Világ
Sztrájkolnak a reptéri dolgozók Pristinában

A pristinai repülőtér kiszolgáló szektorának dolgozói ma is kétórás sztrájkot tartottak, mert elégedetlenek a vezetőségnek a követeléseikhez való viszonyulásával, jelenti a Tanjug.

A dolgozók egy része holnapra egész napos tüntetést jelentett be.

Az RTV21 tudósítása szerint a dolgozók kiállnak a független szakszervezetbe tömörült dolgozók által augusztus 8-án közzétett követeléseik mellett.

A reptéri szakszervezet felszólította a vezetőséget, hogy a minimális követelések teljesítése érdekében lépjen kapcsolatba a szakszervezettel, hogy garantálják a biztonságot, és elkerüljék a kockázatokat az utasok életére és biztonságára nézve.

A dolgozók elégedetlenek azzal, ahogy a vezetés a rossz, különösen az egészségre kihatással lévő munkakörülmények iránt viszonyul. Elégedetlenek az évi szabadságra vonatkozó szabályokkal és a bérkülönbségekkel is.

A repülőtér vezetése arról tájékoztatott, hogy a járatok a tervek szerint valósulnak meg, a dolgozók követelései pedig illegálisak.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Kiújultak a harcok Szíriában, ahol szakértők szerint meghiúsult a tűzszünet. Kormányerők szerda óta lövik a dzsihadista kormányellenes erők fellegvárának számító Idlíb tartományt, ahol a velük szimpatizáns szervezetek szerint civil áldozatai is vannak a támadásoknak. Öt civil, köztük három gyerek vesztette életét...
2020. JANUÁR 18.
[ 21:19 ]
„Globális uszítónak” nevezte szombaton Haszan Róháni iráni elnök Donald Trump amerikai elnököt, aki szerinte hivatali ideje alatt a világ több régiójában is csak rontott a helyzeten. Több válság van ma, mint Trump elnöksége előtt. Az utóbbi két évben ő és az amerikai kormányzat világszerte csak nyugtalanságot...
2020. JANUÁR 18.
[ 18:57 ]
Sietősen távoznia kellett Emmanuel Macron francia elnöknek péntek este Párizsban egy színházi előadásról, miután tüntetők megpróbáltak behatolni a színházba - írta internetes felületén a Le Figaro című napilap. Az incidens a Bouffes du Nord teátrumnál történt. Az újság azt írja - részben szemtanúk,...
2020. JANUÁR 18.
[ 6:17 ]
Beolvasás folyamatban