Világ
Luxemburgi külügyminiszter: Ki kell zárni a magyar kormányt az EU-s döntésekből

Ki kell zárni a magyar kormányt az európai uniós döntésekből a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvény miatt - mondta Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a Die Welt című német lap szerdai számában.

Az EU legrégebb óta hivatalban lévő külügyminisztere a Die Weltnek elmondta, hogy a járvány elleni védekezésről szóló törvény miatt Magyarország "politikai karanténba való".

Ez azt jelenti, hogy a magyar kormány "nem foglalhat helyet az asztalnál az európai intézményekben".

Egy olyan kormány, amely felett határozatlan ideig nincs parlamenti ellenőrzés, nem vehet részt a szakminiszteri tanácsok döntéseiben, amelyek minden embert érintenek az EU-ban - fejtette ki Jean Asselborn.

A Luxemburgi Szocialista Munkáspárt (LSAP) politikusa hozzátette: a magyar kormányt azért kell kizárni a közös döntések meghozatalából, mert nem szabad belenyugodni abba, hogy az EU-egyik tagországának kormánya "diktatórikus".

Mint mondta, "a jövendő nemzedékek nevében nem szabad megbékélni az egyre hangsúlyosabban megmutatkozó +orbanizálódással+, vagyis a mind inkább nyilvánvaló elfordulással a demokrácia legelemibb szabályaitól".

Werner Kogler osztrák alkancellár a Die Zeit című német hetilap csütörtökön megjelenő számában az előzetesen ismertetett részletek szerint kifejtette, hogy az "elfogadhatatlan" törvény miatt meg kell vonni az EU-s támogatásokat Magyarországtól. A Zöldek politikusa aláhúzta: nem látja, hogy miért kellene egy "féldiktatúrát támogatni demokratikus államoktól származó közös pénzekkel".

A parlament hétfőn fogadta el koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvényt, amely szerint a veszélyhelyzet idején a kormány a jogszabályoktól eltérő rendkívüli intézkedéseket hozhat az emberek egészsége, a jogbiztonság és a gazdaság stabilitása érdekében.

Varga Judit igazságügyi miniszter előterjesztésének kétharmados többséget igénylő rendelkezéseit 137 igen szavazattal 53 nem ellenében - sürgősséggel - szavazta meg az Országgyűlés.

A törvény a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzettel összefüggő sajátos szabályokat állapítja meg. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Garai László
2020. ÁPRILIS 5. [ 9:54 ]

ÍRÓbátsi, írjál, amit akarsz, de ne terjesszed a baromságot. A Városliget Projekt éppen azért kapott rangos nemzetközi elismeréseket, mert megőrzi (némileg bővíti is) a zöld felületet és igényes kulturális létesítményekkel, reprezentatív múzeumokkal gazdagítja a fővárost. Bele szabad pillantani a tervekbe.


Sándor a mozsori
2020. ÁPRILIS 3. [ 15:54 ]

A Lazio történelmi dolgozatán helyesbitenék, mert ö kérdezi hogy -Luxemburgnak kormánya is van?-, de még menyire hogy van, mer a magyar Zsigmond király, luxemburgi származásu, több mint 50 éven át a magyar királyság koronázot királya volt. A magyar történelmet még a temerini föutcán is tanitják, mámind azoknak akik a történelemi orán jelen vanak.


Író
2020. ÁPRILIS 3. [ 10:15 ]

Agoston András vagy Kasza József került-e börtönbe?


író
2020. ÁPRILIS 3. [ 10:07 ]

Kedves Garai László! Örülök amíg Magyarkanizsán a Tisza partján a méhecskék dolgozhatnak. A Városliget miért nem lehet méhecskejárta terület?


Barthos Róbert, Tornyos
2020. ÁPRILIS 3. [ 3:19 ]

Író vagyok- Nem szavzhattam 1991 januárjában a VMDK-ra. mert Krivolakon nem találtak meg. Azóta sem szavaztam, mert amíg nincs magyar egység, nem szavazok.


író
2020. ÁPRILIS 3. [ 1:35 ]

író=tüdő nem a már kiharcolt területeken vitézkedni? újítás, haverkodás?


Garai László
2020. ÁPRILIS 2. [ 16:39 ]

Kedves ÍRÓ (író = köpüléskor, a vaj kiválása után visszamaradó savanyú folyadék), abszurd kérdésére földönjáró a válasz. A múzeumnegyed növeli világvárosunk presztizsét, még több turista, még nagyobb bevétel. A felújított Szépművészeti, a Műcsarnok stb. már fogadott is látogatót az évi 15 millió turistából, így a visszacsorgó pénzből több jut a vírus következményeire, elviselésére. A járvány múltán Ön is limpi-lampizhat egyet az ottani reprezenatatív játszótéren.


olvasó
2020. ÁPRILIS 2. [ 16:09 ]

A múzeumnegyednek éppen annyi köze van a koronavírushoz, mint a luxemburgi külügyminiszter nyilatkozatának a székely autonómiához. Mindkét módszernek demagógia a lánykori neve.


