Világ
Von der Leyen: Kihívásokkal teli időszak lesz a Brexit-tárgyalások folyamata
Betűméret:             

Nagyon nehéz, kihívásokkal teli időszak lesz az Európai Unió és Nagy-Britannia előtt a brit EU-tagság január végén esedékes megszűnését (Brexit) követő, jövő év december végéig tartó tárgyalási folyamat - jelentette ki az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben, az uniós csúcstalálkozót követően pénteken.

Ursula von der Leyen az Európai Tanács elnökével, Charles Michellel, valamint Sanna Marinnel, az unió soros elnökségét betöltő Finnország miniszterelnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, noha az Egyesült Királyság várhatóan hamarosan unión kívüli országgá válik, az Európai Bizottság tárgyalói a lehető leggyümölcsözőbb kapcsolatok kialakítására fognak törekedni a szigetországgal.

Az EU-nak három célja lesz az Egyesült Királysággal a jövőbeli kapcsolatokról szóló tárgyalások során a kereskedelemre vonatkozóan: "zéró vám, zéró kvóta és zéró dömping" - hangsúlyozta. (MTI)

Charles Michel: A brit parlament remélhetőleg a lehető leghamarabb megszavazza a Brexit-megállapodást

A brit Konzervatív Párt parlamenti választási győzelmét követően a brit parlament remélhetőleg a lehető leghamarabb megszavazza az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválását (Brexit) biztosító megállapodást a tárgyalások folytatása érdekében - jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az uniós csúcstalálkozót követően pénteken.

Charles Michel Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével, valamint Sanna Marinnel, az unió soros elnökségét betöltő Finnország miniszterelnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, az európai országok készen állnak a nyitott kérdések lezárását célzó tárgyalások folytatására.

A megbeszélések alkalmával az EU védelmezni fogja az unió, tagállamai és lakói érdekeit, ugyanakkor mindent megtesznek annak érdekében, hogy a legszorosabb együttműködést tartsa fenn az Egyesült Királysággal - tette hozzá. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

„Teljes képtelenségnek” nevezte Vlagyimir Putyin azokat az állításokat, amelyek szerint Oroszország megtámadná Európát – számolt be a Strana nyomán a Mandiner.hu. A Lengyelország, a Baltikum és Csehország elleni esetleges támadásról szóló szavak az országok lakosságának megtévesztésére szolgálnak – tette hozzá...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 8:24 ]
Öten meghaltak egy autóbusz-balesetben egy német autópályán Lipcse közelében – számolt be róla a BBC brit hírügynökség. A hírek szerint az autóbusz jobbra fordult a forgalmas A9-es autópályán, mielőtt az oldalára dőlt volna. Meg nem erősített jelentések szerint a FlixBus járata Berlinből indult útnak. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:44 ]
A világon egyedül Ukrajna nem ítélte el a békés polgárok legyilkolását a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján. "Gyakorlatilag az egész világ határozottan elítélte a terrortámadást. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:13 ]
Beolvasás folyamatban