választhatnak a nyolchetes rendszerben működő e-learning kurzusok közül. A kínált témák között megtalálható a modern kori történelem, a nemzetközi kapcsolatok, a közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, az irodalom, valamint lesznek magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzusok is.

Az online képzés mellett havonta egy személyes készségfejlesztő napot tartanak, amikor a diákok ismert és elismert szakértők előadásain, különböző általános kommunikációs és érveléstechnikai tréningeken vehetnek részt. A járványhelyzet miatt a fejlesztőnapokat online tartják meg. Az érdeklődők valamennyi kurzus tematikáját és bemutatkozó videóját a program online felületén tekinthetik meg.

A Mathias Corvinus Collegium az ország egyik legismertebb, a hagyományos oktatást kiegészítő tehetséggondozó intézménye, amelynek középiskolásoknak szóló programja már több mint 15 éve működik sikeresen. A 2013 óta Erdélyben is elérhető képzéseken több mint 350 erdélyi magyar tanuló vesz részt, de a Felvidékről, Kárpátaljáról és a Vajdaságból is jelentkeznek középiskolások. A szociálisan hátrányos helyzetű, nagy távolságból érkező diákok számára utazási támogatást biztosítanak.

A középiskolások számára meghirdetett programnak csaknem 1400 diákja van Magyarországon és a határon túl. A képzési kínálatot tartalmában és volumenében is növelni szeretnék, így a jövőben akár 4000 tanuló számára is elérhetővé tehetik a kurzusokat.

2021 őszén Budapest mellett további 13 magyarországi városban szeretnék elindítani a programot, a hosszú távú cél pedig az, hogy további belföldi és külhoni központokkal bővülve 35 városban legyenek jelen az MCC képzései - idézték Wittmann Zsolt megbízott programigazgatót a közleményben. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Kirajzó pályázatok - illusztráció
2021. ÁPRILIS 10.
[ 14:15 ]
Kertész Másként - illusztráció
2021. MÁRCIUS 31.
[ 12:30 ]
Az Európai Parlament Szerbiáról szóló jelentésének elfogadása teljes egészében lerántotta a leplet Aleksandar Vučić és a Szerb Haladó Párt (SNS) kártékony politikájáról. Megállapítást nyert a demokrácia leépítése, az intézmények kisajátítása, a parlament sóhivatalt betöltő szerepe, az egy évvel ezelőtti...
2021. MÁRCIUS 31.
[ 9:03 ]
Megjelent a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának idei pályázati felhívása a dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíjra, amelyre külhoni magyar jogászhallgatók jelentkezését várják – közölte Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár. Az államtitkár kiemelte: a pályázat célja a...
2021. MÁRCIUS 30.
[ 9:52 ]
„Belgiumi ügyvédem a mai napon azt közölte velem, hogy a belga ügyészség tájékoztatta, a 2020. november 27-i gyülekezési tilalomsértési és drogbirtoklási ügyemet a hatóság megvizsgálta, és jogkövetkezmény nélkül lezárta, hivatalos eljárás nem indult, a mentelmi jog felfüggesztését nem indítványozták. A Covid-19...
2021. MÁRCIUS 24.
[ 23:50 ]
Beolvasás folyamatban