Világ
Migránsok foglalták el a repteret Párizsban
„Franciaország nem a franciáké”

Egyelőre nem tudni, mit reagál a francia kormány, valamint a francia Air France légitársaság a hétvégi reptéri lázadásra. A sárgamellényesek után megalakult Franciaországban a feketemellényes mozgalom, amely a bevándorlók jogaiért küzd. Vasárnap elfoglalták az egyik párizsi reptér egy részét, azt követelték, hogy az Air France ne adjon gépeket a bevándorlók kitoloncolásához. Többen azt kiabálták, hogy „Franciaország nem a franciáké” – közölte az M1 Híradója.

Hétfőn újabb migránsokkal teli hajó futott be a spanyolországi Algeciras kikötőjébe. A 35 marokkói illegális bevándorlót a parti őrség hajója találta meg nem sokkal azután, hogy vészjelzést kaptak. Mint kiderült, szinte valamennyien fiatalkorú férfiak voltak, vagy legalábbis annak vallották magukat. Ezek a bevándorlók is azok közé tartoztak, akiket a marokkói határvédelemnek nem sikerült megállítani.

De nem csupán azokkal a bevándorlókkal van dolga az európaiaknak, akik most érkeznek. Vasárnap több száz migráns foglalta el a párizsi Charles de Gaulle repülőteret. A hatalmas tömeg valósággal megrohamozta az épületet, és a folyosókon, mozgólépcsőkön hangosan kiabálva rohantak végig.

„Franciaország nem a franciáké, mindenkinek joga van itt lenni” – kiabálta egy megafonba az egyik illegális migráns.

Egy önmagát feketemellényes mozgalomnak nevező bevándorláspárti civil csoport szervezte a tüntetést. Azt követelték, hogy azonnal állítsák le az elutasított menedékkérők kitoloncolását, és azt is, hogy az Air France légitársaság ne adjon ehhez több gépet.

A migránsok emellett tartózkodási engedélyt is követeltek, és azt, hogy azonnal tárgyalhassanak a francia miniszterelnökkel. Azzal fenyegettek, ha követeléseik nem teljesülnek, hasonló tüntetésekre lehet majd számítani – hangzott el az M1-en.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Fel, fel
2019. MÁJUS 22. [ 15:38 ]

Ti rabjai e földnek!


Lazio
2019. MÁJUS 21. [ 23:54 ]

Munkahelyet nem követelnek? Például rakodómunkára vagy mezőgazdasági idénymunkára valószínűleg Franciaországban is szükség van.


Nem lesz előrehozott választás Észak-Macedóniában - illusztráció
2019. JÚNIUS 17.
[ 10:20 ]
A Fox televízió felmérése szerint Joe Biden támogatottsága nagyobb, mint Donald Trump republikánus párti elnöké. A republikánusokhoz közelálló televízió vasárnap nyilvánosságra hozott közvéleménykutatása szerint a demokrata párti elnökjelölt-aspiráns Joe Biden 10 százalékkal vezet Donald Trump előtt. "A...
2019. JÚNIUS 16.
[ 19:49 ]
Bocsánatkéréssel csitítaná a tüntetőket Carrie Lam, de így is tízezrek mentek az utcára. Carrie Lam, Hongkong kormányzója bocsánatot kért a tüntetőktől azért, ahogyan a kormány a kiadatási törvénytervezetet kezelte – írta a Le Figaro. Eközben a városban ismét tízezrek tüntettek, hogy vonják vissza a...
2019. JÚNIUS 16.
[ 16:56 ]
Az áldozatok többsége Magadh térségében élt, amelyet szárazság sújt és ahol már több napja 45 Celsius-fok körüli meleg van. at india Vidzsaj Kumar helyi közegészségügyi illetékes elmondta, hogy "szombat délutánra állt elő hirtelen helyzet. A hőség áldozatait kórházakba szállították, de többségük estére...
2019. JÚNIUS 16.
[ 15:42 ]
Beolvasás folyamatban