Világ
Késsel támadt kollégáira egy rendőr Párizsban

Késsel támadt egy férfi rendőrökre a párizsi rendőr-főkapitányságon. A Le Figaro szerint öt rendőrt késelt meg, közülük négyen meghaltak, az egyikük nő. A támadót agyonlőtték.

Először a francia rendőrszakszervezet számolt be arról, hogy a támadó is a rendőrségen dolgozott. A Le Figaro szerint a rendőrség egyik irodai dolgozója kezdett késsel vagdalkozni.

A Le Parisien azt írta, hogy a férfi először a rendőrség első emeletén, az irodai részen késelt meg három másik rendőrt, majd pedig a lépcsőkön még két nőt megtámadott késével. Végül egy rendőr fegyvert fogott rá, és felszólította, hogy dobja el a kést. Miután ezt nem tette meg, és szaladni kezdett, fejbe lőtte.

Egyelőre nem tudni, miért támadt a 45 éves férfi társaira. Christophe Castaner belügyminiszter a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a férfival soha nem voltak korábban magatartásbeli problémák. 2003 óta dolgozott a párizsi rendőr-főkapitányságon.

Közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett emberölés és gyilkossági kísérlet ügyében indított nyomozást az ügyészség. Házkutatást tartottak a támadó gonesse-i otthonában, és az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi feleségét őrizetbe vették.

Több rendőrségi forrás is arról beszélt, hogy a nyomozók azt vizsgálják, személyes konfliktus állhatott-e a háttérben.

A lapnak egy helyszínen tartózkodó szemtanú azt mondta, hogy fél egykor egy lövést hallott. Körülötte a rendőrök mind fegyvert rántottak. „Nagyon megdöbbentem, mert ez nem az a helyszín, ahol azt képzeli az ember, hogy lövéseket hall" – mondta. Azt mondta, hogy sok rendőr szemében könnyeket látott, mondták, hogy súlyos a helyzet.

Castaner mellett Éduard Philippe miniszterelnök és Emmanuel Macron elnök is a helyszínre érkezett, írja az AFP. Macron támogatásáról és együttérzéséről biztosította a rendőröket.

A rendőrséget kiürítették, el kellett hagyniuk a dolgozóknak. A környéket lezárták, a közeli metróállomáson sem állnak meg a szerelvények. Mentők és tűzoltók is a helyszínre érkeztek. (MTI / index.hu)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
olvasó
2019. OKTÓBER 5. [ 22:36 ]

Lassan csak kibújik a szög a zsákból, hiába hazudoznak Macronék.


Nagy Bata Károly
2019. OKTÓBER 4. [ 17:54 ]

Nincs a gazfickónak neme, neve, nemzetisége?! Hát nem furcsa? - Szomorú, hogy a gazembereknek vannak emberi jogaik, ellenben az áldozatoknak nincsenek. Én úgy vélem, míg nem viselkedsz emberhez méltóan, nincsenek jogaid!!!


olvasó
2019. OKTÓBER 4. [ 1:11 ]

Más jelentések szerint a fickó kb. 1-2 éve áttért az iszlámra...


Nemcsak az anyaországban, de világszerte megemlékeznek a trianoni békediktátum századik évfordulójáról - közölte a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa az M1 aktuális csatorna műsorában. Szilágyi Péter példaként említette az a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség "Összetartozásunk...
2020. JÚNIUS 4.
[ 9:10 ]
Késes támadás történt egy dél-kínai általános iskolában csütörtök reggel, mintegy negyven embert sebesített meg a támadó, köztük tanulókat és az iskola dolgozóit - írta a China Daily című kínai pártlap. A Kína déli részén található Kuanghszi-Csuang Autonóm Területen működő általános iskolában egy...
2020. JÚNIUS 4.
[ 8:53 ]
Világszerte 6 511 696 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 386 073, a gyógyultaké pedig 2 807 420-ra nőtt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli összesítése szerint. Egy nappal korábban a fertőzöttek száma 6 382 952 volt, a halálos áldozatoké 380 318, a gyógyultaké...
2020. JÚNIUS 4.
[ 8:37 ]
Beolvasás folyamatban