Közlemények
Pályázati felhívás: Vajdasági Szép Magyar Könyv
Betűméret:             

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség az idei évben is felhívja a kiadókat, kiadói tevékenységet is ellátó szervezeteket, hogy vegyenek részt a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázaton, amelyet a Szövetség az év legszebben gondozott magyar nyelvű vajdasági könyveinek társadalmi elismeréseként alapított. A pályázaton a 2023. január 1. és december 31. közötti időszakban megjelent kiadványokkal vehetnek részt.

Az értékelés legfontosabb szempontjai továbbra is a tipográfia, a tördelés, a grafika és a könyvészeti összkép.

A pályázaton a Szerb Köztársaság területén bejegyzett kiadók, kiadói tevékenységet is ellátó szervezetek vehetnek részt a Szerb Köztársaság, illetőleg a Kárpát-medence területén működő nyomdákban előállított kiadványaikkal. A könyvészeti versenyre ugyanakkor társkiadásban megjelent kiadványokkal is lehet nevezni – ebben az esetben szükséges, hogy legalább az egyik kiadó a Szerb Köztársaság területén legyen bejegyezve.

A Vajdasági Szép Magyar Könyv-pályázatra benyújtott kiadványokat a háromtagú kuratórium a díjakat és elismerő okleveleket mindösszesen 7 kategóriában osztja ki:

  • gyermek- és ifjúsági kiadványok,
  • szépirodalmi kiadványok,
  • általános iskolai és középiskolai tankönyvek, ezek segédkönyvei,
  • tankönyvpótló és- kiegészítő kiadványok,
  • tudományos és értekező prózai művek, szakkönyvek, felsőoktatási kiadványok,
  • művészeti könyvek és albumok,
  • könyvsorozat (legalább három kötet).

A díjszabályzat értelmében, amennyiben a kiadó Könyvsorozat kategóriában nyújtja be kiadványait, úgy a könyvsorozatot képező egyedi kötetekkel más kategóriában nem pályázhat. A sorozat első kötetének megjelenési éve nem lehet korábbi 2004-nél. Az a kiadó, amely a Könyvsorozat kategóriában kiírt pályázaton díjat nyer, a könyvsorozatban megjelenő további kiadvánnyal/kiadványokkal – egyedi kötettel, kötetekkel – legelőbb két év múlva pályázhat.

A Vajdasági Szép Magyar Könyv-pályázatra nevezendő kiadványokat 2-2 példányban szükséges eljuttatni a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség címére (24000 Szabadka, Kossuth Lajos tér 4., Szerbia Köztársaság), vagy személyesen is átadhatók.

Pályázati feltétel továbbá a kiírás mellékletét képező nevezési lap kitöltése, amelyet Excel-formátumban, elektronikus úton az office@vmmsz.org e-mail címre szükséges megküldeni. Könyvsorozat kategória esetében az egyedi kiadványok pályázási adatlapjától eltérő nevezési lap kitöltése szükséges.

A nevezés és a postára adás határideje: 2024. január 5.

A díjakat és az elismerő okleveleket a Magyar Kultúra Napja 2024. évi délvidéki központi ünnepségének keretében nyújtjuk át, amelynek időpontjáról és helyszínéről a VMMSZ a későbbiekben értesíti a pályázó intézményeket.

Bővebb információ a +381-69/551-82-22-es számon vagy az office@vmmsz.org e-mail címen kérhető.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az idei tanévben 18. alkalommal rendezik meg az általános iskolások Ribár Béláról (1930-2006) elnevezett fizikaversenyét. A versenyre 7. és 8. osztályos, fizikát kedvelő diákok jelentkezhetnek. A verseny négy részből áll: - Gondolkodtató kérdések - A helyszínen bemutatott kísérlet ismertetése - Számítási...
2024. JANUÁR 17.
[ 16:39 ]
Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a tartományi szintű általános és középiskolás diákversenyt, melynek témája a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos megfigyelés, kutatás, elemzés. A verseny célja a fiatalok érdeklődésének felkeltése a fogyasztóvédelem, a tudatos vásárlás, az egészségmegőrzés, a környezetvédelem,...
2024. JANUÁR 14.
[ 8:29 ]
Az üzleti világban való érvényesülésre, a szakmai ismeretek elsajátítására, egy vállalat létrehozására és menedzselésére való felkészülést nem lehet túl korán elkezdeni. Az üzleti tervezés az egyik legnagyobb kihívás, amellyel a vállalkozó szembesül. Nehéz feladat, hiszen a jövőbe kell tekinteni, hogy egy hosszú...
2024. JANUÁR 14.
[ 8:21 ]
Beolvasás folyamatban