Világ
Sztrájkolnak a reptéri dolgozók Pristinában

A pristinai repülőtér kiszolgáló szektorának dolgozói ma is kétórás sztrájkot tartottak, mert elégedetlenek a vezetőségnek a követeléseikhez való viszonyulásával, jelenti a Tanjug.

A dolgozók egy része holnapra egész napos tüntetést jelentett be.

Az RTV21 tudósítása szerint a dolgozók kiállnak a független szakszervezetbe tömörült dolgozók által augusztus 8-án közzétett követeléseik mellett.

A reptéri szakszervezet felszólította a vezetőséget, hogy a minimális követelések teljesítése érdekében lépjen kapcsolatba a szakszervezettel, hogy garantálják a biztonságot, és elkerüljék a kockázatokat az utasok életére és biztonságára nézve.

A dolgozók elégedetlenek azzal, ahogy a vezetés a rossz, különösen az egészségre kihatással lévő munkakörülmények iránt viszonyul. Elégedetlenek az évi szabadságra vonatkozó szabályokkal és a bérkülönbségekkel is.

A repülőtér vezetése arról tájékoztatott, hogy a járatok a tervek szerint valósulnak meg, a dolgozók követelései pedig illegálisak.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az amerikai kormány "csőre töltve" készen áll a válaszadásra a Szaúd-Arábia elleni támadások után - jelentette ki vasárnap esti Twitter-bejegyzésében Donald Trump amerikai elnök. "Van okunk azt hinni, hogy tudjuk, ki követte el, a bizonyítékoktól függően csőre töltve várunk, de még várjuk a (szaúdi)...
2019. SZEPTEMBER 16.
[ 6:38 ]
A nagy szárazság és az erős szél miatt újabb erdőtüzek keletkeztek Görögországban, a legjelentősebb Athéntól 60 kilométerrel nyugatra pusztít, több mint 160 tűzoltó próbálja megfékezni - közölték a hatóságok. Már pénteken sok erdőtüzet jelentettek szerte az országból, az utóbbi 24 órában pedig 80-at. A...
2019. SZEPTEMBER 15.
[ 17:52 ]
Hongkongban a tiltás ellenére ismét tízezrek tüntettek a kormány ellen vasárnap, a napközben békésen zajló felvonulás estére több helyen összecsapásokba torkollott, a rendőrség könnygázt és vízágyút vetett be a Molotov-koktélokat dobáló demonstrálók egy csoportja ellen - számolt be internetes oldalán a South China...
2019. SZEPTEMBER 15.
[ 16:56 ]
Beolvasás folyamatban