Világ
Brazíliai túszdráma: Eddig 13 halottja van két sikertelen bankrablásnak

Legkevesebb tizenhárom ember, köztük öt túsz vesztette életét pénteken két sikertelen bankrablási kísérletben a Brazília északkeleti részén fekvő Ceará államban – közölték a latin-amerikai ország hatóságai.

A bankrablási kísérletek Milagres városában történtek péntek hajnalban. A rablók a 28 ezer lakosú város főutcáján lévő pénzautomatákat akarták feltörni két közeli bankfióknál, amelyek zárva voltak.
Az O Globo című hírlap úgy tudja, a bűnözők túszul ejtették egy helyi üzletember öttagú családját, amikor azok útban voltak a pénzintézetek felé. A bűnözőket az egyik banknál a rendőrség körülzárta. Körülbelül húsz percig tartó tűzharcba keveredtek a rablókkal, amiben többen meghaltak. A G1 hírportál szerint végül a bankrablók zsákmány nélkül két kisteherautóval kereket oldottak.

A hatóságoknak eddig még nem sikerült minden halottat azonosítani.
Milagres polgármestere közölte, hogy két gyerek is van az áldozatok között. A cearái kormányzó hivatala szerint pedig hat rendőr is a meghalt a tűzpárbajban.
Sosem láttam ehhez foghatót. Ez a borzalom reggele volt– mondta egy helyi pap, Ronaldo Oliveira az O Povo című hírlapnak nyilatkozva.
Brazil sajtóértesülések szerint a hatóságok eddig két gyanúsítottat vettek őrizetbe, egy bankrabló holttestére pedig egy hátrahagyott járműben találtak rá. Egyébként Ceará Brazília egyik legerőszakosabb állama, írja az origo.hu.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Tízezrek tüntettek szombaton Tiranában - illusztráció
2019. FEBRUÁR 16.
[ 20:10 ]
Súlyos bajok gyötrik Európát, harcolni kell érte, és küzdeni kell a multilateralizmusért, a nemzetközi ügyek egyetértésen, többoldalú megállapodásokon alapuló formálási módjának megőrzéséért is - mondta Angela Merkel német kancellár szombaton az 55. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC). ...
2019. FEBRUÁR 16.
[ 14:58 ]
Terrortámadást akadályozták meg a hatóságok Észak-Macedóniában, írja az MTI a macedón belügyminisztérium közleményére hivatkozva. A tárca szerint a merényletet az Iszlám Állam dzsihadista szervezet emberei készültek végrehajtani. A rendőrségi akciót azt követően rendelték el, hogy egy „partnerország”...
2019. FEBRUÁR 16.
[ 8:44 ]
Öt halottja van a Chicago melletti Aurora városkában elkövetett lövöldözésnek, meghalt az elkövető is - jelentette be péntek esti sajtókonferenciáján Kristen Ziman, a helyi rendőrség vezetője. Az NBC televízió késő esti híradójának értesülései szerint az elkövetőt a lövöldözés reggelén elbocsátották a...
2019. FEBRUÁR 16.
[ 8:30 ]
Beolvasás folyamatban