Világ
Rátámadtak az Egyesült Államok szöuli követére

Pengével megtámadta egy ismeretlen férfi csütörtökön az Egyesült Államok szöuli nagykövetét, miközben ő beszédet készült mondani egy eseményen a dél-koreai főváros egy művészeti központjában.

A támadó az arcán és a csuklóján vágta meg Mark Lippertet, a sebesülés nem életveszélyes – közölték különböző források.

A 42 éves diplomata egy reggelivel egybekötött fórumon mondott beszédet. A támadó odalépett hozzá, arcán és csuklóján megvágta, és közben azt kiabálta, hogy "a két Koreát egyesíteni kell!". A férfit öltönyös biztonsági őrök tették ártalmatlanná.

A média által az eseményen készített fotókon látszik, amint a megrémült nagykövet nézi vérző bal kezét, jobb kezével pedig fogja vérző jobb arcát, és a nyakkendőjén vérfoltok vannak.

A dél-koreai rendőrség közölte, hogy a támadó 55 éves, és egy 25 centiméteres pengével támadta meg a nagykövetet. Miután letartóztatták, háborúellenes jelmondatokat kiabált. Egyelőre további részleteket nem közöltek vele kapcsolatban.

A washingtoni külügyminisztérium szóvivője szigorúan elítélte a támadást, és közölte, hogy a nagykövetet kórházban ápolják. Barack Obama amerikai elnök pedig felhívta Lippertet, és mihamarabbi gyógyulást kívánt neki a washingtoni Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának szóvivője szerint. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Karanténba vonul Andrej Plenković horvát kormányfő, mert feleségének koronavírustesztje pozitív lett - írta a helyi sajtó szombaton. A hírt a kormány is megerősítette. Ana Maslać Plenkovićnál jelentkeztek a légúti fertőzés jellemző tünetei, és belázasodott. Szombaton teszteltette magát, és kiderült, hogy...
2020. NOVEMBER 28.
[ 22:57 ]
A leköszönő Trump-adminisztráció új rendelete karácsonykor lép életbe. Az USA igazságügyi minisztériuma módosította a kivégzések végrehajtásának szabályozását, amely így már nem követeli meg, hogy a szövetségi halálos ítéleteket injekcióval hajtsák végre. A pénteken kihirdetett módosítás azonban a...
2020. NOVEMBER 28.
[ 17:03 ]
Nicola Sturgeon skót miniszterelnök szerint immár látótávolságon belül van Skócia függetlensége. Sturgeon a Skóciában kormányzó, függetlenségre törekvő Skót Nemzeti Párt (SNP) éves kongresszusát megnyitó szombati beszédében kijelentette: az elmúlt egy évben egyre erőteljesebbé, az idén immár tartósan...
2020. NOVEMBER 28.
[ 15:16 ]
Beolvasás folyamatban