Világ
A boszniai hatóságok augusztusban 1208 migráns tartóztattak fel
Betűméret:             

A boszniai hatóságok augusztusban 1208 illegális határsértőt tartóztattak fel és küldtek vissza abba az országba, ahonnét érkeztek - közölte az N1 boszniai hírcsatorna kedden.

Az utóbbi időszakban újabb gócpontok alakultak ki a boszniai-szerb határon Északkelet-Boszniában, Bijeljina környékén. Valamivel kevesebben érkeznek jelenleg Kelet-Boszniába, Višegrad, Zvornik és Foče körzetébe és Délkelet-Boszniába, Montenegró irányából.

A boszniai határőrség közleménye szerint a szigorított határvédelemnek köszönhetően sikerült feltartóztatni a migránsokat és visszaküldeni őket abba az országba, ahonnét jöttek. Júniustól a határőrök mellett rendőrök is védik Bosznia-Hercegovina keleti határait, valamint a boszniai Szerb Köztársaság rendőrei is segítenek.

Dragan Mektić boszniai nemzetbiztonsági miniszter kedden Banja Lukán azt mondta: jelenleg kevesebb mint 2000 migráns tartózkodik az országban: Bihaćon 700, Velika Kaldušán szintén 700, a Sedra Hotelben pedig, Bihać mellett 200 migráns van. Hozzátette: kisebb számban még előfordulhatnak az ország más területein.

Kiemelte, hogy az év eleje óta közel 11 ezer illegális bevándorló érkezett Bosznia-Hercegovinába, de 9 ezren már Horvátország irányába elhagyták az országot.

Megismételte korábbi nyilatkozatát, miszerint a horvát rendőrség nem adott pontos adatokat akkor, amikor azt közölte, hogy az év eleje óta 2500 migránst tartóztattak fel, akik illegálisan akarták átlépni a horvát-boszniai határt. A horvát rendőrök vagy nem fedezték fel őket, vagy nem pontos információkat közöltek - húzta alá. "Ezek az emberek nincsenek Bosznia-Hercegovinában, mert akkor látnunk kellene őket" - mondta.

Davor Božinović horvát belügyminiszter hétfőn cáfolta, hogy több ezer migráns Horvátországon keresztül távozott volna Nyugat-Európába. Mint mondta, az év eleje óta a boszniai- horvát és a boszniai-szerb határon összesen 3500 migránst tartóztattak fel. Ebben az évben 26 százalékkal nőtt az illegális határsértések száma, nagyrészt a horvát-szerb határon - mondta Božinović, hozzátette ugyanakkor, hogy az idén 70 százalékkal nőtt a letartóztatott embercsempészek száma is. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

„Teljes képtelenségnek” nevezte Vlagyimir Putyin azokat az állításokat, amelyek szerint Oroszország megtámadná Európát – számolt be a Strana nyomán a Mandiner.hu. A Lengyelország, a Baltikum és Csehország elleni esetleges támadásról szóló szavak az országok lakosságának megtévesztésére szolgálnak – tette hozzá...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 8:24 ]
Öten meghaltak egy autóbusz-balesetben egy német autópályán Lipcse közelében – számolt be róla a BBC brit hírügynökség. A hírek szerint az autóbusz jobbra fordult a forgalmas A9-es autópályán, mielőtt az oldalára dőlt volna. Meg nem erősített jelentések szerint a FlixBus járata Berlinből indult útnak. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:44 ]
A világon egyedül Ukrajna nem ítélte el a békés polgárok legyilkolását a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján. "Gyakorlatilag az egész világ határozottan elítélte a terrortámadást. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:13 ]
Beolvasás folyamatban