Világ
Már 16 ember halt meg Európában a hó és a hideg miatt

Európa-szerte már tizenhat áldozata van a havazásnak és a hideg időnek: az időjárás Ausztriában, Németországban, Csehországban, Görögországban és Svájcban okozta a legnagyobb gondot.

Ausztriában egy 16 éves ausztrál fiú vesztette életét, amikor elsodorta egy lavina. Salzburg tartományban 900 háztartás maradt áram nélkül, mert a hó súlya alatt letörő ágak leszakították a vezetékeket. Több helyen szünetel a vasúti közlekedés, sok helyen zárva vannak az iskolák, Tirolban pedig településeket zárt el a hó.

Németországban több kocsi is az autópályán rekedt a nagy havazás miatt Bajorországban, és akadozik a vasúti közlekedés is a havazás által érintett területeken. A rendőrség a katasztrófavédelem dolgozóival és önkéntesekkel együttműködve igyekezett az utak megtisztításán, az autópályán rekedteket pedig ellátták ennivalóval és takarókkal.

Csehországban nagyjából 9000 háztartást nem tudtak árammal ellátni a havazás miatt, elsősorban a Németországgal és Ausztriával határos vidéken rossz a helyzet.

Görögországban -23 fok volt és ott is sok hó esett, három ember vesztette életét. Többen az autójukban ragadtak a havazás miatt.

Svájcban több alpesi szakaszon szünetel a vasúti közlekedés, eddig összesen négy síelő halt meg, mert lavinák sodorták el őket. (Sky, MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Zoran Milanović volt kormányfő a szociáldemokraták elnökjelöltje Horvátországban - illusztráció
2019. JÚNIUS 18.
[ 14:53 ]
Donald Trump amerikai elnök elrendelte további ezer amerikai katona Közel-Keletre küldését - jelentette be hétfőn este Patrick Shanahan, az Egyesült Államok ügyvezető védelmi minisztere. Bejelentésében a Pentagon vezetője "légi, haditengerészeti és szárazföldi fenyegetésekkel" indokolta a döntést....
2019. JÚNIUS 18.
[ 8:10 ]
Az amerikai hatóságok a jövő héten megkezdik az illegális migránsok millióinak kitoloncolását az Egyesült Államokból - közölte Donald Trump amerikai elnök hétfőn este közzétett Twitter-bejegyzésében. Az elnök közlése szerint a feladatot az amerikai Bevándorlási és Vámügyi Hivatal (ICE) végzi majd. Mint...
2019. JÚNIUS 18.
[ 8:05 ]
Az amerikai kormány hétfőn bejelentette, hogy a migránsválság miatt végleg megvonja az anyagi támogatást Salvadortól, Guatemalától és Hondurastól. A szóban forgó három ország azért nem kapja meg a 2018-as pénzügyi évre megszavazott összesen 370 millió dolláros segélyt, mert - Washington álláspontja szerint -...
2019. JÚNIUS 17.
[ 21:17 ]
Beolvasás folyamatban