Világ
Orbán Viktor: Ausztria természetes partnere Magyarországnak és a V4-nek

Ausztria természetes partnere Magyarországnak és a visegrádi csoportnak (V4), sok területen együttműködhetnek - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Prágában, a visegrádi országok és Ausztria vezetőinek csúcstalálkozóján.

A visegrádi csoport (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) miniszterelnökei az osztrák kancellárral egyeztettek, majd közös sajtótájékoztatót tartottak.

Ezen Orbán Viktor kiemelte: Ausztria fontos maradt Közép-Európának mint befektető, piac és kereskedelmi partner, továbbá Ausztria fontos biztonsági partnerünk lesz a jövőben is, mert a migráció kérdésében "egy cipőben járunk". Ha a migránsok Magyarországon keresztül áttörnek Ausztriába, vagy ott maradnak, vagy továbbmennek Németországba, ezért Ausztriának is érdeke, hogy a magyar határvédelem sikeres legyen - magyarázta.

A miniszterelnök szerint a mai találkozó legnagyobb eredménye, hogy azonosították az együttműködés területeit: ilyen a migráció, a biztonság, a határvédelem, a versenyképesség, a klímavédelem és a bővítés.

Ugyanakkor azonosították az "együtt nem működés" területeit is, ilyen a nukleáris energia - tette hozzá. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lale
2020. JANUÁR 17. [ 10:35 ]

Igen jellemző,Vannak akik azt hiszik hogy amit nem látnak ,nem is látezik.Pedig csak meg kellene kérdezni a vonulásuk nyomán, például Szabadka kürnyékén mit hagynak.Széthayott szemetet tönkretett gyümölcsösöket, kiégett hétvégi házakat és a félelmet amerre járnak!Persze nem kell a kerítés, de jó mögötte lenni!


istván
2020. JANUÁR 17. [ 9:21 ]

Érett Ifjú, ... már a címből láthatod, hogy ez Orbánról szól, ezt fejtette ki a sajtótájékoztatón. Miért képzeled bele, hogy elbeszélnek egymás mellett? Kurtz:"Olyan Európában szeretnénk élni, amely sokszínű, de ugyanakkor a fő célok tekintetében egységes" . Kurtz küzdeni szándékozik az EU keleti-nyugati tagállamok között kialakult feszültség ellen. Ezt szolgálta a találkozó, de ha Orbán-fóbiád van, akkor beleláthatsz bármit.


Érett Ifjú
2020. JANUÁR 16. [ 19:30 ]

A Magyar Szó emlitést sem tesz Orbánról az esemény kapcsán, itt viszont, csak róla szól a cikk. A kettő eggyüt ad teljes képet, ami azt mutatja, hogy elbeszélnek egymás mellet - Wurtz az egységes EU-ról beszél, a többiek meg a migrációt helyezik előtérbe. Jellemző.


Az Európai Unió több százmillió euróval támogatja a nyugat-balkáni országokat é s a keleti partnerállamokat a koronavírus-járvány elleni küzdelemben - hangzott el az Európai Bizottság hétfői, videokonferencia keretében tartott sajtótájékoztatóján Brüsszelben. A nyugat balkáni országok - Albánia,...
2020. MÁRCIUS 30.
[ 17:10 ]
Németországban átlépte a 60 ezres határt az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) bizonyítottan fertőzöttek száma. A Johns Hopkins Egyetem kimutatása szerint hétfő délelőtt 62 435 fertőzöttet tartottak nyilván, ami 4740 esettel - 8,2 százalékkal - több az egy nappal korábbi 57 695-nél. A nyilvántartott...
2020. MÁRCIUS 30.
[ 11:30 ]
A koszovói kormány gazdasági segélycsomagot ígért, de egyelőre nincs rá keret a költségvetésben, Pristina nemzetközi hitelekből kívánja megszerezni azt a 170,6 millió eurót, amellyel a koronavírus-járvány következményeit kezelné. Koszovóban hétfőre 91-ről 94-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Folyamatosan, de...
2020. MÁRCIUS 30.
[ 10:14 ]
Beolvasás folyamatban