Világ
Vizsgálati fogságba helyezték Todorićot

Ivica Todorić, az Agrokor alapítója, akit egy év után szerdán adtak ki Horvátországnak, a börtönben töltötte az éjszakát, ahol megkapta a végzés arról, hogy vizsgálati fogságba helyezik.

Todorićot és további 15 munkatársát pénzügyi visszaélésekkel terhelik és azzal, hogy 1,4 milliárd kuna törvénytelen haszonhoz jutottak az Agrokorból.

Todorićot tegnap este Londonból megérkezve azonnal a remetineci börtönbe szállították. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor vezetik az illetékes bíróság elé.

Todorićot az alapján az európai elfogatóparancs alapján adták ki Horvátországnak, amit még Zágráb írt ki közvetlenül azután, hogy a férfi elhagyta az országot, valamint a londoni felsőbíróság döntése alapján.

Sajtójelentések szerint Todorićnak az éjjel kézbesítették a vizsgálati fogságról szóló végzést, amelyre joga van fellebbezni.

Annak ellenére, hogy az Agrokor-ügyben összesen 15 személyt gyanúsítanak, vizsgálati fogságot csak Todorićnak rendeltek el. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Theresa May: "Én viszem végig a Brexit-folyamatot" - illusztráció
2018. NOVEMBER 15.
[ 20:30 ]
A vádirat szerint az öt vádlott méreginjekcióval meggyilkolta, majd feldarabolta a The Washington Post szaúdi újságíróját.Az illetékes szaúdi ügyészség halálbüntetést kért csütörtökön öt vádlottra az ország isztambuli főkonzulátusán október elején meggyilkolt Dzsamál Hasogdzsi halála miatti büntetőperben.A...
2018. NOVEMBER 15.
[ 13:36 ]
Amióta közölték, hogy elhagyta Macedóniát, miután körözést adtak ki ellene, mindenki azt szerette volna megtudni, hogy hogyan tudott Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök útlevél nélkül eljutni Budapestre.Gruevszkit hivtali visszaélés miatt két év börtönbüntetésre ítélték, útlevelét pedig még tavaly elvették....
2018. NOVEMBER 15.
[ 11:35 ]
Benyújtotta lemondását csütörtökön Dominic Raab, aki eddig a brit EU-tagság megszűnésének folyamatát irányító brit minisztériumot (DExEU) vezette. Lépését azzal indokolta, hogy nem tudja "jó lelkiismerettel" támogatni a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló, a kormány által előző...
2018. NOVEMBER 15.
[ 10:22 ]
Beolvasás folyamatban