Világ
Az Egyesült Államokban csaknem 400 ezer a fertőzöttek és több mint 12 ezer a halottak száma
Betűméret:             

Az Egyesült Államokban csaknem 400 ezer a koronavírussal fertőzöttek és több mint 12 ezer a kórban elhunytak száma a Johns Hopkins egyetem és kórház kedd esti információi szerint.

Az adatok arról tanúskodnak, hogy április első hetében drasztikusan nőtt a megbetegedések és a halálozások száma. Az új típusú koronavírus ugyanis egész márciusban 4 ezer halálos áldozatot követelt, míg április első hetében 8 ezren hunytak el.

Kedd esti adatok szerint Kalifornia és New York mellett Illinois államban, Connecticutban, New Jerseyben, Floridában és Louisianában a legrosszabb a helyzet. A koronavírus elleni intézkedéseket összehangoló kormányzati munkacsoport orvos tagjainak előrejelzése szerint a járvány új epicentrumainak kialakulására lehet számítani Coloradóban és a szövetségi fővárosban, Washington DC-ben.

Peter Navarro, a Fehér Ház kereskedelmi főtanácsadója még januárban feljegyzést készített, amelyben arra figyelmeztetett, hogy a járvány 2 millió amerikai életét követelheti, és 6000 milliárd dollárba kerülhet az elvonulása utáni gazdasági talpra állás.

Donald Trumpot a kedd esti sajtókonferencián megkérdezték Navarro feljegyzéséről, de az amerikai elnök azt válaszolta, hogy nem ismeri a dokumentum tartalmát. Hozzáfűzte: ha tudatában is lett volna, akkor sem kezelné másként a kialakult válsághelyzetet.

Kedd este a százéves múltra visszatekintő Országos Gazdaságkutató Intézet (NBER) új elemzést hozott nyilvánosságra, amely szerint az amerikaiak kétharmadának olyan a munkája, hogy nem lehet otthonról végezni. A kutatóintézet tanulmánya szerint a legnagyobb arányban az oktatásban alkalmazottak végezhetik otthonról a munkájukat, 83 százalékuk dolgozik a lakóhelyéről. Hasonlóképpen, könnyebben képesek az otthoni munkára az informatikában, a pénzügyi szektorban és a biztosítási iparban foglalkoztatottak. Ezzel szemben a mezőgazdaságban, az élelmiszeriparban, a szálloda- és vendéglátóiparban, a közlekedésben a legkisebb a lehetőség az alkalmazkodásra a járvány miatt megváltozott környezethez. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elemzők szerint kulcsfontosságú lehet, hogy Ukrajna végül mikor kapja meg az ígért nyugati katonai segítséget, mert azt az orosz hadsereg nem biztos, hogy megvárja. Miközben Ukrajna az Egyesült Államokban jóváhagyott fegyverszállítmányra vár, elemzők arról beszélnek, hogy ezek a fegyverek nem érkeznek meg időben. A...
2024. ÁPRILIS 22.
[ 19:29 ]
A Nuclear Sharing NATO-program keretében Lengyelország kész atomfegyvert fogadni a területén, amennyiben a szövetségesek úgy döntenek - jelentette ki Andrzej Duda lengyel elnök a Fakt lengyel napilapban hétfőn megjelent interjúban. A múlt heti észak-amerikai útja során adott interjúban a lengyel államfő többek között...
2024. ÁPRILIS 22.
[ 14:08 ]
Januárban 85 855 nem uniós állampolgár nyújtott be első alkalommal nemzetközi védelem iránti kérelmet az Európai Unió valamely tagállamában, ez 3 százalékkal több az egy évvel korábbinál (83 310), és meghaladja a decemberi adatot (77 755) is - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán. A...
2024. ÁPRILIS 22.
[ 12:17 ]
Beolvasás folyamatban