Világ
Felborult egy német turistabusz Madeirán, legalább huszonnyolcan meghaltak

Legalább huszonnyolcan vesztették életüket szerda este a Portugáliához tartozó Madeira szigetén, amikor egy turistabusz eddig nem tisztázott okokból balesetet szenvedett és felborult – írja a helyi média.

A baleset Caniço városában történt, nem messze a Quinta Splendida szállodától, sajtóértesülések szerint ötven német turista utazott a buszon.

A sofőr egy kanyar előtt vesztette el az uralmat a jármű fölött, ami így lesodródott az útról és egy ház fölött is átrepült, mielőtt megállt volna.

A SIC Noticias portugál hírtelevízió szerint a balesetben huszonnyolcan haltak meg, 11 férfi és 17 nő, de elképzelhető, hogy ennél is több áldozat lesz majd.

A Lusa portugál hírügynökség azt írja, hogy Marcelo Rebelo de Sousa portugál elnök még ma Madeirára utazik a tragédia miatt. (Index.hu)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Hét közép- és kelet-európai EU-tagállam levélben fejezte ki határozott ellenvéleményét az Európai Bizottságnak a migránsok európai uniós tagállamok közötti kötelező újraelosztási terve miatt - közölték Brüsszelben szlovén forrásokból pénteken. A levelet Szlovénia mellett a visegrádi négyek - Magyarország,...
2020. JÚNIUS 5.
[ 20:35 ]
Meghaladta péntekre a 40 ezret az új koronavírus okozta Covid-19-járvány nagy-britanniai halálos áldozatainak száma. A brit egészségügyi minisztérium pénteki ismertetése szerint az előző este zárult 24 órában 357 beteg haláláról érkezett bejelentés, így országosan eddig 40 261 olyan haláleset történt, amelyet...
2020. JÚNIUS 5.
[ 18:01 ]
Július elejétől, megfelelő óvintézkedések bevezetésével, meg lehet nyitni az Európai Unió külső határait, miután a közösségen belüli határzárakat június végig feloldottuk - jelentette ki a belügyekért felelős uniós biztos az EU-tagállamok belügyminisztereinek pénteki videokonferenciáján. A miniszterek...
2020. JÚNIUS 5.
[ 16:59 ]
Beolvasás folyamatban