Világ
Hárman meghaltak egy újabb kórházi tűzvészben Oroszországban

Zelenodolszk város kórházának érgyógyászati osztályán kapott lángra egy kórterem. Valószínűleg egy orvosi berendezés okozta a tüzet.

A kétszintes épületből 88 embert menekítettek ki, hárman megsérültek - írják orosz hírügynökségek.

A tatárföldi egészségügyi minisztérium hangsúlyozta közleményében, hogy a kórteremben nem voltak lélegeztetőgépek, és koronavírusos betegeket sem ápoltakaz intézményben.

Múlt kedden meghalt öt, lélegeztetőgépen lévő koronavírusos beteg egy szentpétervári kórház intenzív osztályán keletkezett tűzben. A tragédiát egy lélegeztetőgépben keletkezett rövidzárlat okozhatta. Három nappal korábban a moszkvai Szpaszokuckij-kórház intenzív osztályán volt tűz, ahol ugyancsak koronavírusos betegeket ápolnak, és ott is egy lélegeztetőgép gyulladt ki, egy ember halálát okozva.

A második tűzeset után az orosz egészségügyi felügyelet (Roszzdravnadzor) közölte, hogymegkezdte a lélegeztetőgépek ellenőrzésétazokban a kórházakban, ahol hasonló balesetek történtek.

Április 11-én a Moszkva környéki Krasznogorszkban egy engedély nélkül működő hospice-intézetben is történt tűzeset, ott tucatnyian haltak meg. Az áldozatok halálát füstmérgezés okozta, miután egy meghibásodott vízforraló miatt kisebb tűz keletkezett a Második otthon elnevezésű intézmény első emeletén. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Washingtoni tömegmenetre szólítottak fel azon a Minneapolisban tartott gyászszertartáson, amelyen megemlékeztek George Floydról, arról a 46 éves afroamerikai férfiról, aki május 25-én a durva rendőri bánásmód miatt vesztette életét. A minneapolisi keresztény egyetemen tartott csütörtöki megemlékezésen politikusok,...
2020. JÚNIUS 5.
[ 6:04 ]
A határellenőrzések megszüntetésével ismét többen próbálnak majd illegálisan bejutni az Európai Unióba a Nemzetközi Migrációspolitika-fejlesztési Központ (ICMPD) csütörtökön közzétett beszámolója szerint. Martin Hofmann, az intézet szakértője kifejtette: számítani lehet arra, hogy az illegális bevándorlók...
2020. JÚNIUS 4.
[ 21:27 ]
Az Európai Bizottság a koronavírus-járvány okán 300 millió eurót ajánlott fel az Oltóanyag és Immunizációs Világszövetség (GAVI) számára a 2021-2025 közötti időszakra. Az adomány több száz millió gyerek immunizálását, valamint oltóanyagkészletek finanszírozását szolgálja - közölte az uniós bizottság...
2020. JÚNIUS 4.
[ 14:12 ]
Beolvasás folyamatban