Világ
Szerb vállalat építi a migránsokat visszatartó kerítést a szlovén határon

Hamarosan biztonsági kerítés épül a horvát-szlovén határ 40 kilométeres szakaszán, erősítette meg a hírt a szlovén belügyminisztérium.

A szlovén közigazgatási minisztérium pályázatot írt ki, majd azt le is bonyolította, így a horvát határ 40 kilométeres szakaszán építenek fel ideiglenes műszaki határzárat.

Szlovénia döntését azzal magyarázta, hogy az elmúlt két hónapban megnőtt a Horvátország irányából érkező illegális határátlépők száma, és valószínűleg tovább fog növekedni. A belgrádi székhelyű Legi-SGS vállalatot választották ki a pályázók közül, hogy felépítse a kerítést, mintegy 4,8 millió euró értékben. A vállalat egyébként egy német cégnek a képviselete.

2015-ben a Minis vállalat épített kerítést a határon, de az újabb pályázatra nem jelentkezett. A Horvátország és Szlovénia közötti határ hossza 671 kilométer. Mintegy 50 helyen fektettek le pengés huzalt a négy évvel ezelőtti migránsválság idején. A szlovén média 2017-ben közölte, hogy a kormány a huzal elhelyezésére 6,6 millió eurót költött.

Marjan Šarec szlovén miniszterelnök bejelentette, hogy több rendőrt és katonát fognak alkalmazni az illegális migráció megállítására a balkán útvonalon. A levegőből pedig drónok segítik majd az ellenőrzést.

A szlovének tartanak az olasz határ lezárásától, mert akkor több ezer menekült rekedne az országban. Az idei év első öt hónapjában a szlovén rendőrség mintegy 2600 illegális menekültet állított elő, ez pedig mintegy 1400-zal több a tavalyi időarányoshoz viszonyítva. (Kurir, Net)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ismét több tízezren vonultak utcára Hongkongban vasárnap, hogy tiltakozzanak a kiadatással kapcsolatos, "parkolópályára tett" törvénytervezet, valamint a város Peking-barát kormányzata ellen, illetve követeljék a demonstrálókkal szembeni rendőrségi intézkedések független kivizsgálását - írta internetes...
2019. JÚLIUS 21.
[ 19:11 ]
Rendben, incidensek nélkül zajlik az előrehozott parlamenti választás Ukrajnában, a Központi Választási Bizottság (CVK) honlapján közzétett adatok alapján az országos részvételi arány helyi idő szerint 16 órakor átlépte a 36 százalékot A legmagasabb részvételt (42 százalék) eddig Csernyihiv megyében mérték, a...
2019. JÚLIUS 21.
[ 17:29 ]
Erdőtüzek pusztítanak Portugália középső részén, a helyi média vasárnapi híradásai szerint több mint ezer tűzoltó vesz részt a lángok oltásában, de nehezíti dolgukat az erős szél. A lángok oltása közben nyolc tűzoltó megsérült. Ugyanakkor a mentők összesítése szerint 12 civilt is elláttak, egyet közülük...
2019. JÚLIUS 21.
[ 16:22 ]
Beolvasás folyamatban