Világ
Az EU várakozással tekint a kapcsolatok erősítését célzó közös munka elé Koszovóval
Betűméret:             

Az Európai Unió várakozással tekint a kapcsolatok erősítését célzó közös munka elé Koszovóval, és reméli, hogy az ország "előrehalad az európai úton" - jelentette ki az Európai Unió (EU) kül- és biztonságpolitikai főképviselője, valamint a szomszédságpolitikai és bővítési biztos az új koszovói kormány megszavazása alkalmából szerdán.

Josep Borrell és Várhelyi Olivér közös nyilatkozatukban aláhúzták, Koszovó európai integrációjához határozott reformokra van szükség a jogállamiság megerősítése érdekében, különös tekintettel a korrupció és a szervezett bűnözés elleni küzdelemre, valamint a társadalmi és gazdasági fejlődés előmozdítására.

Kiemelték, hogy a Belgrád és Pristina közötti - az unió által is támogatott - párbeszéd mihamarabbi folytatása elengedhetetlen a két ország közötti kapcsolatok átfogó rendezéséhez. A párbeszéd "az egyetlen mód arra, hogy Koszovó európai jövőjét valóságossá tegye polgárai számára" - állapították meg.

A koronavírus-járvány a belátható jövőben közös kihívás marad, amelynek kezelése tekintetében az Európai Unió továbbra is Koszovó és állampolgárai mellett áll - tették hozzá.

A koszovói parlament szerdán szavazta meg Avdullah Hoti, a jobbközép Koszovói Demokrata Szövetség (LDK) politikusának új kormányát. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

„Teljes képtelenségnek” nevezte Vlagyimir Putyin azokat az állításokat, amelyek szerint Oroszország megtámadná Európát – számolt be a Strana nyomán a Mandiner.hu. A Lengyelország, a Baltikum és Csehország elleni esetleges támadásról szóló szavak az országok lakosságának megtévesztésére szolgálnak – tette hozzá...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 8:24 ]
Öten meghaltak egy autóbusz-balesetben egy német autópályán Lipcse közelében – számolt be róla a BBC brit hírügynökség. A hírek szerint az autóbusz jobbra fordult a forgalmas A9-es autópályán, mielőtt az oldalára dőlt volna. Meg nem erősített jelentések szerint a FlixBus járata Berlinből indult útnak. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:44 ]
A világon egyedül Ukrajna nem ítélte el a békés polgárok legyilkolását a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján. "Gyakorlatilag az egész világ határozottan elítélte a terrortámadást. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:13 ]
Beolvasás folyamatban