Világ
Dodik: Hiszem, hogy Bosznia-Hercegovina idén EU-tagjelölt lesz

Milorad Dodik, az SNSD elnöke és a háromtagú bosznia-hercegovinai elnökség szerb tagja és soros elnöke kijelentette, hiszi, hogy az ország idén megkapja az európai uniós tagjelölti státuszt, ami nagy lehetőség sok fejlesztési projekt esetében.

„Európa is változik, lehet, hogy felerősödik a balkáni országok csatlakozása, de az is lehet, hogy más folyamatokra kerül sor. Ki kell várnunk” – mondta Dodik Mostarban Dragan Čovićtyal, a bosznia-hercegovinai HDZ elnökével tartott találkozóját követő sajtótájékoztatón.

Dodik leszögezte, az SNSD és a HDZ azonos állásponton van Bosznia-Hercegovina európai útját illetően.

Hangsúlyozta, az SNSD és a HDZ együttműködése megmutatta, hogy „egyetlen lépés sem irányult mások kárára, csak a primitívek gondolhatják, hogy itt vanalmilyen rejtett szándékok vannak”.

Dodik arról is beszélt, hogy ideje, hogy választ adjanak a kormányalakításra, s felszólította a bosnyák pártok képviselőit, hogy „rendezzék a helyzetet”, azután pedig a nép politikai képviselői állapodjanak meg, s dolgozzanak az alkotmánnyal összhangban, jelenti a Srpskainfo.

Arról is beszélt, hogy a találkozón szó esett a választási törvény reformjáról is, s az SNSD teljes mértékben támogatja azt az elvet, hogy más nem választhatja egy nép képviselőit.

A két párt képviselői gazdasági kérdésekről is tárgyaltak. (Srna)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Oroszország élelmiszer-ellátásának biztonsága lényegében biztosított, a kivitel értéke öt év múlva elérheti a 45 milliárd dollárt - jelentette ki Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök egy tanácskozáson a Kubany megyei Lipecben. Emlékeztetett arra, hogy az élelmiszer-ellátás biztonságának megteremtését célzó...
2019. JÚLIUS 22.
[ 18:06 ]
A kínai Huawei telekommunikációs óriáscég részt vett Észak-Korea kommunikációs hálózatának fejlesztésében - írta kiszivárogtatott dokumentumokra hivatkozva a The Washington Post című lap hétfőn. A lap állítása szerint a Huawei titokban segített Phenjannak kiépíteni és karbantartani a vezeték nélküli...
2019. JÚLIUS 22.
[ 17:36 ]
Donald Trump amerikai elnök hétfőn Twitter-bejegyzésben tagadta, hogy az Iránban kémkedés gyanújával letartóztatott személyek a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) emberei. "Teljesen hamis a jelentés arról, hogy CIA-kémeket tartóztattak le. Nulla igazság. Csak még több hazugság és propaganda (mint a lelőtt...
2019. JÚLIUS 22.
[ 17:30 ]
Beolvasás folyamatban