Világ
Brazíliai túszdráma: Eddig 13 halottja van két sikertelen bankrablásnak

Legkevesebb tizenhárom ember, köztük öt túsz vesztette életét pénteken két sikertelen bankrablási kísérletben a Brazília északkeleti részén fekvő Ceará államban – közölték a latin-amerikai ország hatóságai.

A bankrablási kísérletek Milagres városában történtek péntek hajnalban. A rablók a 28 ezer lakosú város főutcáján lévő pénzautomatákat akarták feltörni két közeli bankfióknál, amelyek zárva voltak.
Az O Globo című hírlap úgy tudja, a bűnözők túszul ejtették egy helyi üzletember öttagú családját, amikor azok útban voltak a pénzintézetek felé. A bűnözőket az egyik banknál a rendőrség körülzárta. Körülbelül húsz percig tartó tűzharcba keveredtek a rablókkal, amiben többen meghaltak. A G1 hírportál szerint végül a bankrablók zsákmány nélkül két kisteherautóval kereket oldottak.

A hatóságoknak eddig még nem sikerült minden halottat azonosítani.
Milagres polgármestere közölte, hogy két gyerek is van az áldozatok között. A cearái kormányzó hivatala szerint pedig hat rendőr is a meghalt a tűzpárbajban.
Sosem láttam ehhez foghatót. Ez a borzalom reggele volt– mondta egy helyi pap, Ronaldo Oliveira az O Povo című hírlapnak nyilatkozva.
Brazil sajtóértesülések szerint a hatóságok eddig két gyanúsítottat vettek őrizetbe, egy bankrabló holttestére pedig egy hátrahagyott járműben találtak rá. Egyébként Ceará Brazília egyik legerőszakosabb állama, írja az origo.hu.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az amerikai elnök nem ért egyet az abortusztörvények megszigorításának minden részletével - illusztráció
2019. MÁJUS 19.
[ 22:08 ]
Szeptember elején rendezik meg az előrehozott parlamenti választást Ausztriában – derült ki Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnök és Sebastian Kurz kancellár vasárnapi találkozóját követően. Kurz hangsúlyozta, hogy elsődleges fontosságú számára a kormány stabilitásának és tárgyalóképességének...
2019. MÁJUS 19.
[ 14:50 ]
Theresa May brit miniszterelnök szerint a kormány "új, merész" javaslatot terjeszt az alsóház elé, amikor a jövő hónapban szavazásra bocsátja a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) törvénybe iktatását célzó tervezetet. A konzervatív párti kormányfő a The Sunday Times című konzervatív vasárnapi brit...
2019. MÁJUS 19.
[ 14:43 ]
Az előzetes várakozásokkal szemben a Scott Morrison vezette kormányzó konzervatív pártszövetség nyerte meg Ausztráliában a szombati parlamenti választásokat – derült ki a szavazatok többségének ismeretében közölt részeredményekből. Mindig is hittem a csodákban – mondta a kormánykoalíció támogatói előtt...
2019. MÁJUS 18.
[ 22:01 ]
Beolvasás folyamatban