Világ
Dodik: Hiszem, hogy Bosznia-Hercegovina idén EU-tagjelölt lesz

Milorad Dodik, az SNSD elnöke és a háromtagú bosznia-hercegovinai elnökség szerb tagja és soros elnöke kijelentette, hiszi, hogy az ország idén megkapja az európai uniós tagjelölti státuszt, ami nagy lehetőség sok fejlesztési projekt esetében.

„Európa is változik, lehet, hogy felerősödik a balkáni országok csatlakozása, de az is lehet, hogy más folyamatokra kerül sor. Ki kell várnunk” – mondta Dodik Mostarban Dragan Čovićtyal, a bosznia-hercegovinai HDZ elnökével tartott találkozóját követő sajtótájékoztatón.

Dodik leszögezte, az SNSD és a HDZ azonos állásponton van Bosznia-Hercegovina európai útját illetően.

Hangsúlyozta, az SNSD és a HDZ együttműködése megmutatta, hogy „egyetlen lépés sem irányult mások kárára, csak a primitívek gondolhatják, hogy itt vanalmilyen rejtett szándékok vannak”.

Dodik arról is beszélt, hogy ideje, hogy választ adjanak a kormányalakításra, s felszólította a bosnyák pártok képviselőit, hogy „rendezzék a helyzetet”, azután pedig a nép politikai képviselői állapodjanak meg, s dolgozzanak az alkotmánnyal összhangban, jelenti a Srpskainfo.

Arról is beszélt, hogy a találkozón szó esett a választási törvény reformjáról is, s az SNSD teljes mértékben támogatja azt az elvet, hogy más nem választhatja egy nép képviselőit.

A két párt képviselői gazdasági kérdésekről is tárgyaltak. (Srna)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Gruevszki: Szerbiának semmi köze a döntéseimhez - illusztráció
2019. FEBRUÁR 18.
[ 10:47 ]
A brit kormány úgy döntött, hogy kezelni tudja a kínai Huawei Technologies berendezései jelentette biztonsági kockázatokat az ötödik generációs mobil távközlési hálózat (5G) kiépítésénél – jelentette a Financial Times című londoni üzleti napilap vasárnap. Az újság a brit Nemzeti Kiberbiztonsági Központ (NCSC)...
2019. FEBRUÁR 18.
[ 8:43 ]
Donald Trump amerikai elnök kész megvétózni a szövetségi parlament határozatát, ha ebben a törvényhozók elutasítják a pénteken bejelentett rendkívüli állapotot - hangoztatta Stephen Miller, az elnök tanácsadója vasárnap a Fox televíziónak adott interjújában. Az amerikai elnök pénteken aláírta a kormány...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 21:52 ]
Az európai országoknak nagyobb erőfeszítéseket kellene tenniük az iráni atomprogramról kötött megállapodás megmentéséért - mondta az iszlám köztársaság külügyminisztere vasárnap az 55. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC). Mohamed Dzsavád Zarif hangsúlyozta, hogy a 2015-ös többhatalmi...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 19:12 ]
Beolvasás folyamatban