Közlemények
Megjelent a Kárpát-medencei Lovas Program nyílt pályázati felhívása
Betűméret:             

Megjelent a Nemzetpolitikai Államtitkárság által indított Kárpát-medencei Lovas Program nyílt pályázati felhívása – közölte a Nemzetpolitikai Államtitkárság. A program célja az egészséges életmód és a rendszeres sport ösztönzése mellett a hagyományőrzés, a lovas hagyományok ápolása és a nemzeti identitástudat erősítése a Kárpát-medencében.

A pályázatra a Magyarország határain kívül működő, lovakkal kapcsolatos tevékenységet folytató magyar szervezetek jelentkezhetnek működés, fejlesztés, eszközbeszerzés, valamint programok és rendezvények megvalósítására, melyek létesítő okiratában felsorolt tevékenységei között szerepel a lovas sport és lovas szabadidő, a lovas hagyományőrzés, a lovas turizmus, a lovas terápia vagy a lovas rendezvények szervezése.

A lovassport és a lovas kultúra nemzeti kultúránk fontos része, ezért a Nemzetpolitikai Államtitkárság évek óta támogatja a lovassport újjáélesztését, a lovas rendezvények megvalósítását szerte a Kárpát-medencében. A tavalyi év során elindítottuk az Erdélyi Lovas Programot, amely keretében 75 erdélyi lovas szervezetnek nyújtottunk támogatást. Az Erdélyi Lovas Program mintájára, annak kiterjesztéseként jelentettük be 2023 júliusában a Kárpát-medencei Lovas Program indulását, amellyel célunk, hogy a teljes Kárpát-medencére kiterjedő program szintjén támogassuk a lovas egyesületeket, valamint elősegítsük a lovas kultúra, lovas hagyományőrzés minél szélesebb körben történő megismertetését, népszerűsítését, különösen a gyerekek és a fiatalok körében.

A pályázat teljes támogatási keretösszege 400.000.000 Ft, az igényelhető támogatás mértéke 1.000.000 Ft – 7.000.000 Ft. A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás.

A pályázat benyújtásának kezdő napja 2023. szeptember 5, benyújtási határideje 2023. október 3. 14:00 óra (közép-európai idő szerint).

A részletes pályázati felhívás elérhető awww.bgazrt.hu oldalon és awww.kulhonimagyaok.hu oldalon.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Legokiállítás és -börze  Óbecsén - illusztráció
2023. SZEPTEMBER 21.
[ 23:40 ]
A Híd folyóirat a Hídverő programsorozat részeként egynapos lakomát szervez társadalomtudósok és irodalmárok részvételével a vajdasági magyar közösséget és a magyar kultúrpolitikát érintő kihívásokról. Szó lesz többek között a népességfogyásról és a kulturális-közéleti aktualitásokról. Az eseményen...
2023. SZEPTEMBER 19.
[ 11:27 ]
A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a hagyományos Diák Menedzsment Bajnokság és a Fogyasztóvédelmi Diákverseny mellett hatodik alkalommal hirdeti meg a Vállalkozz okosan! diákversenyt az általános iskolás tanulók számára gazdasági-vállalkozói témakörben. A verseny célja, hogy a felnövekvő generáció tagjai...
2023. SZEPTEMBER 12.
[ 16:34 ]
A magyarkanizsai FERHA Felnőttképzők Regionális Hálózata 30 órás MS Word és szintén 30 órás MS Excel tanfolyamot hirdet Magyarkanizsán. Olyan munkakeresők jelentkezését várjuk, akik a két program megfelelő ismerete révén munkához tudnának jutni, de aktív munkavállalók is jelentkezhetnek, akiknek a munkájuk...
2023. SZEPTEMBER 6.
[ 8:58 ]
Beolvasás folyamatban