Világ
Donyecki bányabaleset: Már több mint 30 halott

Harminckettőre emelkedett a donyecki Zaszjagyko bányában szerdán bekövetkezett sújtólégrobbanás megtalált halálos áldozatainak száma, egy bányászt még keresnek - közölte a Kelet-Ukrajnában önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság katasztrófavédelmi szolgálatának szóvivője.

"A hosszú ideig mélyben rekedt harminckét bányászból harmincegyet minden életjel nélkül találtak meg" - mondta el csütörtökön Juliana Begyilo szóvivő. Ezzel harminckettőre emelkedett a halálos áldozatok száma. Egy embert még keresnek a bányamentők - tette hozzá.

Az oroszbarát szakadárok szerdán visszautasították a kijevi kormány követelését, hogy az ukrán katasztrófavédelem is részt vehessen a mentésben, és nem kértek orosz segítséget sem. Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma csütörtökön megismételte: készenlétben áll egy jól felszerelt bányamentő alakulatuk, hogy Donyeckbe repüljön.

A tízezer munkavállalót foglalkoztató, 1992-ben részlegesen privatizált Zaszjagyko bánya a széntermeléséről híres Donyec-medence egyik legnagyobb és legjobban felszerelt bányaüzeme, mindazonáltal az elmúlt két évtizedben több baleset helyszíne volt. Legutóbb 2007-ben ugyanott százegy halálos áldozatot követelt egy robbanás, amely a független Ukrajna legsúlyosabb bányaszerencsétlensége volt.

A donyecki repülőtér közelében fekvő bányában szerdán történt balesetnek nincs köze a tíz hónap alatt több mint hatezer halálos áldozatot követelő kelet-ukrajnai konfliktushoz. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Karanténba vonul Andrej Plenković horvát kormányfő, mert feleségének koronavírustesztje pozitív lett - írta a helyi sajtó szombaton. A hírt a kormány is megerősítette. Ana Maslać Plenkovićnál jelentkeztek a légúti fertőzés jellemző tünetei, és belázasodott. Szombaton teszteltette magát, és kiderült, hogy...
2020. NOVEMBER 28.
[ 22:57 ]
A leköszönő Trump-adminisztráció új rendelete karácsonykor lép életbe. Az USA igazságügyi minisztériuma módosította a kivégzések végrehajtásának szabályozását, amely így már nem követeli meg, hogy a szövetségi halálos ítéleteket injekcióval hajtsák végre. A pénteken kihirdetett módosítás azonban a...
2020. NOVEMBER 28.
[ 17:03 ]
Nicola Sturgeon skót miniszterelnök szerint immár látótávolságon belül van Skócia függetlensége. Sturgeon a Skóciában kormányzó, függetlenségre törekvő Skót Nemzeti Párt (SNP) éves kongresszusát megnyitó szombati beszédében kijelentette: az elmúlt egy évben egyre erőteljesebbé, az idén immár tartósan...
2020. NOVEMBER 28.
[ 15:16 ]
Beolvasás folyamatban