Világ
Migránsok foglalták el a repteret Párizsban
„Franciaország nem a franciáké”

Egyelőre nem tudni, mit reagál a francia kormány, valamint a francia Air France légitársaság a hétvégi reptéri lázadásra. A sárgamellényesek után megalakult Franciaországban a feketemellényes mozgalom, amely a bevándorlók jogaiért küzd. Vasárnap elfoglalták az egyik párizsi reptér egy részét, azt követelték, hogy az Air France ne adjon gépeket a bevándorlók kitoloncolásához. Többen azt kiabálták, hogy „Franciaország nem a franciáké” – közölte az M1 Híradója.

Hétfőn újabb migránsokkal teli hajó futott be a spanyolországi Algeciras kikötőjébe. A 35 marokkói illegális bevándorlót a parti őrség hajója találta meg nem sokkal azután, hogy vészjelzést kaptak. Mint kiderült, szinte valamennyien fiatalkorú férfiak voltak, vagy legalábbis annak vallották magukat. Ezek a bevándorlók is azok közé tartoztak, akiket a marokkói határvédelemnek nem sikerült megállítani.

De nem csupán azokkal a bevándorlókkal van dolga az európaiaknak, akik most érkeznek. Vasárnap több száz migráns foglalta el a párizsi Charles de Gaulle repülőteret. A hatalmas tömeg valósággal megrohamozta az épületet, és a folyosókon, mozgólépcsőkön hangosan kiabálva rohantak végig.

„Franciaország nem a franciáké, mindenkinek joga van itt lenni” – kiabálta egy megafonba az egyik illegális migráns.

Egy önmagát feketemellényes mozgalomnak nevező bevándorláspárti civil csoport szervezte a tüntetést. Azt követelték, hogy azonnal állítsák le az elutasított menedékkérők kitoloncolását, és azt is, hogy az Air France légitársaság ne adjon ehhez több gépet.

A migránsok emellett tartózkodási engedélyt is követeltek, és azt, hogy azonnal tárgyalhassanak a francia miniszterelnökkel. Azzal fenyegettek, ha követeléseik nem teljesülnek, hasonló tüntetésekre lehet majd számítani – hangzott el az M1-en.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Fel, fel
2019. MÁJUS 22. [ 15:38 ]

Ti rabjai e földnek!


Lazio
2019. MÁJUS 21. [ 23:54 ]

Munkahelyet nem követelnek? Például rakodómunkára vagy mezőgazdasági idénymunkára valószínűleg Franciaországban is szükség van.


Tizenöt párt, illetve koalíció indul a hétfőtől szerdáig tartó előrehozott parlamenti választáson Észak-Macedóniában, ahol a voksolás eredményétől az ország európai elköteleződésének megerősödését vagy gyengülését várják. Az 1,81 millió szavazásra jogosult állampolgár három napon át voksolhat, hogy a...
2020. JÚLIUS 13.
[ 7:13 ]
A hétfőn hajnalra pontosított felmérések alapján két százalékos előnnyel nyerheti a lengyel elnökválasztás vasárnap megtartott második fordulóját Andrzej Duda jelenlegi elnök, a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt jelöltje. Duda a szavazatok 51 százalékát szerezheti meg, míg a fő ellenzéki erő, a...
2020. JÚLIUS 13.
[ 7:07 ]
A koszovói média tudósítása szerint Hashim Thaci koszovói elnök megérkezett Hágába, ahol a különleges ügyészség holnap meghallgatja, jelentette a pristinai klankosova.tv. A hírt, miszerint július 13-án Hágába utazik, Hashim Thaci Facebook oldalán jelentette be, írja a KoSSev hírügynökség, ám a Klan Kosovo portál...
2020. JÚLIUS 12.
[ 22:06 ]
Beolvasás folyamatban