Világ
Dulakodás alakult ki Párizsban a rendőrök és a sárgamellényesek között
Betűméret:             

A szombati megmozdulásra csaknem nyolcezer rendőrt és 14 páncélozott járművet vezényeltek ki.

Dulakodás alakult ki Párizsban a sárgamellényesek és a francia rendőrség között az előbbiek immáron ötödik hete tartó szombati megmozdulása során, szemtanúk beszámolói szerint azonban a tüntetések az előzőekhez képest nyugodtabb hangulatban zajlottak – jelentették hírügynökségek.

A megmozdulásra csaknem nyolcezer rendőrt és 14 páncélozott járművet vezényeltek ki, miután az elmúlt hetekben a hasonló eseményeken erőszakos cselekmények is előfordultak.

Beszámolók szerint azonban a szombati tüntetés, amelyre több ezer ember ment ki, nyugodtabb hangulatban zajlott az előzőeknél, bár a készenléti rendőrség kisebb mennyiségű könnygázt is bevetett. Néhány tüntető a hatóságok által kijelölt útvonalat kifogásolta, nagyobb területet követelve.

Az elnöki palotához közel szemtanúk szerint felbukkant a Femen radikális feminista mozgalom néhány aktivistája is, félmeztelenül tiltakozva.

Szombaton annak ellenére vonultak újra utcára az emberek, hogy csütörtökön a kormány arra kérte őket, a strasbourgi merényletre való tekintettel halasszák el a megmozdulást.

Emmanuel Macron francia államfő a héten elismerte, hogy részben felelős azokban a vádpontokban, amelyeket a tüntetők felrónak neki és bejelentett néhány, a munkások vásárlóerejét növelni hivatott intézkedést, de fő követelésüket, a vagyonadó visszaállítását nem teljesítette.

Franciaországban tiltakozó autósok által néhány hete indított, a gépkocsikban kötelezően tartandó, sárga láthatósági mellényről elnevezett sárgamellényesek mozgalmához tartozók több hete folytatják tiltakozó akcióikat, és más szomszédos országokban, például Olaszországban is akadtak követőik. A tüntetések időközben Macron politikája elleni általános elégedetlenségbe csaptak át. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pénteken az Irán és Izrael közötti feszültség növelésének elkerülésére szólított fel. Finnországban tett látogatásán Ursula von der Leyen felszólította Iránt és Izraelt, valamint azok szövetségeseit hogy tartózkodjanak a közel-keleti harcok kiterjesztésétől,...
2024. ÁPRILIS 19.
[ 13:34 ]
Oroszország Sztavropoli területén lezuhant egy Tu–22M3-as típusú, nagy hatótávolságú bombázó repülőgép – közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium. Vlagyimir Vlagyimirov regionális kormányzó a Telegram-csatornáján hozzátette, hogy a balesetnek van egy halálos áldozata, egy pilótát pedig még keresnek. A...
2024. ÁPRILIS 19.
[ 13:01 ]
Korábban izraeli rakétacsapásról szóló hírt erősítettek meg az éjszaka folyamán, ám Irán most tagadja, hogy rakétatámadás érte volna az országot, szerintük csak egy „elkeseredett” dróntámadás történt. Irán egyértelműen tagadja, hogy Izrael rakétacsapást mért volna az országra: a Nemzeti Kibertér Központ...
2024. ÁPRILIS 19.
[ 12:10 ]
Beolvasás folyamatban