Világ
Németországban több igazolt fertőzött van, mint Kínában, Hollandiában túlhajszoltak az egészségügyi dolgozók
Betűméret:             

Németországban meghaladta az ezret a korornavírus-járvány halálos áldozatainak száma, a bizonyítottan fertőzöttek száma pedig továbbra is lassan növekszik, de már meghaladta a Kínában regisztrált fertőzöttek számát.

A Johns Hopkins Egyetem kimutatása szerint péntek délelőtt 84 794 ember hordozta bizonyítottan az új típusú koronavírust (SARS-CoV-2), ami 6813 esettel - 8,7 százalékkal - több az egy nappal korábbi 77 981-nél.

Németország ezzel a negyedik helyen áll az igazolt fertőzöttek száma alapján összeállított országlistán, az Egyesült Államok, Olaszország és Spanyolország után, és közvetlenül Kína előtt, ahol 82 464 fertőzést tartanak nyilván.

A vírus okozta betegség (Covid-19) halálos áldozatainak száma 775-ről 931-re emelkedett.

A betegségből 22 440 igazolt fertőzött lábalt ki, szemben az egy nappal korábbi 19 175-tel.

A regisztrált fertőzöttek számának duplázódási ideje nagyjából nyolc nap. A szövetségi kormány szerint az egészségügyi ellátórendszer teljesítőképességének megőrzéséhez a 14 nap körüli szintre kell emelni a duplázódási időt, mert két hét a súlyos betegek átlagos kezelési ideje.

Az igazolt fertőzöttek között legkevesebb 2300 orvos és ápoló van - közölte a Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) a Süddeutsche Zeitung című lap érdeklődésére. Kiemelték, hogy a ténylegesen fertőzöttek száma jóval magasabb lehet.

Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter szerint még 12 hónapig tarthat az új vírus elleni védőoltás kifejlesztése. Azonban a Covid-19 betegség elleni gyógyszerek jóval hamarabb elkészülhetnek, és ígéretes kutatások zajlanak már meglévő, más betegségekre használt készítményekkel.

Már most vannak arra utaló jelek, hogy bizonyos készítmények segíthetnek legyőzni a betegséget - mondta a miniszter a Bild című lap online televíziós műsorában (Bild Live) a lap hírportálján pénteken közölt beszámolója szerint. Példaként az eredetileg a malária ellen alkalmazott, Resochin nevű szert említette, amelynek hatóanyaga a klorokin.

Hollandiában a péntek reggeli adatok szerint újabb 1038 embernél azonosítottak koronavírus-fertőzést. Mivel az intenzív kórházi helyek rohamosan fogyatkoznak, a kormány arra törekszik, hogy több mint ezer új kórházi helyet létesítsen a hét végére. A holland ápolók szövetségének elnöke, Gerton Heyne a helyi sajtónak adott nyilatkozatában azonban arra figyelmeztetett, hogy az intenzív férőhelyek számának növelése csak "félmegoldás", mivel az országban legfőképpen a képzett ápolókból van hiány.

"Az az üzemmód, amelyben ápolóink dolgoznak, már most elképesztő. Sokkal több beteget látnak el, mint amennyit normálisan fizikailag bírni lehet, nem beszélve a mentális kiégésről. Nincs elég képzett ápolónk, ezen még a kapacitásnövelés sem segít, sőt csak még kaotikusabb állapotokhoz vezethet" - hívta fel a figyelmet Heyne.

Az országban az elhunytak száma 166-al nőtt 24 óra leforgása alatt, eddig 1339-en haltak meg az új koronavírus okozta megbetegedésben.

Luxemburgban 168 új fertőzöttet regisztráltak. 2487 fertőzést tartanak összesen számon, amely a lakosság számához képest az egyik legnagyobb arány globálisan. Kedd óta tesztelik az egészségügyi dolgozókat és mindenki mást, aki a betegség bármily tünetét mutatja. A halálesetek száma jelenleg 30. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

„Teljes képtelenségnek” nevezte Vlagyimir Putyin azokat az állításokat, amelyek szerint Oroszország megtámadná Európát – számolt be a Strana nyomán a Mandiner.hu. A Lengyelország, a Baltikum és Csehország elleni esetleges támadásról szóló szavak az országok lakosságának megtévesztésére szolgálnak – tette hozzá...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 8:24 ]
Öten meghaltak egy autóbusz-balesetben egy német autópályán Lipcse közelében – számolt be róla a BBC brit hírügynökség. A hírek szerint az autóbusz jobbra fordult a forgalmas A9-es autópályán, mielőtt az oldalára dőlt volna. Meg nem erősített jelentések szerint a FlixBus járata Berlinből indult útnak. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:44 ]
A világon egyedül Ukrajna nem ítélte el a békés polgárok legyilkolását a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján. "Gyakorlatilag az egész világ határozottan elítélte a terrortámadást. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:13 ]
Beolvasás folyamatban