Világ
WHO: Rendkívüli állapotot hirdethetnek a koronavírus miatt
Betűméret:             

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közölte, hogy ma dönt arról, hogy globális rendkívüli állapotot hirdessen-e ki az új koronavírus járvány miatt, amely eddig Kínában terjedt el.

Amennyiben ez megtörténik, akkor ez lesz a hatodik alkalom az elmúlt évtizedben, hogy nemzetközi szinten hirdetik ki a rendkívüli állapotot, jelenti a Reuters.

„Az ilyen döntések meghozatalát különösen komolyan vesszük”, mondta Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO igazgatója és hozzátette: a döntést csak a megfelelő mennyiségű információk birtokában és kellő mérlegelés után hozzák meg.

Az igazgató ezt az után mondta, hogy tegnap este a WHO szervezésében összeült a független szakemberekből álló testület Genfben.

Időközben a koronavírus okozta halálesetek száma Kínában 17-re nőtt, és 540 esetben állapították meg a fertőzést. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Tanúskodni hívta Joe Biden elnököt az ügyében zajló kongresszusi vizsgálatot vezető republikánus képviselőházi bizottsági elnök, James Comer pénteken. A republikánus politikus levélben kérte fel részvételre az elnököt arra, hogy a hivatali eltávolítási eljárás (impeachment) elindításáról szóló vizsgálat...
2024. MÁRCIUS 29.
[ 7:27 ]
Bizonyítékot talált a nyomozás arra vonatkozóan, hogy kapcsolat állt fenn a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központ elleni támadást végrehajtó terroristák és az ukrán nacionalisták között - közölte az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) csütörtökön a Telegram-csatornáján. Az SZK szerint a támadás...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 16:46 ]
A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. Az egyházfő a Szent Péter-bazilikában bemutatott misét a főoltárnál, ülve követte és felolvasta...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:37 ]
Beolvasás folyamatban