Világ
Megállapodás az észak-szíriai tűzszünetről

Az Egyesült Államok és Törökország Észak-Szíriára vonatkozó tűzszüneti megállapodást kötött – jelentette be Mike Pence amerikai alelnök csütörtökön Ankarában, miután Recep Tayyip Erdogan török államfővel egyeztetett.

Pence szerint Törökország beleegyezett egy ötnapos tűzszünetbe, hogy lehetővé tegye a szíriai kurd csapatok visszavonását a szíriai-török határról.

Donald Trump amerikai elnök Twitter-üzenetben üdvözölte a bejelentést. Azt írta, „nagyszerű hírek érkeztek Törökországból”.

„Köszönöm, Erdogan! Életek millióit sikerült megmenteni!” – fűzte hozzá az amerikai elnök.

Erdogan a nap folyamán a Pence vezette amerikai küldöttséggel tárgyalt. Trump abban a reményben küldte Ankarába az amerikai alelnököt, hogy sikerül tűzszünetet kieszközölnie a török és kurd erők között Északkelet-Szíriában.

Egy névtelenséget kérő török tisztségviselő a Reuters hírügynökségnek elmondta: „Törökországnak pontosan azt sikerült elérnie, amit akart a találkozón.” (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Azonnali cselekvést szorgalmazott csütörtökön az Európa Tanács emberi jogi biztosa a Málta felségvizeinek közvetlen közelében, a szigetország kormánya által bérelt turistahajókon elhelyezett több mint 400 migráns partra szállítása ügyében. Dunja Mijatović fenntarthatatlannak nevezte a helyzetet. A strasbourgi...
2020. JÚNIUS 4.
[ 14:04 ]
Bizalmi szavazást kezdeményezett csütörtökön saját kormánya ellen Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök, aki a lépést az ország stabilizálásának szükségességével, kormánya helyzetének megerősítésével indokolta, miután az ellenzék szerinte a koronavírus-járvány alatt megpróbálja destabilizálni a belpolitikai...
2020. JÚNIUS 4.
[ 13:50 ]
Nemcsak az anyaországban, de világszerte megemlékeznek a trianoni békediktátum századik évfordulójáról - közölte a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa az M1 aktuális csatorna műsorában. Szilágyi Péter példaként említette az a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség "Összetartozásunk...
2020. JÚNIUS 4.
[ 9:10 ]
Beolvasás folyamatban