Közlemények
VMDK: Nincsen időnk Kern és Pásztor mellébeszélésére!
Betűméret:             

A szabadkai migránshelyzet kapcsán eddig két nyilatkozat született a kisebbségi kormánypárt részéről.

Először Szabadka alpolgármestere Kern Imre rukkolt ki azzal, hogy mindez „a helyi önkormányzat hatáskörén kívül eső probléma” (Pannon RTV), majd Pásztor István a kisebbségi kormánypárt elnöke osztotta meg velünk a bölcsességét mi szerint "Szerbiának a déli határain kell megvédenie saját polgárait" (Pannon RTV).

Ilyen érelemben komoly kérdésként merül fel Kern Imre Szabadka alpolgármesterének szakmai kompetenciája. Hiszen a nyilatkozatából egyértelműsíthetjük, hogy csak "néz mint borjú az új kapura" a kialakult helyzetre, holott a városi szervek adták ki a migránsokat szállító taxisok engedélyeit, illetve saját elmondásuk szerint a város és a belügyi szervek közötti kommunikáció és együttműködés kiváló!

Felszólítjuk Kern Imrét Szabadka város alpolgármesterét és Szabadka város Kommunális, Energetikai és Közlekedésügyi Titkárságát rövid időn belül vizsgálja felül ezen taxi szolgáltatók munkáját, valamint fontolják meg a taxizásra vonatkozó engedélyük létjogosultságát, meghosszabbítását!

Nincsen idő Pásztor István, a kisebbségi hatalmi párt elnökének mellébeszélésére sem!

Ha komolyan gondolja Szerbia határainak megvédését, azok megerősítését, akkor miért nem használja azt a lovat amit aláadtak? Miért nem hívja össze a Tartományi Képviselőház Közbiztonsági Tanácsát amit a VMDK már 2020-ban követelt?

Parlamenti képviselői miért nem tűzik a szerbiai képviselőház napirendjére a rossz közbiztonsági helyzet megvitatását, cselekvési terv elfogadását? Nem gondolja, hogy ezt a problémát, mint a felelős hatalmi koalíció tagjának már rég meg kellett volna oldania? Vagy már el is felejtették mit írtak alá a koalíciós megállapodásban?

Netán fontosabb az egyéni és a pártérdek mint a közösségi érdek?

A VMDK Szabadka véleménye szerint Kern és Pásztor mellébeszélésére nincsen időnk! Helyzet van, amit meg kell oldani! Ha erre nem képesek, adják át a helyüket azoknak akik ezt megoldják!

Az elmúlt napokban szervezetünkhöz több száz bejelentés érkezett, amit köszönünk a Vajdaság teljes lakosságának!

Különösen Szabadka, Martonos, Makkhetes, Horgos, Kanizsa lakóinak. Ezekből nyilvánvaló, hogy a napokban előállt helyzet nem rendeződött. A migránsok továbbra is érkeznek Szabadkára, de Királyhalmára, Martonosra és Majdán, Rábé térségébe is.

Polgártársainknak üzenjük, mi nem állunk meg és nem állíthatnak meg bennünket. Számíthatnak ránk. Dolgozunk és harcolunk tovább a helyzet megoldása érdekében.

Az időközben beküldött fényképek egy részét nyilvánosa tesszük, illetve továbbítjuk az illetékes szerveknek. Mindenki döntse el melyik taxiszolgáltatókat részesíti előnyben. Mi biztos nem hívunk független taxit, rózsaszín taxit, se görög betűs taxit.

VMDK Szabadka

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
A dolgok...
2022. JÚLIUS 11. [ 20:46 ]

A dolgok Belgrádban dőlnek el, nem lokálisan. Így üzemel az ország, minden és mindenki központosítva. A többi qss.


Túl a százon - illusztráció
2024. ÁPRILIS 11.
[ 15:11 ]
Részvételükkel a belgrádi választásoknak nevezett színjátékban dr. Pásztor Bálint és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) bebizonyította, hogy bűnrészesek a választási csalások elkövetésében, és a Szerb Köztársaság intézményeinek leépítésében - írja közleményében a Vajdasági Magyarok Demokratikus...
2024. ÁPRILIS 10.
[ 10:18 ]
Ada Község Önkormányzata és a Vadvirág Hagyományápoló Kör– a Szentháromság Római Katolikus Plébánia, Ada Község civil szervezetei és művelődési, oktatási intézményei, továbbá a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet támogatói és szakmai partnersége mellett –...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 13:48 ]
Temerinben, a kopjafánál tart megemlékezést a Vajdasági Magyar Demokrata Párt március 15-e tiszteletére. “…Szép vagy te, szebb minden országbeli testvéreidnél, mert nem fürödtél vérben, mint azok, téged tiszta örömkönnyek mostak…” Petőfi Sándor aznap esti naplóbejegyzésében ezekkel a szavakkal köszöntötte...
2024. MÁRCIUS 12.
[ 7:29 ]
Beolvasás folyamatban