Világ
Késsel támadt kollégáira egy rendőr Párizsban

Késsel támadt egy férfi rendőrökre a párizsi rendőr-főkapitányságon. A Le Figaro szerint öt rendőrt késelt meg, közülük négyen meghaltak, az egyikük nő. A támadót agyonlőtték.

Először a francia rendőrszakszervezet számolt be arról, hogy a támadó is a rendőrségen dolgozott. A Le Figaro szerint a rendőrség egyik irodai dolgozója kezdett késsel vagdalkozni.

A Le Parisien azt írta, hogy a férfi először a rendőrség első emeletén, az irodai részen késelt meg három másik rendőrt, majd pedig a lépcsőkön még két nőt megtámadott késével. Végül egy rendőr fegyvert fogott rá, és felszólította, hogy dobja el a kést. Miután ezt nem tette meg, és szaladni kezdett, fejbe lőtte.

Egyelőre nem tudni, miért támadt a 45 éves férfi társaira. Christophe Castaner belügyminiszter a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a férfival soha nem voltak korábban magatartásbeli problémák. 2003 óta dolgozott a párizsi rendőr-főkapitányságon.

Közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett emberölés és gyilkossági kísérlet ügyében indított nyomozást az ügyészség. Házkutatást tartottak a támadó gonesse-i otthonában, és az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi feleségét őrizetbe vették.

Több rendőrségi forrás is arról beszélt, hogy a nyomozók azt vizsgálják, személyes konfliktus állhatott-e a háttérben.

A lapnak egy helyszínen tartózkodó szemtanú azt mondta, hogy fél egykor egy lövést hallott. Körülötte a rendőrök mind fegyvert rántottak. „Nagyon megdöbbentem, mert ez nem az a helyszín, ahol azt képzeli az ember, hogy lövéseket hall" – mondta. Azt mondta, hogy sok rendőr szemében könnyeket látott, mondták, hogy súlyos a helyzet.

Castaner mellett Éduard Philippe miniszterelnök és Emmanuel Macron elnök is a helyszínre érkezett, írja az AFP. Macron támogatásáról és együttérzéséről biztosította a rendőröket.

A rendőrséget kiürítették, el kellett hagyniuk a dolgozóknak. A környéket lezárták, a közeli metróállomáson sem állnak meg a szerelvények. Mentők és tűzoltók is a helyszínre érkeztek. (MTI / index.hu)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
olvasó
2019. OKTÓBER 5. [ 22:36 ]

Lassan csak kibújik a szög a zsákból, hiába hazudoznak Macronék.


Nagy Bata Károly
2019. OKTÓBER 4. [ 17:54 ]

Nincs a gazfickónak neme, neve, nemzetisége?! Hát nem furcsa? - Szomorú, hogy a gazembereknek vannak emberi jogaik, ellenben az áldozatoknak nincsenek. Én úgy vélem, míg nem viselkedsz emberhez méltóan, nincsenek jogaid!!!


olvasó
2019. OKTÓBER 4. [ 1:11 ]

Más jelentések szerint a fickó kb. 1-2 éve áttért az iszlámra...


A német szövetségi rendőrség vezetése utasítást adott az ellenőrzés megerősítésére az országhatár valamennyi szakaszán, az egységek feladata az illegális határátlépés és a határokon átívelő bűnözés elleni intenzívebb fellépés, és az embercsempészek új módszereinek feltárása - jelentette pénteken a Der...
2019. OKTÓBER 18.
[ 17:59 ]
Noha az európai uniós csúcstalálkozón a legtöbb tagállam az unió bővítése mellett érvelt, nem volt egyetértés Észak-Macedónia és Albánia csatlakozási tárgyalásainak megnyitását illetően, ezért a kérdés 2020-ban ismét a tagországok vezetőinek asztalára kerül - közölte Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke a...
2019. OKTÓBER 18.
[ 17:47 ]
Az északkelet-szíriai török hadművelet folytatását helyezte kilátásba pénteken Recep Tayyip Erdogan török elnök arra az esetre, ha az Egyesült Államok nem tartja be ígéreteit az ötnapos tűzszünet végéig. Erdogan Isztambulban külföldi újságírók előtt felszólalva úgy fogalmazott: abban az esetben "az...
2019. OKTÓBER 18.
[ 16:04 ]
Beolvasás folyamatban