Közlemények
Felhívás a Fábri Géza Biológiaversenyre és a Máriás Vilmos Kémiaversenyre
Betűméret:             

A Zentai Gimnázium a 2022/2023-as tanévben harmadik alkalommal hirdeti meg a Fábri Géza Biológiaversenyt és a Máriás Vilmos Kémiaversenyt.

A közösségünk arculatának, önazonosságának és nemzeti kulturális örökségének megőrzéséhez szükséges feltételek megteremtésében napjainkban egyre nagyobb szerep jut a helyi értékek feltárásának és minél szélesebb körben való megismertetésének, ugyanis a nemzeti önazonosságunk alapját képező kulturális örökségünk mellett talán éppen ezen tényezők lehetnek azok, amelyek hozzájárulhatnak a felnövekvő nemzedék szülőföldhöz való kötődésének erősítéséhez, illetve a természettudományok népszerűsítéséhez.

A Zentai Gimnázium egyike azon intézményeknek, amelyeknek tanári karában az intézmény közel másfél évszázados múltra visszatekintő történetében számos olyan kiváló pedagógus fejtett ki meghatározó tevékenységet, akik nemcsak nagy tekintéllyel rendelkező szakemberekként, hanem valódi példaképekként is részt tudtak venni a felnövekvő generációk oktatásának, nevelésének folyamatában, hozzájárulva ahhoz, hogy intézményünk a Tisza menti régió, sőt az egész Vajdaság egyik legjelentősebb értelmiségi utánpótlásbázisává váljon.

A versenyek menete:

– Mindkét versenyen két főből álló csapatok vehetnek részt.

– Mindkét versenyt a középiskolás diákok számára hirdetjük meg két kategóriában, az 1–2. és a 3–4. osztály képezi a két kategóriát.

– Az első forduló levelező forduló, amelyre ezúttal online felületen kerül sor. Erről a jelentkezés után kapnak bővebb információt a diákok.

– Jelentkezni december 3-ig lehet az alábbi linken: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdxNkzVScoHrBM9CYpytAURbOm-dwv9Y_e9UGj8lsCGbleZAA/viewform

– A területi döntőn a feladatlap kitöltése mellett a résztvevőknek egy 5–8 perces előadást kell tartaniuk az előre megadott témában.

– Az előadás anyagát 3–5 oldalas dolgozatban összefoglalva be kell küldeniük a prezentációval együtt a területi döntőt megelőzően, december 15-ig.

– Az idei verseny témaköre a levegő.

– A területi döntőre készítendő előadás címe a Fábri Géza Biológiaversenyre: A levegő élővilága

– A területi döntőre készítendő előadás címe a Máriás Vilmos Kémiaversenyre: A levegőszennyezés okai és hatása

A levelező fordulóra december 5-én kerül sor.

A területi döntőt 2022. december 17-én tartjuk meg Zentán, a Zentai Gimnáziumban, 9 órai kezdettel.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az Európai Parlament plenáris ülésén ma arról döntött, hogy a 2021-2027-es uniós pénzügyi keretterv két év működés után máris átalakításra szorul. Deli Andor, a Fidesz EP-képviselője szerint a költségvetés átszabásánál fontosabb kérdés, hogy miért nem jutnak a tagállamok az őket megillető forrásokhoz....
2022. DECEMBER 15.
[ 15:23 ]
A Mézeskalács gyermeklappal egyetemben Topolya Község Múzeuma is megszervezte az Alkoss te is! rajzpályázatot, az óvodások és alsó tagozatos diákok számára. Az őszi rajzpályázat november végén zárult, melyre 451 alkotás érkezett Szabadkától Belgrádig. A díjátadóra és a legjobb alkotások megtekintésére, azaz a...
2022. DECEMBER 14.
[ 12:38 ]
A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporterek Szakosztálya meghirdeti a 41. Magyar Sajtófotó Pályázatot. A hagyományokhoz híven a pályázatra első sorban a hazai és határon túli magyar sajtó munkatársainak jelentkezését várjuk, de – a korábbi évekhez hasonlóan – a pályázat nyitott mindenki számára. A...
2022. DECEMBER 4.
[ 12:56 ]
Beolvasás folyamatban