Világ
Dodik: Hiszem, hogy Bosznia-Hercegovina idén EU-tagjelölt lesz

Milorad Dodik, az SNSD elnöke és a háromtagú bosznia-hercegovinai elnökség szerb tagja és soros elnöke kijelentette, hiszi, hogy az ország idén megkapja az európai uniós tagjelölti státuszt, ami nagy lehetőség sok fejlesztési projekt esetében.

„Európa is változik, lehet, hogy felerősödik a balkáni országok csatlakozása, de az is lehet, hogy más folyamatokra kerül sor. Ki kell várnunk” – mondta Dodik Mostarban Dragan Čovićtyal, a bosznia-hercegovinai HDZ elnökével tartott találkozóját követő sajtótájékoztatón.

Dodik leszögezte, az SNSD és a HDZ azonos állásponton van Bosznia-Hercegovina európai útját illetően.

Hangsúlyozta, az SNSD és a HDZ együttműködése megmutatta, hogy „egyetlen lépés sem irányult mások kárára, csak a primitívek gondolhatják, hogy itt vanalmilyen rejtett szándékok vannak”.

Dodik arról is beszélt, hogy ideje, hogy választ adjanak a kormányalakításra, s felszólította a bosnyák pártok képviselőit, hogy „rendezzék a helyzetet”, azután pedig a nép politikai képviselői állapodjanak meg, s dolgozzanak az alkotmánnyal összhangban, jelenti a Srpskainfo.

Arról is beszélt, hogy a találkozón szó esett a választási törvény reformjáról is, s az SNSD teljes mértékben támogatja azt az elvet, hogy más nem választhatja egy nép képviselőit.

A két párt képviselői gazdasági kérdésekről is tárgyaltak. (Srna)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Egyetlen alátámasztott bizonyítékot sem tartalmaz a 2016-os elnökválasztásba való állítólagos orosz beavatkozásra a Robert Mueller amerikai különleges ügyész vezette vizsgálatról közzétett jelentés - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak pénteken Moszkvában. Peszkov hangsúlyozta, hogy a...
2019. ÁPRILIS 19.
[ 16:55 ]
Fiatal újságírónő esett áldozatául egy észak-írországi lövöldözésnek, amelyet a rendőrség terrorista incidensnek minősített. Az észak-írországi rendőrség (PSNI) főparancsnok-helyettese, Mark Hamilton pénteki sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a második legnagyobb északír városban, Londonderryben...
2019. ÁPRILIS 19.
[ 13:18 ]
Május 25. és 28. között Japánba látogat Donald Trump amerikai elnök, így ő lesz az első külföldi államfő, aki állami látogatáson találkozik a május 1-jén trónra lépő új japán császárral, Naruhitóval - közölték pénteken Tokióban. Az amerikai és a japán kormány közös bejelentésében hangsúlyozta, hogy az...
2019. ÁPRILIS 19.
[ 9:39 ]
Beolvasás folyamatban