Világ
Rátámadtak az Egyesült Államok szöuli követére
Betűméret:             

Pengével megtámadta egy ismeretlen férfi csütörtökön az Egyesült Államok szöuli nagykövetét, miközben ő beszédet készült mondani egy eseményen a dél-koreai főváros egy művészeti központjában.

A támadó az arcán és a csuklóján vágta meg Mark Lippertet, a sebesülés nem életveszélyes – közölték különböző források.

A 42 éves diplomata egy reggelivel egybekötött fórumon mondott beszédet. A támadó odalépett hozzá, arcán és csuklóján megvágta, és közben azt kiabálta, hogy "a két Koreát egyesíteni kell!". A férfit öltönyös biztonsági őrök tették ártalmatlanná.

A média által az eseményen készített fotókon látszik, amint a megrémült nagykövet nézi vérző bal kezét, jobb kezével pedig fogja vérző jobb arcát, és a nyakkendőjén vérfoltok vannak.

A dél-koreai rendőrség közölte, hogy a támadó 55 éves, és egy 25 centiméteres pengével támadta meg a nagykövetet. Miután letartóztatták, háborúellenes jelmondatokat kiabált. Egyelőre további részleteket nem közöltek vele kapcsolatban.

A washingtoni külügyminisztérium szóvivője szigorúan elítélte a támadást, és közölte, hogy a nagykövetet kórházban ápolják. Barack Obama amerikai elnök pedig felhívta Lippertet, és mihamarabbi gyógyulást kívánt neki a washingtoni Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának szóvivője szerint. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az Európai Bizottság előremutató együttműködést remél Olaszország leendő kormányával - jelentette ki Eric Mamer, a bizottság vezető szóvivője hétfőn, a brüsszeli testület szokásos napi sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva. Az Európai Bizottság mindig együttműködik a tagországi választásokon...
2022. SZEPTEMBER 26.
[ 17:05 ]
Tüzet nyitott egy helyi lakos hétfőn a szibériai Irkutszk megyében, Uszty-Ilimszk város katonai sorozóirodájában. Igor Kobzev, az irkutszki régió kormányzója közölte, hogy Alekszandr Jeliszejev járási katonai biztos rendkívül súlyos állapotban került intenzív osztályra. Az első jelentések szerint a tiszt életét...
2022. SZEPTEMBER 26.
[ 14:00 ]
Az orosz belügyminisztérium korábbi közlése szerint hat halálos áldozata volt az iskolai lövöldözésnek, ám az elhunytak száma azóta kilencre emelkedett, köztük gyermekek is voltak. Úgy tudni, a támadó a lövöldözést követően öngyilkosságot követett el. A Meduza portál értesülései szerint szeptember 26-án, hétfő...
2022. SZEPTEMBER 26.
[ 12:00 ]
Beolvasás folyamatban