Világ
Közelebb jött a járvány: Hat koronavírusos fertőzött Észak-Olaszországban

Hat olasz állampolgárságú beteget azonosítottak koronavírus-fertőzöttként Észak-Olaszországban - írja a helyi TheLocal. Mind a hatan Codogno városában élnek.

Olaszországban ők az elsők, akik már helyben kapták el a fertőzést. Az első beteg egy Kínából hazaérkező barátjától fertőződött meg. Állapota a kórház szerint súlyos.

A fertőzöttek között van az ő terhes felesége, illetve még egy férfi, akivel találkozott. Rajtuk kívül még három betegről tudnak. A rendőrség az első fertőzöttek mozgását rekonstruálva próbálja megállapítani, vannak-e további érintettek.

A város iskolái, éttermei és bárjai zárva tartanak, egyelőre vasárnapig. A hatóságok arra kérik a lakókat, hogy lehetőleg maradjanak otthon, és kerüljék a társas érintkezést.

Olaszországban ezelőtt három fertőzöttről tudtak, ketten kínai turisták, egy olasz pedig Vuhanból, a járvány gócpontjából érkezett röviddel annak kirobbanása után, emlékeztet a cikket ismertető hvg.hu.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az Európai Unió több százmillió euróval támogatja a nyugat-balkáni országokat é s a keleti partnerállamokat a koronavírus-járvány elleni küzdelemben - hangzott el az Európai Bizottság hétfői, videokonferencia keretében tartott sajtótájékoztatóján Brüsszelben. A nyugat balkáni országok - Albánia,...
2020. MÁRCIUS 30.
[ 17:10 ]
Németországban átlépte a 60 ezres határt az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) bizonyítottan fertőzöttek száma. A Johns Hopkins Egyetem kimutatása szerint hétfő délelőtt 62 435 fertőzöttet tartottak nyilván, ami 4740 esettel - 8,2 százalékkal - több az egy nappal korábbi 57 695-nél. A nyilvántartott...
2020. MÁRCIUS 30.
[ 11:30 ]
A koszovói kormány gazdasági segélycsomagot ígért, de egyelőre nincs rá keret a költségvetésben, Pristina nemzetközi hitelekből kívánja megszerezni azt a 170,6 millió eurót, amellyel a koronavírus-járvány következményeit kezelné. Koszovóban hétfőre 91-ről 94-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Folyamatosan, de...
2020. MÁRCIUS 30.
[ 10:14 ]
Beolvasás folyamatban