Közlemények
A Karika projekt magyarországi és szerbiai kortárs zeneszerzőket és előadókat kapcsol össze
Betűméret:             

Június 17-én, pénteken 19 órai kezdettel kortárs zenei koncertet tartanak a Karika projekt keretében, a belgrádi Diákkulturális Központ nagytermében. A belépés díjtalan.

A Karika projekt magyarországi és szerbiai kortárs zeneszerzőket és előadókat köt össze, időt biztosít számukra a közös munkára és az alkotásra, megismerteti őket a helyi közösséggel és olyan rendezvényeket szervez, ahol lehetőségük lesz bemutatni munkáikat.

A projektet hosszú távú művészeti együttműködésnek tervezték, és idén júniusban rendezik meg az első két koncert, június 17-én Belgrádban, majd június 24-én a budapesti Tökölyanumban.

A nem mindennapi, négy zenészből álló együttes, melynek tagjai Molár Anna mezzoszoprán, Rastko Uzunović klarinétos, Tokárszky Máté és Marija Rašić gitárosok, június 13-án találkoznak a belgrádi Collegium Hungaricumban, hogy felkészüljenek a koncertre és a zeneszerzőkkel való együttműködésre.

A közönség három premierelőadást hallhat, mégpedig Vajda Gergely, Tornyai Péter és Damjan Jovičin szerzeményeit, de a repertoáron szerepelnek Branka Popović, Jugo Marković és Virág Anna Virág művei is. A belgrádi koncert vendége Luka Lopičić harmonikás lesz, valamint a Belgrádi Ifjúsági Zenekar Vuk Wolkov Popović karmester vezényletével.

A projekt hordozói Damjan Jovičin, a belgrádi Zeneművészeti Kar doktorandusza és Marija Rašić, aki a budapesti Liszt Ferenc Akadémia klasszikus gitár szakán szerezte meg a mesterfokozatot. A projekt ötlete a Budapesten eltöltött idő után született meg, amikor észrevették, hogy Magyarország és Szerbia művészeti világa között nincs kellő kapcsolat, annak ellenére, hogy ezek az országok számos területen közel állnak egymáshoz.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Túl a százon - illusztráció
2024. ÁPRILIS 11.
[ 15:11 ]
Részvételükkel a belgrádi választásoknak nevezett színjátékban dr. Pásztor Bálint és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) bebizonyította, hogy bűnrészesek a választási csalások elkövetésében, és a Szerb Köztársaság intézményeinek leépítésében - írja közleményében a Vajdasági Magyarok Demokratikus...
2024. ÁPRILIS 10.
[ 10:18 ]
Ada Község Önkormányzata és a Vadvirág Hagyományápoló Kör– a Szentháromság Római Katolikus Plébánia, Ada Község civil szervezetei és művelődési, oktatási intézményei, továbbá a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet támogatói és szakmai partnersége mellett –...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 13:48 ]
Temerinben, a kopjafánál tart megemlékezést a Vajdasági Magyar Demokrata Párt március 15-e tiszteletére. “…Szép vagy te, szebb minden országbeli testvéreidnél, mert nem fürödtél vérben, mint azok, téged tiszta örömkönnyek mostak…” Petőfi Sándor aznap esti naplóbejegyzésében ezekkel a szavakkal köszöntötte...
2024. MÁRCIUS 12.
[ 7:29 ]
Beolvasás folyamatban