Világ
Amerikai katonai repülőgép balesete a japán partoknál, heten eltűntek
Betűméret:             

Balesetet szenvedett csütörtökön az amerikai tengerészgyalogság két repülőgépe Japán partjainál, heten eltűntek - jelentette be a tengerészgyalogság. A japán védelmi minisztérium később közölte, hogy egy katonát kimentettek a tengerből.

A szűkszavú közlemény sem a szerencsétlenség körülményeiről, sem egyéb részleteiről nem tesz említést, az amerikai sajtóban megjelent - és nevük elhallgatását kérő forrásokra hivatkozó - információk szerint egy F/A 18-as vadászrepülőgép és egy KC 130-as utántöltő repülő járt szerencsétlenül. A két gép fedélzetén együttesen héttagú személyzet tartózkodott.

A két gép a szokásos gyakorlatozásra szállt fel a Japánban lévő Ivakuni légibázisról, helyi (japán) idő szerint a szerda délutáni órákban, és éjfél után vesztették el velük a kapcsolatot. Ivakuni annak a három japán légitámaszpontnak az egyike, ahol az Egyesült Államok tengerészgyalogsága a vadászgépeit állomásoztatja.

Egyelőre bizonytalanság övezi a szerencsétlenség körülményeit, az első információk szerint azonban az illetékesek nem gyanakszanak merényletre. A nyomozást megindították.

Amerikai közlés szerint a japánok azonnal megkezdték a keresést és a mentési munkálatokat.

A japán védelmi minisztérium helyi idő szerint késő este bejelentette: fáradhatatlanul folynak a kutatási és mentési munkálatok, és egy katonát sikerült kimenteni. A tengerészgyalogos állapota stabil.

A japán hatóságok azt ígérték: amint többet tudnak a baleset okáról és körülményeiről, azonnal tájékoztatást adnak, de egyelőre a mentésre összpontosítják erőiket. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lazio
2018. DECEMBER 6. [ 7:39 ]

Jön a Godzila ?


A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. Az egyházfő a Szent Péter-bazilikában bemutatott misét a főoltárnál, ülve követte és felolvasta...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:37 ]
Észak-Korea állambiztonsági miniszterével, Li Csangdevel tárgyalt Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója a március 25-27. közötti phenjani látogatása során - közölte csütörtökön az SZVR sajtóirodája. A Moszkvában kiadott tájékoztatás szerint a felek megvitatták a nemzetközi...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 10:25 ]
A technológiai hozzáférés korlátozása, az ipari és ellátási láncok megszakítása csak konfrontációhoz vezetne, és ezek a kísérletek nem fogják megállítani az ország előretörését - jelentette ki Hszi Csin-ping kínai elnök szerdán Mark Rutte holland miniszterelnökkel való pekingi találkozója során. "A...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 8:27 ]
Beolvasás folyamatban