Világ
Több mint kéttucatnyi afrikai migránst mentettek ki a tengerből Brazília partjainál
Betűméret:             

Több mint kéttucatnyi afrikai migránst mentettek ki halászok a tengerből Brazília északkeleti partjainál - közölték a helyi hatóságok vasárnap.

A Maranhao szövetségi állam kormányzata közleményében azt írta, hogy a migránsok Szenegálból, Nigériából, Guineából, Sierra Leonéból, és a Zöldfoki-szigetekről érkeztek. Volt velük két brazil is.

A G1 hírportál értesülése szerint a migránsok heteket töltöttek a vízen, bárkájuk csak sodródott a tengeren, amikor rájuk találtak. Az emberek teljesen kiszáradtak, a hatóságok egészségügyi ellátásban részesítették és élelemmel látták el őket. A migránsokat egy sportlétesítménybe szállították, amely ideiglenes szállásuk lesz.
A szövetségi rendőrség most azt vizsgálja, hogy nem követtek-e el bűncselekményt ellenük. Az embercsempészek ugyanis gyakran kizsákmányolják a migránsokat.

Minden évben emberek tízezrei indulnak el Afrikából és a Közel-Keletről, hogy az embercsempészek hajóin eljussanak Európába. Nagyon ritka, hogy az ilyen illegális menekültek Brazíliában kössenek ki. (atv.hu)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Péntek hajnalban Izrael Irán területét támadta, írta a Mandiner amerikai hírforrásokra hivatkozva. A CNN híradásában ugyancsak megerősítette a hírt. Az előző hétvégi, Izraelt ért iráni rakéta- és dróntámadás után Izrael választ ígért – amit péntek hajnalban meg is adott amerikai források szerint. Fontos...
2024. ÁPRILIS 19.
[ 9:05 ]
Az Európai Uniónak új, az európai versenyképességet növelő megállapodásra van szüksége, kiegészítve egy erős egységes piacon, jelentős befektetéseken, a digitális és zöld átmeneten, kevesebb bürokrácián, jobb szabályozáson és erős iparpolitikán alapul valódi energiaunióval - hangsúlyozta Charles Michel, az Európai...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 18:38 ]
A védelmi kiadások növeléséről is tárgyalt New Yorkban Donald Trump volt amerikai elnök és Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök helyi idő szerint szerda esti négyszemközti találkozóján. A megbeszélésről kiadott közlemény szerint a volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt és a lengyel államfő...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 17:44 ]
Beolvasás folyamatban