Világ
India: Halálos áldozatai is vannak az Amphan szuperciklonnak

Elérte India keleti partvidékét az Amphan nevezetű ciklon, és már Kolkata (Kalkutta) térségében tombol.

A 190 kilométeres óránkénti széllökésekkel, heves esőzéssel kísért szuperciklon már emberéleteket is követelt, fákat csavart ki, tetőket, elektromos vezetékeket tépett le.

Mintegy másfél millió ember menekült menedékhelyekre, de sokan nem hajlandóak elhagyni otthonukat, mert jobban félnek a koronavírus-járványtól.

Egy falusi asszony arról panaszkodik, hogy túl sokan vannak itt összezsúfolódva, lehetetlen távolságot tartani. Nagyon aggódik a vírus miatt. De otthon nem maradhatott a vihar miatt, most próbálja mindkét veszélyt elkerülni.

A 3-as erősségű hurrikánnak megfelelő ciklon elmosta a szigeteket a szárazfölddel összekötő hidakat, ledöntött gyengébb szerkezetű házakat.

A hatóságok arra figyelmeztetnek Bangladeshben, hogy a felkorbácsolt tenger 25 kilométerre is benyomulhat a szárazföldre, veszélyeztetve a több mint egymillió rohingya menekült biztonságát a táborokban. (euronews)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Meghaladta péntekre a 40 ezret az új koronavírus okozta Covid-19-járvány nagy-britanniai halálos áldozatainak száma. A brit egészségügyi minisztérium pénteki ismertetése szerint az előző este zárult 24 órában 357 beteg haláláról érkezett bejelentés, így országosan eddig 40 261 olyan haláleset történt, amelyet...
2020. JÚNIUS 5.
[ 18:01 ]
Július elejétől, megfelelő óvintézkedések bevezetésével, meg lehet nyitni az Európai Unió külső határait, miután a közösségen belüli határzárakat június végig feloldottuk - jelentette ki a belügyekért felelős uniós biztos az EU-tagállamok belügyminisztereinek pénteki videokonferenciáján. A miniszterek...
2020. JÚNIUS 5.
[ 16:59 ]
Új egység alakul az Európai Unió rendőri együttműködését koordináló szervezetén, az Europolon belül a koronavírus-járvány alatt felerősödött pénzügyi bűncselekmények felszámolására. A hágai központú szervezet pénteki tájékoztatása szerint az Európai Pénzügyi és Gazdasági Bűncselekmények...
2020. JÚNIUS 5.
[ 13:36 ]
Beolvasás folyamatban