író
2020. ÁPRILIS 2. [ 14:11 ]

A Városligetbe tervezett Múzeumnegyed hogyan védi a magyarokat a koronavírustól?


olvasó
2020. ÁPRILIS 2. [ 11:14 ]

No majd a pénzmosó Luxemburgi Nagyhercegség megvalósítja a székely autonómiát, ha már a diktatúrát kiépített Orbán nem akarja és csak pénzért "szalad Brüsszelbe". Ezt megvárjuk, kedves "Jakab" testvér!


Lazio
2020. ÁPRILIS 2. [ 8:54 ]

Luxemburgnak kormánya is van ? Ez majdnem olyan, mintha a temereni főutca lakói is választanának maguknak kormányt és ezzel együtt "még" külügyminisztert is.


Kapista
2020. ÁPRILIS 1. [ 23:14 ]

Jól működik a média agymosása-a magyaré!. Orbán igen is diktatúrát épített ki. A jelenlegi magyarországnak semmi helye az unióban. Tesz a nemzetre magasról. Csak nagy mesemondás. Bizonyíték rá,hogy mikor kellett és lehetett volna, semmit sem tett a székely autonómiáért!!! De, azért védjük a népet meg európát a migránsoktól. Csak éppen senki sem kérte rá a magyar kormányt.Ha meg elfogy az ellopható eu pénz, akkor szalad brüsszelbe.Szánalmas,akár a dübörg


Fekete Z
2020. ÁPRILIS 1. [ 22:08 ]

"Ki kell zárni a magyar kormányt az európai uniós döntésekből " Luxemburgi külügyminiszter úr Tisztában van ön a diktatúra szó jelentésével? Látom ön is eleget tesz annak hogy: Beszélj fiam beszélj mindegy hogy mit csak beszélj. Más madár tollával ékeskedni. Ha nincs Orbán úr önről sosem hallanak. Ajánlom tanuljon Sargentini asszonytól, különben ön is a süllyesztőben végzi.


Sándor a mozsori
2020. ÁPRILIS 1. [ 21:19 ]

Az elöbbi véleményen helyesbitenék . Agyamentek.....A Rákosi Mátyástol az Orbán kormányig ugyebár mind demokratikus úton lettek választva? Akkor, ha nem a mi emberünk nyer, akkor az már diktatúra? Az igen is. Azért diktatura mertr a jogállamnak e kormányoknál nincs helye! A fenti üzenet a magyar népnek szól hogy védjék és harcolojonak a jogállomiságér.


Óbecsei
2020. ÁPRILIS 1. [ 19:26 ]

Ugye ma április elseje van. A luxemburgi nagy senki pedig megcsókolhatja a magyarok hátaalját, már amelyik ezt megengedi neki.


Béla
2020. ÁPRILIS 1. [ 17:27 ]

Agyamentek.....Az Orbán kormányt ugyebár demokratikus úton választották?Akkor,ha nem a mi emberünk nyer,akkor az már diktatúra?


Lemondott a boszniai belügyminiszter - illusztráció
2020. JÚNIUS 2.
[ 14:14 ]
A kijevi Metro-híd felrobbantásával fenyegetőzött hétfőn egy férfi telefonon, akit azután pár órával később őrizetbe vettek – adta hírül a kijevi rendőrség. A hídon a metróközlekedést leállították, a hidat kiürítették, majd a kijevi rendőrfőnök tárgyalni kezdtek a férfival, aki azt mondta telefonon, hogy...
2020. JÚNIUS 2.
[ 7:27 ]
Az Egészségügyi Világszervezet arra figyelmeztette ma a világ vezetőit, hogy ne dőljenek be azoknak a jelentéseknek, miszerint a koronavírus veszít erejéből, mert ez még mindig egy gyilkos vírus és emberek ezrei halnak meg naponta a betegségben – írja a CNBC. Nagyon óvatosnak kell lennünk, hogy nehogy azt sugalljuk, hogy a...
2020. JÚNIUS 1.
[ 21:50 ]
Békés cselekvésre szólított fel Barack Obama, az Egyesült Államok volt és első afroamerikai elnöke hétfőn kiadott közleményében. Az egykori elnök, aki az elmúlt hetekben azt ígérte, hogy aktívan részt vesz az elnökválasztási kampányban a demokraták oldalán, a közleményben arra buzdította a tüntetőket:...
2020. JÚNIUS 1.
[ 19:26 ]
Beolvasás folyamatban