Világ
Migránsok foglalták el a repteret Párizsban
„Franciaország nem a franciáké”
Betűméret:             

Egyelőre nem tudni, mit reagál a francia kormány, valamint a francia Air France légitársaság a hétvégi reptéri lázadásra. A sárgamellényesek után megalakult Franciaországban a feketemellényes mozgalom, amely a bevándorlók jogaiért küzd. Vasárnap elfoglalták az egyik párizsi reptér egy részét, azt követelték, hogy az Air France ne adjon gépeket a bevándorlók kitoloncolásához. Többen azt kiabálták, hogy „Franciaország nem a franciáké” – közölte az M1 Híradója.

Hétfőn újabb migránsokkal teli hajó futott be a spanyolországi Algeciras kikötőjébe. A 35 marokkói illegális bevándorlót a parti őrség hajója találta meg nem sokkal azután, hogy vészjelzést kaptak. Mint kiderült, szinte valamennyien fiatalkorú férfiak voltak, vagy legalábbis annak vallották magukat. Ezek a bevándorlók is azok közé tartoztak, akiket a marokkói határvédelemnek nem sikerült megállítani.

De nem csupán azokkal a bevándorlókkal van dolga az európaiaknak, akik most érkeznek. Vasárnap több száz migráns foglalta el a párizsi Charles de Gaulle repülőteret. A hatalmas tömeg valósággal megrohamozta az épületet, és a folyosókon, mozgólépcsőkön hangosan kiabálva rohantak végig.

„Franciaország nem a franciáké, mindenkinek joga van itt lenni” – kiabálta egy megafonba az egyik illegális migráns.

Egy önmagát feketemellényes mozgalomnak nevező bevándorláspárti civil csoport szervezte a tüntetést. Azt követelték, hogy azonnal állítsák le az elutasított menedékkérők kitoloncolását, és azt is, hogy az Air France légitársaság ne adjon ehhez több gépet.

A migránsok emellett tartózkodási engedélyt is követeltek, és azt, hogy azonnal tárgyalhassanak a francia miniszterelnökkel. Azzal fenyegettek, ha követeléseik nem teljesülnek, hasonló tüntetésekre lehet majd számítani – hangzott el az M1-en.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Fel, fel
2019. MÁJUS 22. [ 15:38 ]

Ti rabjai e földnek!


Lazio
2019. MÁJUS 21. [ 23:54 ]

Munkahelyet nem követelnek? Például rakodómunkára vagy mezőgazdasági idénymunkára valószínűleg Franciaországban is szükség van.


„Teljes képtelenségnek” nevezte Vlagyimir Putyin azokat az állításokat, amelyek szerint Oroszország megtámadná Európát – számolt be a Strana nyomán a Mandiner.hu. A Lengyelország, a Baltikum és Csehország elleni esetleges támadásról szóló szavak az országok lakosságának megtévesztésére szolgálnak – tette hozzá...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 8:24 ]
Öten meghaltak egy autóbusz-balesetben egy német autópályán Lipcse közelében – számolt be róla a BBC brit hírügynökség. A hírek szerint az autóbusz jobbra fordult a forgalmas A9-es autópályán, mielőtt az oldalára dőlt volna. Meg nem erősített jelentések szerint a FlixBus járata Berlinből indult útnak. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:44 ]
A világon egyedül Ukrajna nem ítélte el a békés polgárok legyilkolását a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján. "Gyakorlatilag az egész világ határozottan elítélte a terrortámadást. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:13 ]
Beolvasás folyamatban