Közlemények
Személyiségfejlesztő drámajátékos hétvége Zomborban
Jőj lendületbe, hozd lendületbe!

A több, mint másfél éve tartó járványügyi korlátozások a közösségi életre is komoly hatással voltak, vannak: minden közösség, így a szórvány- és szigetmagyar közösségek is a vírus terjedésének enyhülése után igyekeztek újraindítani a társadalmi, közösségi életet, újra beindítani a szakosztályokat, öntevékeny csoportokat.

Fontosnak és talán a legjelentősebbnek azt tartjuk, hogy az új kihívásokra adandó válaszok megtalálásában és kialakításában, egyúttal a motiváció és a lendület visszaszerzésében a legjobb módszerészeket próbáljuk megtalálni és átadni, így a legjobb szakemberekkel tudjunk együtt dolgozni – mindezzel hozzájárulva a közösségek újraszervezéséhez, a közösségfejlesztés és közösségi tervezés új módszereinek az elsajátításához, a változó, különböző feltételek megteremtéséhez.

Mindezzel összhangban örömmel adunk hírt arról, hogy a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet az Osonó Színházműhellyel együttműködésben közösségfejlesztő hétvégéket indít, amelynek első állomása Nyugat-Bácska, Zombor lesz.

November 19-e és 21-e között a Nyugat-Bácskában tevékenykedő pedagógusok, csoportvezetők, társulati tagok, ifjúságsegítők és közművelődési szakemberek számára szervezünk szakmai hétvégét. A közel 20 órás, háromnapos műhelyfoglalkozásra olyan érdeklődőket vár(t)unk és hívtunk meg, akik szeretnék a mindennapos tanítási gyakorlatukat, közösségi tevékenységüket személyiségfejlesztő, drámajátékos és közösségkovácsoló elemekkel gazdagítani, akiket érdekel a színházi előadás létrehozásának fortélya, a színpadra tervezett műsorok elkészítése és azok eszközei. A tréning tehát egyúttal továbbképzési lehetőséget kínál a színház és a játék eszközeit már alkalmazó pedagógusoknak, közösségszervezőknek, társulattagoknak, de jó alkalom azon érdeklődőknek is, akik ebben az időszakban a játék varázsa által feltöltődni szeretnének.

Az Osonó Színházműhely trénerei – Fazakas Misi színész, rendező, színházpedagógus és Mucha Oszkár színész, tréner – által vezetett képzés olyan területekre nyújt betekintést, mint a személyiségfejlesztés, beszédművelés, a drámapedagógiai, illetve csoportvezetési, színházpedagógiai alapismeretek.

A rendezvény a vonatkozó járványügyi előírások betartásával fog megvalósulni. (VMMSZ)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ifjúsági tábor Zentán - illusztráció
2022. JÚNIUS 29.
[ 9:14 ]
Június 30-ig jelentkezhetnek a leendő jogászhallgatók a Magyar Nemzeti Tanács pályázati felhívására a Vajdasági Jogászösztöndíj Programra. Az ösztöndíjak havi összege nettó 100 ezer forint dinárellenértéke. A támogatásra azok a személyek pályázhatnak, akik nem rendelkeznek felsőfokú végzettséggel, és első...
2022. JÚNIUS 22.
[ 11:24 ]
Az újvidéki Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéken az idén 20 állami költségvetéses (büdzsés) és 5 önköltséges hallgató tanulhat tovább. A felvételire június 21-étől 23-áig lehet jelentkezni az újvidéki Bölcsészettudományi Karon (Filozofski fakultet, Dr. Zoran Đinđić u. 2. ) 8 és 13 óra között. Mindenkit várnak, aki...
2022. JÚNIUS 8.
[ 19:37 ]
Június 17-én, pénteken 19 órai kezdettel kortárs zenei koncertet tartanak a Karika projekt keretében, a belgrádi Diákkulturális Központ nagytermében. A belépés díjtalan. A Karika projekt magyarországi és szerbiai kortárs zeneszerzőket és előadókat köt össze, időt biztosít számukra a közös munkára és az alkotásra,...
2022. JÚNIUS 8.
[ 16:42 ]
Beolvasás folyamatban