Közlemények
MM közgyűlése: Csernik Árpád és Berze Gizella a Magyar Mozgalom köztársasági parlamenti képviselőjelöltjei

Egységes ellenzéki kiállásra és a közös jelöltjeink támogatására buzdítjuk a vajdasági magyarokat. A Szerbiában áprilisban megrendezésre kerülő parlamenti választásokon a Magyar Mozgalom az egységes zöld-polgári platform listáján indítja képviselőjelöltjeit, ami a vajdasági magyaroknak megbízható alternatívát jelent majd a VMSZ megalkuvó szerbiai politizálásával szemben.

December 18-án, szombaton megtartott közgyűlésünkön a mozgalom tagjai megerősítették szándékukat, hogy cselekvően részt vállaljanak abban az egységes, progresszív politikai folyamatban, amely egy mindnyájunk számára élhető, európai értékrendszer szerint irányított Szerbiáért dolgozik a 2022-es parlamenti választásokat követően.

A Palicson megrendezett közgyűlésen bemutatkoztak az MM vezető képviselőjelöltjei: Csernik Árpád Szabadkáról és Berze Gizella Zentáról.

Csernik Árpád színművész 4 pontba foglalta tervezett programját:

„1. Legyenek végre egyenrangú, egyenértékű állampolgárok a vajdasági magyarok!

2. Létesüljön olyan gazdasági légkör, hogy a vajdasági magyar munkavállalkozók itthon is tudjanak boldogulni!

3. Állítsuk helyre a közösségünkön belüli párbeszédet, szabjunk gátat mindennemű kirekesztésnek!

4. Mindenkinek joga van az élhető környezethez! Érvényesítsük ezt a jogot mindannyiunk számára!”

Berze Gizella 30 éve dolgozik a közoktatásban. Országos képviselőként az oktatási rendszer fejlesztéséért és a vajdasági magyar iskolák versenyképességéért fog dolgozni. „Hosszú távon nincs más esélyünk, arra, hogy gyermekeink itthon, szülőföldjükön érvényesüljenek, mint az, hogy biztosítsuk számukra az alanyi jogon kijáró legjobb és legmagasabb szintű oktatást.”

A mozgalom közgyűlése egyhangúlag támogatta a két vezető jelöltet, akik hamarosan megkezdik választási kampányukat, áll a Magyar Mozgalom szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nyílt nap a Magyar Tanszéken - illusztráció
2022. MÁJUS 12.
[ 15:01 ]
Villámolvasás a gyakorlatban! - illusztráció
2022. MÁJUS 10.
[ 13:22 ]
Adathalász csalók hozták létre azt a weboldalt, ami súlyosan megkárosíthatja a gyanútlan és óvatlan számlatulajdonosokat. Az egyik vezető bankszolgáltató ezért közleményt adott ki az ügyben. Március végével egyesült a Budapest Bank és az MKB Bank. A fúziót használják ürügyként azok a csalók, akik üzenetben kérik...
2022. ÁPRILIS 27.
[ 10:39 ]
Szeretettel várják a családokat, barátokat 2022. április 30-án, szombaton Horgos központjába, ahol kirakodóvásár, főzőverseny, tűzoltó bemutató, gyermekprogramok sokasága várja a szórakozni vágyókat. Egytálétel megvásárlásával mindenki támogathatja a helyi játszótér korszerűsítését. A napot zenés mulatsággal...
2022. ÁPRILIS 21.
[ 15:52 ]
A londoni könyvvásáron folytatódott a kortárs magyar irodalom népszerűsítése. Az április 5. és 7. között lezajlott szakmai rendezvényen a Petőfi Kulturális Ügynökség standdal, könyvbemutatókkal és irodalmi beszélgetésekkel képviselte Magyarországot. Ismét megrendezték a pandémia miatt két év kényszerpihenőre...
2022. ÁPRILIS 13.
[ 11:30 ]
Beolvasás folyamatban