Világ
Spanyolországban több mint nyolcszázan haltak meg egy nap alatt
Betűméret:             

Spanyolországban 832-en hunytak el egy nap alatt az új típusú koronavírus-fertőzés következtében, ezzel a járvány halálos áldozatainak száma 5690-re nőtt - derült ki a spanyol egészségügyi minisztérium által szombaton közzétett hivatalos napi tájékoztatóból.

A dél-európai országban nyilvántartott fertőzések száma 72 ezer fölé emelkedett, ami csaknem 8200-zal több, mint egy nappal ezelőtt. A legelső esetet még január 31-én szűrték ki.

A szaktárca adatai szerint a kórházakban eddig több mint 40 ezer embert láttak el a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 megbetegedés miatt, az elmúlt 24 órában 4300 új esetet kezeltek. Intenzív osztályra összesen 4500-an kerültek, 410-en az elmúlt egy nap során.

Az orvosok több mint 12 ezer pácienst nyilvánítottak gyógyultnak, péntek óta 2900-an hagyhatták el a kórházakat, valamint az egészségügyi intézmények tehermentesítésére létrehozott orvosi felügyelettel ellátott karanténhoteleket és tábori kórházakat.

A járvány továbbra is a madridi tartományt érinti leginkább, ahol a nyilvántartott fertőzések száma 21 ezer, a halálos áldozatoké pedig 2700 felett van. Madridot Katalónia követi több mint 14 ezer fertőzöttel és ezer elhunyttal.

Az Ibériai-félszigeten található autonóm közösségek közül Murciában van a legkevesebb, összesen 802 kiszűrt eset. A délnyugat-spanyolországi tartományban 17-en haltak bele a fertőzésbe.

A legkevesebb esetet az észak-afrikai exklávékból, Ceutából és Melillából jelentették, előbbiben 17, utóbbiban 45 fertőzöttek azonosítottak. A vírus mindkét helyen egy-egy halálesetet okozott. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

„Teljes képtelenségnek” nevezte Vlagyimir Putyin azokat az állításokat, amelyek szerint Oroszország megtámadná Európát – számolt be a Strana nyomán a Mandiner.hu. A Lengyelország, a Baltikum és Csehország elleni esetleges támadásról szóló szavak az országok lakosságának megtévesztésére szolgálnak – tette hozzá...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 8:24 ]
Öten meghaltak egy autóbusz-balesetben egy német autópályán Lipcse közelében – számolt be róla a BBC brit hírügynökség. A hírek szerint az autóbusz jobbra fordult a forgalmas A9-es autópályán, mielőtt az oldalára dőlt volna. Meg nem erősített jelentések szerint a FlixBus járata Berlinből indult útnak. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:44 ]
A világon egyedül Ukrajna nem ítélte el a békés polgárok legyilkolását a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján. "Gyakorlatilag az egész világ határozottan elítélte a terrortámadást. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:13 ]
Beolvasás folyamatban