Közlemények
VMDK: Nincsen időnk Kern és Pásztor mellébeszélésére!
Betűméret:             

A szabadkai migránshelyzet kapcsán eddig két nyilatkozat született a kisebbségi kormánypárt részéről.

Először Szabadka alpolgármestere Kern Imre rukkolt ki azzal, hogy mindez „a helyi önkormányzat hatáskörén kívül eső probléma” (Pannon RTV), majd Pásztor István a kisebbségi kormánypárt elnöke osztotta meg velünk a bölcsességét mi szerint "Szerbiának a déli határain kell megvédenie saját polgárait" (Pannon RTV).

Ilyen érelemben komoly kérdésként merül fel Kern Imre Szabadka alpolgármesterének szakmai kompetenciája. Hiszen a nyilatkozatából egyértelműsíthetjük, hogy csak "néz mint borjú az új kapura" a kialakult helyzetre, holott a városi szervek adták ki a migránsokat szállító taxisok engedélyeit, illetve saját elmondásuk szerint a város és a belügyi szervek közötti kommunikáció és együttműködés kiváló!

Felszólítjuk Kern Imrét Szabadka város alpolgármesterét és Szabadka város Kommunális, Energetikai és Közlekedésügyi Titkárságát rövid időn belül vizsgálja felül ezen taxi szolgáltatók munkáját, valamint fontolják meg a taxizásra vonatkozó engedélyük létjogosultságát, meghosszabbítását!

Nincsen idő Pásztor István, a kisebbségi hatalmi párt elnökének mellébeszélésére sem!

Ha komolyan gondolja Szerbia határainak megvédését, azok megerősítését, akkor miért nem használja azt a lovat amit aláadtak? Miért nem hívja össze a Tartományi Képviselőház Közbiztonsági Tanácsát amit a VMDK már 2020-ban követelt?

Parlamenti képviselői miért nem tűzik a szerbiai képviselőház napirendjére a rossz közbiztonsági helyzet megvitatását, cselekvési terv elfogadását? Nem gondolja, hogy ezt a problémát, mint a felelős hatalmi koalíció tagjának már rég meg kellett volna oldania? Vagy már el is felejtették mit írtak alá a koalíciós megállapodásban?

Netán fontosabb az egyéni és a pártérdek mint a közösségi érdek?

A VMDK Szabadka véleménye szerint Kern és Pásztor mellébeszélésére nincsen időnk! Helyzet van, amit meg kell oldani! Ha erre nem képesek, adják át a helyüket azoknak akik ezt megoldják!

Az elmúlt napokban szervezetünkhöz több száz bejelentés érkezett, amit köszönünk a Vajdaság teljes lakosságának!

Különösen Szabadka, Martonos, Makkhetes, Horgos, Kanizsa lakóinak. Ezekből nyilvánvaló, hogy a napokban előállt helyzet nem rendeződött. A migránsok továbbra is érkeznek Szabadkára, de Királyhalmára, Martonosra és Majdán, Rábé térségébe is.

Polgártársainknak üzenjük, mi nem állunk meg és nem állíthatnak meg bennünket. Számíthatnak ránk. Dolgozunk és harcolunk tovább a helyzet megoldása érdekében.

Az időközben beküldött fényképek egy részét nyilvánosa tesszük, illetve továbbítjuk az illetékes szerveknek. Mindenki döntse el melyik taxiszolgáltatókat részesíti előnyben. Mi biztos nem hívunk független taxit, rózsaszín taxit, se görög betűs taxit.

VMDK Szabadka

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
A dolgok...
2022. JÚLIUS 11. [ 20:46 ]

A dolgok Belgrádban dőlnek el, nem lokálisan. Így üzemel az ország, minden és mindenki központosítva. A többi qss.


Hagyományosan szünidei rajzversenyt hirdet a Szent István-nap és Újkenyér-ünnep szervezőbizottsága. Az idei témánk: Mi leszek, ha nagy leszek? Arra kérjük a nagyóvodás és általános iskolás korú gyermekeket, hogy rajzolják le, fessék meg nekünk, hogyan képzelik el magukat felnőttként, milyen foglalkozást,...
2022. JÚLIUS 13.
[ 10:41 ]
Közleményt jutatott el szerkesztőségünkhöz a VMDK szabadkai szervezete a migránsokat szállító taxisok engedélyének felülvizsgálását szorgalmazva. Az alábbiakban olvasható a közlemény teljes szövege: "Az elejében még csak kisebb számban voltak hajlandók taxisok a migráns fuvarozásra, de kb. 2-3 évvel ezelőtt a...
2022. JÚLIUS 8.
[ 13:54 ]
Magyarkanizsa önkormányzata értesíti a lakosságot, hogy a magyarkanizsai rendőrállomás az elkövetkező időszakban fokozottan ellenőrzi a Horgosi út és a Gesztenye fasor kereszteződésében a piroson való áthajtást, a gyorshajtást és ezеket szankcionálni is fogja. A közlekedésbiztonsági elemzés során kiderült, hogy a...
2022. JÚLIUS 7.
[ 9:45 ]
Beolvasás folyamatban