Világ
Félmilliárd ember süllyedhet szegénységbe
Betűméret:             

Világszerte félmilliárd ember süllyedhet szegénységbe a koronavírus-járvány és a gazdasági válság miatt - figyelmeztetett az Oxfam segélyszervezet.

Az Oxfam felszólította a világ vezetőit, hogy hozzanak létre gazdasági mentőcsomagot a fejlődő országok és közösségeik felszínen tartására. A kérés aktualitását a Nemzetközi Valutaalap (IMF), a Világbank és a G20 pénzügyminisztereinek jövő heti találkozója adja.

A segélyszervezet megbízására készült jelentés szerint 6-8 százalékkal emelkedhet a szegénységi ráta a 2018-as szinthez képest.

„Mindez egy évtizeddel visszavetheti a szegénység elleni harcot, sőt, Fekete-Afrika, a Közel-Kelet és Észak-Afrika egyes régióiban akár 30 évvel is” – áll a londoni King´s College és az Ausztrál Nemzeti Egyetem által készített jelentésben.

Ha a járvány miatti gazdasági visszaesés következtében 20 százalékkal csökkennek a jövedelmek, azzal további 548 millió ember kerülhet a napi 5,5 dolláros (1815 forintos) küszöb alá.

Az Oxfam azt javasolja, hogy pénzügyi segélyekkel, a kisvállalkozások támogatásával és szegény országok tartozásainak felfüggesztésével kezeljék a nehézségeket.

A szervezet szerint emellett az IMF-nek egy ezermilliárd dolláros pénzügyi ösztönzővel kellene hozzájárulnia a problémák megoldásához.

Az Oxfam felszólította a gazdag országokat, hogy növeljék a legszegényebb államok támogatását célzó segélyeket, és vezessenek be rendkívüli szolidaritási adókat. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Öten meghaltak egy autóbusz-balesetben egy német autópályán Lipcse közelében – számolt be róla a BBC brit hírügynökség. A hírek szerint az autóbusz jobbra fordult a forgalmas A9-es autópályán, mielőtt az oldalára dőlt volna. Meg nem erősített jelentések szerint a FlixBus járata Berlinből indult útnak. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:44 ]
A világon egyedül Ukrajna nem ítélte el a békés polgárok legyilkolását a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján. "Gyakorlatilag az egész világ határozottan elítélte a terrortámadást. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:13 ]
Az orosz erők szerdán csapást mértek a dél-ukrajnai Herszonra, ahol eltaláltak egy hivatali épületet a megyeszékhely központjában - közölte Olekszandr Prokugyin, a megye kormányzója a Telegramon. A kormányzó arról is hírt adott, hogy a régióban, Beriszlav környékén lévő Mihajlivka falura kamikaze drónnal mértek...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 15:19 ]
Beolvasás folyamatban