Világ
Ismét őrizetbe vették Branimir Glavašt

Letartóztatták Eszéken Branimir Glavašt, akit korábban már elítéltek a szerb civilek ellen elkövetett háborús bűnökért.

Glavaš eszéki lakásában várta a rendőrséget párttársaival együtt. Vizsgálati fogságba helyezését a zágrábi legfelsőbb bíróság rendelte el.

Dražen Matijević, Glavaš ügyvédje újságíróknak nyilatkozva azt mondta, panasz fog tenni az alkotmánybíróságnál, amint megkapja a vizsgálati fogság elrendeléséről szóló bírósági végzést.

A legfelsőbb bíróság egyébként az ügyészség fellebbezését elfogadva revideálta a korábbi bírósági döntést, és ismét vizsgálati fogságot rendelt el Glavaš ellen.

Megállapítást nyert, hogy Branimir Glavaš szabadlábon megsemmisíthetné a bizonyítékokat vagy befolyásolhatná a tanúkat, a vizsgálati fogság pedig az ítélet hatályba lépéséig lehet érvényben, és nem tarthat tovább a nem hatályos ítéletben meghatározott 10 év börtönbüntetésnél.

Galavašt öt év börtön után engedték szabadon a mostari börtönből, mert az alkotmánybíróság januárban megsemmisítette a legfelsőbb bíróság ítéletét, amely 8 év börtönre ítélte a szerb nemzetiségű civilek ellen 1991-ben Eszéken elkövetett háborús bűnök miatt, ugyanakkor az eljárást megismétlését is kérték. (Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Karanténba vonul a horvát kormányfő - illusztráció
2020. NOVEMBER 28.
[ 22:57 ]
A leköszönő Trump-adminisztráció új rendelete karácsonykor lép életbe. Az USA igazságügyi minisztériuma módosította a kivégzések végrehajtásának szabályozását, amely így már nem követeli meg, hogy a szövetségi halálos ítéleteket injekcióval hajtsák végre. A pénteken kihirdetett módosítás azonban a...
2020. NOVEMBER 28.
[ 17:03 ]
Nicola Sturgeon skót miniszterelnök szerint immár látótávolságon belül van Skócia függetlensége. Sturgeon a Skóciában kormányzó, függetlenségre törekvő Skót Nemzeti Párt (SNP) éves kongresszusát megnyitó szombati beszédében kijelentette: az elmúlt egy évben egyre erőteljesebbé, az idén immár tartósan...
2020. NOVEMBER 28.
[ 15:16 ]
Fogadta szombaton az első betegeket a zágrábi Arena sportcsarnokban kialakított ideiglenes járványkórház - jelentette az N1 horvát hírcsatorna. Az új intézmény a klinikai kórházak kihelyezett részlegeként működik és egyelőre enyhe tünetekkel rendelkező Covid-betegeket lát el. Az ideiglenes intézménybe, amely száz...
2020. NOVEMBER 28.
[ 15:10 ]
Beolvasás folyamatban