Világ
Vizsgálati fogságba helyezték Todorićot

Ivica Todorić, az Agrokor alapítója, akit egy év után szerdán adtak ki Horvátországnak, a börtönben töltötte az éjszakát, ahol megkapta a végzés arról, hogy vizsgálati fogságba helyezik.

Todorićot és további 15 munkatársát pénzügyi visszaélésekkel terhelik és azzal, hogy 1,4 milliárd kuna törvénytelen haszonhoz jutottak az Agrokorból.

Todorićot tegnap este Londonból megérkezve azonnal a remetineci börtönbe szállították. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor vezetik az illetékes bíróság elé.

Todorićot az alapján az európai elfogatóparancs alapján adták ki Horvátországnak, amit még Zágráb írt ki közvetlenül azután, hogy a férfi elhagyta az országot, valamint a londoni felsőbíróság döntése alapján.

Sajtójelentések szerint Todorićnak az éjjel kézbesítették a vizsgálati fogságról szóló végzést, amelyre joga van fellebbezni.

Annak ellenére, hogy az Agrokor-ügyben összesen 15 személyt gyanúsítanak, vizsgálati fogságot csak Todorićnak rendeltek el. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Háromnapos gyászt tartanak Kolumbiában, a General Santander rendőrakadémiát ért terrortámadás miatt, amelyben több mint 20-an meghaltak - jelentették be a hatóságok.A Bogotában történt támadásban több mint 20 ember életét vesztette és közel 70-en megsebesültek. Nestor Martines kolumbiai államügyész elmondta, hogy a José...
2019. JANUÁR 18.
[ 13:05 ]
Az azonos neműek házasságának engedélyezését a csehek mintegy kétharmada támogatja, míg egyharmada ellenzi - derült ki azokból az országos felmérésekből, amelyek eredményét pénteken hozták nyilvánosságra Prágában. A CVVM, a Median és a PEW közvéleménykutató-intézetek külön-külön több mint 3200 személyt...
2019. JANUÁR 18.
[ 10:23 ]
Gyakorlórepülésen voltak az orosz Szu-34-es vadászbombázók pilótái, amikor a levegőben összeütköztek. Az egyik gépnek sikerült leszállni, a másik a tengerbe zuhant. A pilóták ugyan katapultáltak, de ők is a tengerbe estek. A viharos időjárás miatt még nem sikerült kimenteni őket. A baleset a Japán-tenger felett...
2019. JANUÁR 18.
[ 10:18 ]
Beolvasás folyamatban