Világ
Donyecki bányabaleset: Már több mint 30 halott
Betűméret:             

Harminckettőre emelkedett a donyecki Zaszjagyko bányában szerdán bekövetkezett sújtólégrobbanás megtalált halálos áldozatainak száma, egy bányászt még keresnek - közölte a Kelet-Ukrajnában önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság katasztrófavédelmi szolgálatának szóvivője.

"A hosszú ideig mélyben rekedt harminckét bányászból harmincegyet minden életjel nélkül találtak meg" - mondta el csütörtökön Juliana Begyilo szóvivő. Ezzel harminckettőre emelkedett a halálos áldozatok száma. Egy embert még keresnek a bányamentők - tette hozzá.

Az oroszbarát szakadárok szerdán visszautasították a kijevi kormány követelését, hogy az ukrán katasztrófavédelem is részt vehessen a mentésben, és nem kértek orosz segítséget sem. Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma csütörtökön megismételte: készenlétben áll egy jól felszerelt bányamentő alakulatuk, hogy Donyeckbe repüljön.

A tízezer munkavállalót foglalkoztató, 1992-ben részlegesen privatizált Zaszjagyko bánya a széntermeléséről híres Donyec-medence egyik legnagyobb és legjobban felszerelt bányaüzeme, mindazonáltal az elmúlt két évtizedben több baleset helyszíne volt. Legutóbb 2007-ben ugyanott százegy halálos áldozatot követelt egy robbanás, amely a független Ukrajna legsúlyosabb bányaszerencsétlensége volt.

A donyecki repülőtér közelében fekvő bányában szerdán történt balesetnek nincs köze a tíz hónap alatt több mint hatezer halálos áldozatot követelő kelet-ukrajnai konfliktushoz. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A rendőrség megerősítette, hogy hat ember meghalt, többet pedig kritikus vagy súlyos állapotban szállítottak kórházba. A sérültek között van egy kisgyermek is. Több embert megkéseltek, egy férfit pedig lelőttek szombaton Sydney egyik forgalmas bevásárlóközpontjában - közölte az ausztrál rendőrség, felszólítva az...
2024. ÁPRILIS 13.
[ 12:00 ]
Joe Biden időben közeli támadást vár Irán részéről Izrael ellen - az amerikai elnök erről újságírók előtt beszélt a Fehér Házban pénteken. Úgy fogalmazott, hogy az offenzíva "előbb, mint később" fog bekövetkezni, de megjegyezte, hogy a titkos információkat nincs módjában megosztani. Hangsúlyozta azt...
2024. ÁPRILIS 13.
[ 7:38 ]
Doktori disszertációjával kapcsolatos plágiumvád miatt lemondott pénteken a norvég egészségügyi miniszter. Idén ő a második tárcavezető a norvég kormányban, aki plágiumvádak miatt távozni kényszerül, írja az MTI. A 2021 októberében hivatalba lépett Ingvild Kjerkol egy nappal azt követően mondott le, hogy a norvégiai...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 20:09 ]
Beolvasás folyamatban