Világ
Az orosz védelmi tárca szerint el kellett üldözniük egy NATO-gépet
Betűméret:             

Az orosz védelmi tárca keddi állítása szerint a NATO egyik F-18-as harci repülőgépe megpróbálta megközelíteni Szergej Sojgu védelmi miniszter repülőjét a Balti-tenger nemzetközi vizei felett, de az orosz Balti Flotta légierejének Szu-27-esei "elűzték".

Sojgu repülőgépét a balti flotta kötelékébe tartozó két Szu-27-es vadászgép kísérte Kalinyingrádból Moszkvába - tudatta a tárca, amely videofelvételt is közölt az incidensről.

A miniszter a Nahimov haditengerészeti főiskola kalinyingrádi kirendeltségének alapkőletételi ceremóniáján vett részt, emellett megtekintette az ArMI-2019 tengerészdeszantos versenyt a hmeljovkai gyakorlótéren.

A moszkvai katonai tárca 2017. június 21-én azt közölte, hogy a NATO egyik F-16-osa megkísérelte megközelíteni a Sojgut szállító repülőgépet, de egy orosz Szu-27-es, fegyverzetét "megmutatva", "elűzte". A miniszter akkor éppen Kalinyingrádba tartott.

NATO-tagállamok az utóbbi években gyakran számoltak be arról, hogy orosz gépek veszélyes közelségben repültek el egységeik mellett, illetve megsértik légterüket.

Ugrik Csaba dandártábornok, a Magyar Honvédség Balti Fegyveres Légvédelmi Készenléti Alegységének parancsnoka kedden a litvániai Siauliaiban közölte, hogy május óta már több mint 40 éles riasztásuk volt a magyar Gripeneknek a balti légtérben.

A három balti ország nem rendelkezik vadászrepülőkkel, ezért 2004 óta - amikor Litvánia, Lettország és Észtország belépett a szövetségbe - a NATO látja el a Baltikum légtérének védelmét. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

„Teljes képtelenségnek” nevezte Vlagyimir Putyin azokat az állításokat, amelyek szerint Oroszország megtámadná Európát – számolt be a Strana nyomán a Mandiner.hu. A Lengyelország, a Baltikum és Csehország elleni esetleges támadásról szóló szavak az országok lakosságának megtévesztésére szolgálnak – tette hozzá...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 8:24 ]
Öten meghaltak egy autóbusz-balesetben egy német autópályán Lipcse közelében – számolt be róla a BBC brit hírügynökség. A hírek szerint az autóbusz jobbra fordult a forgalmas A9-es autópályán, mielőtt az oldalára dőlt volna. Meg nem erősített jelentések szerint a FlixBus járata Berlinből indult útnak. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:44 ]
A világon egyedül Ukrajna nem ítélte el a békés polgárok legyilkolását a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján. "Gyakorlatilag az egész világ határozottan elítélte a terrortámadást. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:13 ]
Beolvasás folyamatban