Világ
Plenković: Májusban időkeret a nyugat-balkáni országok számára

A horvát soros elnökség ideje alatt a májusi zágrábi csúcstalálkozó keretében világos európai perspektívát, időkeretet és a jövőbeli tárgyalásokra vonatkozó módszertant adnak a nyugat-balkáni országoknak, jelentette ki Andrej Plenković horvát miniszterelnök.

A France 24-nek adott interjúban megismételte, hogy a tárgyalási folyamat módszertanának bizonyos módosítására irányuló javaslatok, valamint az Észak-Macedóniáról és Albániáról szóló előrehaladási jelentés bemutatására számít.

Plenković reméli, hogy ez politikai megoldáshoz fog vezetni, s hogy a két ország bizalma visszatér a zágrábi csúcs előtt, írja a Hina.

A horvát kormányfő megjegyezte, a soros elnökség fő kihívásai – az unió bővítésén kívül – a Brexit és az EU többéves pénzügyi kerete lesznek.

Leszögezte, az Európai Uniónak és Nagy-Britanniának az elkövetkező hónapokban érett magatartást kell mutatnia, s 2020 végéig tárgyalniuk kell a jövőbeli viszonyokat érintő kulcsfontosságú kérdésekről, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Kínában vasárnapra 56-ra emelkedett a tüdőgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak a száma, összesen 1975 fertőzéses esetet jegyeznek – jelentették be az ottani egészségügyi hatóságok. Eközben Kanadában is bejelentették az első fertőzésgyanús esetet A megbetegedettek közül a legújabb mérleg szerint 324...
2020. JANUÁR 26.
[ 8:27 ]
A bukaresti reptérről kórházba szállítottak egy férfit, miután a repülőn jelezte, hogy rosszul van. Az utas korábban Kínában járt, ezért felmerült, hogy az új típusú koronavírussal fertőződött meg - írja a Maszol. Orvosi kivizsgálásra vittek egy férfit, aki szombat délután érkezett meg Tel-Avivból a bukaresti...
2020. JANUÁR 25.
[ 18:00 ]
Folytatódott a túlélők utáni kutatás szombat reggel Délkelet-Törökországban a nagy erejű, 6,8-as fokozatú földrengés után, a hatóságok már 22 halálos áldozatról tudnak, a sérültek száma pedig meghaladja az ezret. A belügyminisztérium szombat délelőtt azt közölte, hogy eddig 39 túlélőt találtak a romok...
2020. JANUÁR 25.
[ 12:31 ]
Beolvasás folyamatban