Világ
Brazíliai túszdráma: Eddig 13 halottja van két sikertelen bankrablásnak

Legkevesebb tizenhárom ember, köztük öt túsz vesztette életét pénteken két sikertelen bankrablási kísérletben a Brazília északkeleti részén fekvő Ceará államban – közölték a latin-amerikai ország hatóságai.

A bankrablási kísérletek Milagres városában történtek péntek hajnalban. A rablók a 28 ezer lakosú város főutcáján lévő pénzautomatákat akarták feltörni két közeli bankfióknál, amelyek zárva voltak.
Az O Globo című hírlap úgy tudja, a bűnözők túszul ejtették egy helyi üzletember öttagú családját, amikor azok útban voltak a pénzintézetek felé. A bűnözőket az egyik banknál a rendőrség körülzárta. Körülbelül húsz percig tartó tűzharcba keveredtek a rablókkal, amiben többen meghaltak. A G1 hírportál szerint végül a bankrablók zsákmány nélkül két kisteherautóval kereket oldottak.

A hatóságoknak eddig még nem sikerült minden halottat azonosítani.
Milagres polgármestere közölte, hogy két gyerek is van az áldozatok között. A cearái kormányzó hivatala szerint pedig hat rendőr is a meghalt a tűzpárbajban.
Sosem láttam ehhez foghatót. Ez a borzalom reggele volt– mondta egy helyi pap, Ronaldo Oliveira az O Povo című hírlapnak nyilatkozva.
Brazil sajtóértesülések szerint a hatóságok eddig két gyanúsítottat vettek őrizetbe, egy bankrabló holttestére pedig egy hátrahagyott járműben találtak rá. Egyébként Ceará Brazília egyik legerőszakosabb állama, írja az origo.hu.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ismét bizalmat szavazott a lengyel szejm Mateusz Morawiecki kormányának péntek éjjel. A javaslat elfogadásához 231 szavazatra lett volna szükség a 460 fős szejmben. A kabinet leváltását ezzel szemben összesen 163 honatya támogatta, 20-an tartózkodtak.A november végén benyújtott ellenzéki bizalmatlansági indítvány két...
2018. DECEMBER 15.
[ 7:07 ]
Nem kizárólag külső forrásokból, hanem időnként európai uniós vezetőktől is származnak álhírek, például Orbán Viktor magyar kormányfőtől - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke pénteken a brüsszeli EU-csúcson. Az ülést lezáró sajtótájékoztatón Juncker hangsúlyozta: a dezinformációk...
2018. DECEMBER 14.
[ 21:47 ]
A Zágráb megyei bíróság harminc évre mérsékelte pénteken Josip Perković egykori jugoszláv titkosszolgálati vezető gyilkosság elkövetése miatt egy német bíróság által jogerősen kirótt életfogytiglani büntetését - közötlet a törvényszék. A bíróság azzal indokolta döntését, hogy a 73 éves Perković ügyében...
2018. DECEMBER 14.
[ 19:56 ]
Beolvasás folyamatban