Világ
Vizsgálati fogságba helyezték Todorićot

Ivica Todorić, az Agrokor alapítója, akit egy év után szerdán adtak ki Horvátországnak, a börtönben töltötte az éjszakát, ahol megkapta a végzés arról, hogy vizsgálati fogságba helyezik.

Todorićot és további 15 munkatársát pénzügyi visszaélésekkel terhelik és azzal, hogy 1,4 milliárd kuna törvénytelen haszonhoz jutottak az Agrokorból.

Todorićot tegnap este Londonból megérkezve azonnal a remetineci börtönbe szállították. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor vezetik az illetékes bíróság elé.

Todorićot az alapján az európai elfogatóparancs alapján adták ki Horvátországnak, amit még Zágráb írt ki közvetlenül azután, hogy a férfi elhagyta az országot, valamint a londoni felsőbíróság döntése alapján.

Sajtójelentések szerint Todorićnak az éjjel kézbesítették a vizsgálati fogságról szóló végzést, amelyre joga van fellebbezni.

Annak ellenére, hogy az Agrokor-ügyben összesen 15 személyt gyanúsítanak, vizsgálati fogságot csak Todorićnak rendeltek el. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A görög kormányfő szerint török vadászgépek zavarták meg hétfőn az őt szállító helikopter útját az Égei-tenger felett. Alekszisz Ciprasz az ERT televíziónak elmondta: a görög légteret megsértő török harci gépek „üdvözölték” őt, miközben épp Agathoníszi szigete felé tartott helikopterrel. A török gépek...
2019. MÁRCIUS 25.
[ 16:35 ]
A valódi Európa nem halt meg, mert „mi, akik teremtettük, nem haltunk meg”, mondta Amfilohije montenegrói-tengermelléki metropolita Podgoricában a NATO-bombázások huszadik évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen. Mi vagyunk a tanúi annak, ami itt történt. Nemcsak minket védtek, hanem a valódi, keresztény Európát...
2019. MÁRCIUS 25.
[ 15:18 ]
Az amerikai haditengerészet és a parti őrség hajói keltek át a Tajvani-szoroson vasárnap - közölte az amerikai hadsereg, hangsúlyozva, hogy az átkeléssel demonstrálni kívánták Washington "elkötelezettségét az Indiai- és a Csendes-óceán térségének szabad és nyitott volta mellett". Az Egyesült Államok a...
2019. MÁRCIUS 25.
[ 8:16 ]
Beolvasás folyamatban