Közlemények
A Komgrad Közvállalat reagálása: A munkát soha nem tekintettük munkahelyi zaklatásnak
Betűméret:             

Közleményben reagált a topolyai Komgrad Közvállalat a Magločistačnak az általunk is ismertetett cikkére, amely a vállalat egyik dolgozójának kálváriáját meséli el, aki munkahelyi zaklatási esetét bíróságra vitte és ott pert nyert. A Komgrad szerkesztőségünknek is megküldött közleményében azt állítja, az egész történet a vállalat jóhírnevének megsértését szolgálja.

„A topolyai Komgrad közvállalat vezetése arra kéri a polgárokat, hogy tartózkodjanak a vállalatvezetésre vonatkozó valótlanságok és a velük kapcsolatos gyűlöletbeszéd terjesztésétől a Magločistač portálon megjelent szöveg után, amely nem tükrözi a Komgrad Közvállalatban uralkodó valós helyzetet. Nevezetesen néhány ember elégedetlensége nem tükrözi a közvállalat általános helyzetét és felelősségteljesen állítjuk, hogy a Komgrad Közvállalatban senki nem vált munkahelyi zaklatás áldozatává. A vállalat alapelve, hogy a munkafeladatokat a cégben betöltött funkciótól, nemzeti vagy felekezeti hovatartozástól, politikai elkötelezettségtől, valamint családi állapottól függetlenül el kell látni. A vállalatvezetés megpróbál a lehető legnagyobb mértékben megfelelni a dolgozók igényeinek, megpróbál tekintettel lenni arra, hogy egyes itteni munkák nehéz fizikai munkának számítanak. A munkát soha nem tekintették munkahelyi zaklatásnak, ám sajnos vannak olyan személyek, akik visszaélnek ezzel a jogukkal.

Nem mondhatjuk azt, hogy a vállalatot elhagyó dolgozók a munkafeltételek miatti elégedetlenségük okán mentek el, nem is az itt uralkodó munkalégkör miatt, ez pedig bizonyára annak a jele, hogy a vállalat lehetőségeihez mérten, jól működik. Még a munka mennyisége is évről évre nő amiatt, mert a Komgrad fokozatosan átveszi a község összes települését, de ezek a munkák egyenletesen oszlanak meg a dolgozók között.

Az elmúlt évek során a vállalat számos változáson ment át, amelyek célja mindenek előtt a munkások helyzetének javítása volt, de célunk volt az általunk végzett szolgáltatások minőségének javítása, akárcsak a felhasználók iránti nyitottság biztosítása is.

Folyamatos beruházások zajlanak a vállalat gépparkjában, mégpedig nem a luxus- és hivatali járművek tekintetében, az eszközök korszerűsítésében, a dolgozók képzésében, valamint a felhasználókkal való kommunikáció javításában. A rendszeres munkavégzés, valamint a túlóra és éjszakai munka díját a törvényi előírásoknak és a társaság egyéb jogszabályainak megfelelően rendszeresen kifizettük.

Annak az információnak a közzétételével, miszerint a Komgrad közvállalatban munkahelyi zaklatás történik, mégpedig oly módon, hogy a másik félnek alkalmat sem nyújtanak arra, hogy véleményezze az állítást, sérti a cég jóhírnevét a térségben, és kárt okoz neki.

Hangsúlyozzuk, a média és a közösségi oldalak szabadsága nem foglalja magában a hazugságok terjesztését, amelyekkel egyének vagy egy vállalat tekintélyét, becsületét és jóhírnevét sértik.

Abban a reményben, hogy a jövőben körültekintőbben kezelik az információk közzétételét,

maradunk tisztelettel,

a Komgrad Közvállalat vezetősége”, áll a közleményben.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megjelent a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által működtetett Kőrösi Csoma Sándor Program új pályázati felhívása. A diaszpóra magyarságát segítő program új kiírása keretében a déli félteke országaiba lehet ösztöndíjasként jelentkezni. A Nemzetpolitikai Államtitkárság által 2013-ban indított...
2023. NOVEMBER 15.
[ 15:33 ]
A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ az idei adventi időszakban is meghirdeti a Mézeskalács készítő pályázatát. Süsd meg Te/ Süssétek meg Ti a legszebb mézeskalácsot, mézeskalács házat. Várjuk az amatőr és profi sütni szeretők, baráti társaságok, óvodai és iskolai csoportok, klubok,...
2023. NOVEMBER 15.
[ 13:46 ]
A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény idén is megszervezi a Dr. Papp György Szépolvasási és Szépkiejtési Verseny a község felső osztályos tanulói számára. A találkozóra 2023. november 28-án, szombaton 9 órától kerül sor a magyarkanizsai Művészetek háza nagytermében. A versennyel dr. Papp...
2023. NOVEMBER 3.
[ 14:35 ]
Beolvasás folyamatban