Világ
Szerb vállalat építi a migránsokat visszatartó kerítést a szlovén határon

Hamarosan biztonsági kerítés épül a horvát-szlovén határ 40 kilométeres szakaszán, erősítette meg a hírt a szlovén belügyminisztérium.

A szlovén közigazgatási minisztérium pályázatot írt ki, majd azt le is bonyolította, így a horvát határ 40 kilométeres szakaszán építenek fel ideiglenes műszaki határzárat.

Szlovénia döntését azzal magyarázta, hogy az elmúlt két hónapban megnőtt a Horvátország irányából érkező illegális határátlépők száma, és valószínűleg tovább fog növekedni. A belgrádi székhelyű Legi-SGS vállalatot választották ki a pályázók közül, hogy felépítse a kerítést, mintegy 4,8 millió euró értékben. A vállalat egyébként egy német cégnek a képviselete.

2015-ben a Minis vállalat épített kerítést a határon, de az újabb pályázatra nem jelentkezett. A Horvátország és Szlovénia közötti határ hossza 671 kilométer. Mintegy 50 helyen fektettek le pengés huzalt a négy évvel ezelőtti migránsválság idején. A szlovén média 2017-ben közölte, hogy a kormány a huzal elhelyezésére 6,6 millió eurót költött.

Marjan Šarec szlovén miniszterelnök bejelentette, hogy több rendőrt és katonát fognak alkalmazni az illegális migráció megállítására a balkán útvonalon. A levegőből pedig drónok segítik majd az ellenőrzést.

A szlovének tartanak az olasz határ lezárásától, mert akkor több ezer menekült rekedne az országban. Az idei év első öt hónapjában a szlovén rendőrség mintegy 2600 illegális menekültet állított elő, ez pedig mintegy 1400-zal több a tavalyi időarányoshoz viszonyítva. (Kurir, Net)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az országot 30 éve nem rázta meg ilyen erős, a Richter-skála szerinti 5,6-os rengés. Földrengés rázta meg szombaton Durres albániai kikötővárost és Tiranát, a fővárost, mintegy félszázan könnyebben megsérültek, anyagi károk keletkeztek, és sokan pánikba esve az utcákra és a parkokba menekültek. A lökések...
2019. SZEPTEMBER 21.
[ 22:05 ]
Az anarchista "black blocs" (Fekete blokk) csoportokhoz tartozó szélsőségesek incidenseket kezdeményeztek szombaton Párizsban az éghajlat védelmében rendezett felvonuláson, a rendőrség a tüntetőket elhatárolódásra kérte a rendbontóktól, miközben a város más pontjain olyan kormányellenes sárgamellényes...
2019. SZEPTEMBER 21.
[ 18:22 ]
A visegrádi országok migrációs politikáját bírálta Giuseppe Conte olasz miniszterelnök szombaton Rómában, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján, amelyen délután Orbán Viktor magyar miniszterelnök is felszólal. Giuseppe Conte egy órás felszólalásának elején rögtön a migráció kérdéséről...
2019. SZEPTEMBER 21.
[ 13:50 ]
Beolvasás folyamatban