Világ
Már 16 ember halt meg Európában a hó és a hideg miatt

Európa-szerte már tizenhat áldozata van a havazásnak és a hideg időnek: az időjárás Ausztriában, Németországban, Csehországban, Görögországban és Svájcban okozta a legnagyobb gondot.

Ausztriában egy 16 éves ausztrál fiú vesztette életét, amikor elsodorta egy lavina. Salzburg tartományban 900 háztartás maradt áram nélkül, mert a hó súlya alatt letörő ágak leszakították a vezetékeket. Több helyen szünetel a vasúti közlekedés, sok helyen zárva vannak az iskolák, Tirolban pedig településeket zárt el a hó.

Németországban több kocsi is az autópályán rekedt a nagy havazás miatt Bajorországban, és akadozik a vasúti közlekedés is a havazás által érintett területeken. A rendőrség a katasztrófavédelem dolgozóival és önkéntesekkel együttműködve igyekezett az utak megtisztításán, az autópályán rekedteket pedig ellátták ennivalóval és takarókkal.

Csehországban nagyjából 9000 háztartást nem tudtak árammal ellátni a havazás miatt, elsősorban a Németországgal és Ausztriával határos vidéken rossz a helyzet.

Görögországban -23 fok volt és ott is sok hó esett, három ember vesztette életét. Többen az autójukban ragadtak a havazás miatt.

Svájcban több alpesi szakaszon szünetel a vasúti közlekedés, eddig összesen négy síelő halt meg, mert lavinák sodorták el őket. (Sky, MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Párizs: Megerősített biztonsági intézkedések, több ezer igazoltatás, békés menetek - illusztráció
2019. MÁRCIUS 23.
[ 20:47 ]
Iszlamista indíttatású terrortámadás előkészítésének gyanúja miatt őrizetbe vettek 11 embert pénteken Németországban. Német hírportálok beszámolói szerint a gyanúsítottakat egy kora reggel kezdődött nagyszabású rendőri műveletben fogták el Hessen és Rajna-vidék Pfalz tartományban. A Hessen tartományi...
2019. MÁRCIUS 22.
[ 17:10 ]
Három elnökjelölt indulását erősítette meg a macedón választási bizottság, így április 21-én a választópolgárok dönthetnek, hogy a baloldali Sztevo Pendarovszkira, a jobboldali Gordana Sziljanovszka-Davkovára vagy az albán nemzetiségű Blerim Rekára adják voksukat. A kormányzó Macedóniai Szociáldemokrata...
2019. MÁRCIUS 22.
[ 13:19 ]
Péntek hajnalban ismeretlen motorosok robbanószerkezetet dobtak az orosz nagykövetségre Athénban. A görög hatóságok szerint kézigránátot használhattak, de a robbanás nem volt erőteljes, így a támadásban senki sem sérült meg; csak a kerítés horpadt be egy szakaszon. A külképviseletet kordonokkal vonták körül és a...
2019. MÁRCIUS 22.
[ 11:33 ]
Beolvasás folyamatban