Világ
Halálos áldozatokat követelt a vihar Lengyelországban
Betűméret:             

Intenzív esőzéssel kísért szélvihar tombolt vasárnap Lengyelországban, a kidőlt fák miatt két ember életét vesztette, és több mint 270 ezer háztartás maradt áram nélkül, a balti-tengeri LGN-gázkikötőben, Swinoujsciében a szél megrongált egy gázvezetéket.

A Lengyelországban Grzegorznak nevezett orkánszerű, helyenként óránkénti 110 kilométeres szél miatt a 16 vajdaság közül tízben, mindenekelőtt az ország déli- és észak-nyugati részén fekvőkben másodfokú viharriadó van érvényben - jelentette a lengyel közszolgálati hírtelevízió (TVP Info).

A Nyugat-Pomerániai vajdaságban vasárnap hajnalban egy kocsivezető akkor vesztette életét, amikor nekiment egy szél által az útra döntött fának. Az Opolskie vajdaságban szintén meghalt egy sofőr, akinek autójára faág zuhant.

A tűzoltóságot szombat este óta mintegy 1500 alkalommal riasztották a leszakadt villanyvezetékek, a megrongált háztetők és a megduzzadt folyók miatt. A négy nyugat-lengyelországi vajdaságban - Alsó-Szilézia, Lubuskie, az Opolskie és Nagy-Lengyelország - délelőtt több mint 270 ezer háztartás volt áram nélkül.

A cseppfolyósított gázt (LNG) feldolgozó swinoujsciei gázterminálban a nagy erejű szél egy darut döntött el, amely megrongált egy csövet, és kisebb méretű gázszivárgást okozott. A berendezés működését leállították, a helyszínen többek között a tűzoltóság felügyeli a helyzetet.

A Sziléziai vajdaságban az egyik regionális vasútvonalon a sínekre dőlt fák miatt leállt a vonatközlekedés. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szerdai parlamenti választásokon leadott szavazatok 90 százalékos feldolgozottságánál is vezet a jobboldali kormányzó Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) a Szociáldemokrata Párttal (SDP) szemben - közölte a horvát választási bizottság. A HDZ kihirdette győzelmét, de nem szerzett abszolút többséget, így koalíciós...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 8:28 ]
Az uniós tagállamok vezetői egyetértettek abban, hogy "sürgősen, légvédelmi eszközök átadásával kell biztosítani Ukrajna védelmének megerősítését", valamint szankciók meghozataláról határoztak Iránnal szemben - tájékoztatott Charles Michel, Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az informális uniós...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 8:17 ]
A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) nyerte meg a horvát parlamenti választásokat, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után, szerda este nyilvánosságra hozott felmérésből. Az exit poll-adatokat a Nova TV...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 23:25 ]
Beolvasás folyamatban