Világ
Az amerikai kormányzat megszigorítja várandós külföldi állampolgárok beutazását az Egyesült Államokba
Megtagadhatja a beutazási engedély kiadását, ha úgy látják, szülni megy az Egyesült Államokba
Betűméret:             

Az amerikai kormányzat megszigorítja várandós külföldi állampolgárok beutazását az Egyesült Államokba - erről adott ki közleményt az amerikai külügyminisztérium, bejelentve egyben a szigorítás szabályait is.

A csütörtökön nyilvánosságra hozott és pénteken már életbe is lépő új szabályok szerint a turista vízumért - vagy más néven B típusú vízumért - folyamodó várandós nőktől a helyi amerikai konzulátus megtagadhatja a beutazási engedély kiadását, ha úgy látja, vagy arról vannak információi, hogy a vízumkérő kifejezetten azért akar beutazni az Egyesült Államokba, hogy ott szüljön. Az amerikai törvények értelmében ugyanis minden, az Egyesült Államok területén született kisbaba automatikusan amerikai állampolgár.


Az amerikai konzulátusok döntése általában végleges, az ellenük indított fellebbezési eljárások az amerikai bíróságokon ritkán járnak sikerrel.
Ha az állapotos nő azzal indokolja vízumkérelmét, hogy olyan orvosi ellátásra, kezelésre van szüksége, amelyet csakis Amerikában kaphat meg, akkor ugyanolyan elbírálásban részesül, mint a többi, orvosi kezelésre beutazó külföldi állampolgár. Vagyis igazolnia kell, hogy elegendő összeg áll a rendelkezésére a költségek - a szállás, a kórházi ellátás, orvosi díjak, közlekedés - fedezéséhez.


Az amerikai kormányzat nem rendelkezik pontos adatokkal arról, hogy hány külföldi anya adott életet gyermekének az Egyesült Államokban. A The Wall Street Journal című amerikai lap azonban idézte a Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) egyik még 2017-ben készített felmérését, miszerint abban az évben körülbelül tízezer újszülött jött világra külföldi állampolgároktól.


A külügyminisztérium közleménye is megjegyezte, hogy döntésekor a kormányzat nem statisztikai adatokra, hanem az amerikai nagykövetségek és konzulátusok adataira támaszkodott. Ezek az információk pedig megerősítették azt a feltételezést, hogy növekszik azoknak a B típusú vízumot kérőknek az aránya, akik kifejezetten azért tervezik a beutazást az Egyesült Államokba, hogy ott szüljenek. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

„Teljes képtelenségnek” nevezte Vlagyimir Putyin azokat az állításokat, amelyek szerint Oroszország megtámadná Európát – számolt be a Strana nyomán a Mandiner.hu. A Lengyelország, a Baltikum és Csehország elleni esetleges támadásról szóló szavak az országok lakosságának megtévesztésére szolgálnak – tette hozzá...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 8:24 ]
Öten meghaltak egy autóbusz-balesetben egy német autópályán Lipcse közelében – számolt be róla a BBC brit hírügynökség. A hírek szerint az autóbusz jobbra fordult a forgalmas A9-es autópályán, mielőtt az oldalára dőlt volna. Meg nem erősített jelentések szerint a FlixBus járata Berlinből indult útnak. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:44 ]
A világon egyedül Ukrajna nem ítélte el a békés polgárok legyilkolását a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján. "Gyakorlatilag az egész világ határozottan elítélte a terrortámadást. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:13 ]
Beolvasás folyamatban