Világ
Orbán Viktor: Ausztria természetes partnere Magyarországnak és a V4-nek

Ausztria természetes partnere Magyarországnak és a visegrádi csoportnak (V4), sok területen együttműködhetnek - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Prágában, a visegrádi országok és Ausztria vezetőinek csúcstalálkozóján.

A visegrádi csoport (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) miniszterelnökei az osztrák kancellárral egyeztettek, majd közös sajtótájékoztatót tartottak.

Ezen Orbán Viktor kiemelte: Ausztria fontos maradt Közép-Európának mint befektető, piac és kereskedelmi partner, továbbá Ausztria fontos biztonsági partnerünk lesz a jövőben is, mert a migráció kérdésében "egy cipőben járunk". Ha a migránsok Magyarországon keresztül áttörnek Ausztriába, vagy ott maradnak, vagy továbbmennek Németországba, ezért Ausztriának is érdeke, hogy a magyar határvédelem sikeres legyen - magyarázta.

A miniszterelnök szerint a mai találkozó legnagyobb eredménye, hogy azonosították az együttműködés területeit: ilyen a migráció, a biztonság, a határvédelem, a versenyképesség, a klímavédelem és a bővítés.

Ugyanakkor azonosították az "együtt nem működés" területeit is, ilyen a nukleáris energia - tette hozzá. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Lale
2020. JANUÁR 17. [ 10:35 ]

Igen jellemző,Vannak akik azt hiszik hogy amit nem látnak ,nem is látezik.Pedig csak meg kellene kérdezni a vonulásuk nyomán, például Szabadka kürnyékén mit hagynak.Széthayott szemetet tönkretett gyümölcsösöket, kiégett hétvégi házakat és a félelmet amerre járnak!Persze nem kell a kerítés, de jó mögötte lenni!


istván
2020. JANUÁR 17. [ 9:21 ]

Érett Ifjú, ... már a címből láthatod, hogy ez Orbánról szól, ezt fejtette ki a sajtótájékoztatón. Miért képzeled bele, hogy elbeszélnek egymás mellett? Kurtz:"Olyan Európában szeretnénk élni, amely sokszínű, de ugyanakkor a fő célok tekintetében egységes" . Kurtz küzdeni szándékozik az EU keleti-nyugati tagállamok között kialakult feszültség ellen. Ezt szolgálta a találkozó, de ha Orbán-fóbiád van, akkor beleláthatsz bármit.


Érett Ifjú
2020. JANUÁR 16. [ 19:30 ]

A Magyar Szó emlitést sem tesz Orbánról az esemény kapcsán, itt viszont, csak róla szól a cikk. A kettő eggyüt ad teljes képet, ami azt mutatja, hogy elbeszélnek egymás mellet - Wurtz az egységes EU-ról beszél, a többiek meg a migrációt helyezik előtérbe. Jellemző.


Megállíthatatlannak tűnik a Covid-19 járványt okozó koronavírus terjedése a Jokohamánál vesztegzár alá helyezett Diamond Princess tengerjárón, amelyen a japán egészségügyi miniszter vasárnapi bejelentése szerint 70 új fertőzöttet regisztráltak az előző naphoz képest. „A jelen pillanatig 1219 ember szűrését...
2020. FEBRUÁR 16.
[ 8:32 ]
Izlandot 255 km/órás széllökésekkel érte el az új viharciklon. Nagy-Britanniát is elérte szombat délután a vihar, a legfrissebb híradások szerint már két halálos áldozata is van. Már a hét elején lehetett tudni, hogy alig vonult el a Ciara, a nyomában egy még durvább viharciklon érkezik. A Dennis névre keresztelt...
2020. FEBRUÁR 15.
[ 19:27 ]
Nem a közösségi média miatt válnak megosztottá a társadalmak, és az sem helytálló megállapítás, hogy a közösségi média révén csökken az emberekhez eljutó hírek és vélemények sokszínűsége - mondta a Facebook közösségi portált működtető amerikai vállalat vezérigazgatója szombaton az 56. Müncheni...
2020. FEBRUÁR 15.
[ 18:12 ]
Beolvasás folyamatban