Világ
Fegyveres támadás érte a pakisztáni értéktőzsde épületét Karacsiban
Betűméret:             

Fegyveresek támadták meg a pakisztáni értéktőzsde épületét Karacsiban hétfőn, az épületnél jelenleg is folyik a tűzharc – jelentette a helyi média. A rendőrség tájékoztatása szerint négy támadót megöltek. A helyi sajtó jelentése szerint a merénylők kézifegyverekkel és gránátokkal támadták meg az épületet, amely a város kiemelten őrzött zónájában fekszik, ahol több pénzintézet székháza is található.

Ghulam Nabi Memon, a legnépesebb pakisztáni város rendőrfőnöke azt mondta, hogy a támadók egy személyautóval érkeztek a tőzsde épületéhez. A merénylők előbb gránátot hajítottak az élületnél lévő biztonságiak őrhelyére, majd tüzet nyitottak, és behatoltak a magas falakkal védett komplexumba.

A helyszínen egy rendőrtiszt arról számolt be, hogy a támadóknál élelmiszeradagokat is találtak, ami arra utal, hogy elhúzódó ostromra készülhettek.

A pakisztáni tőzsde a Twitteren legutóbb még azt írta, továbbra is feszült a helyzet az épületnél, ahol a tőzsde emberei a biztonságiak segítségével igyekeznek úrrá lenni a kialakult helyzeten.

Egyelőre egy szervezet sem vállalta a felelősséget a merénylet elkövetéséért. Pakisztán belső nyugalmát régóta mérgezik a szélsőséges iszlamista csoportok által elkövetett erőszakos cselekmények, amelyek az utóbbi években azonban veszítettek korábbi lendületükből.

Pakisztán belső nyugalmát régóta mérgezik a szélsőséges iszlamista csoportok által elkövetett erőszakos cselekmények, amelyek az utóbbi években azonban veszítettek korábbi lendületükből. A Reuters hírügynökség szerint a támadás mögött az iszlamista fegyveresek mellett akár szeparatisták is állhatnak – a Szind és Balochistan tartományok szeparatista törekvései az elmúlt időszakban fokozódtak, két évvel ezelőtt ők álltak a Karacsiban lévő kínai nagykövetség elleni támadás mögött. A pakisztáni értéktőzsde kereskedése a támadás alatt sem állt le.

(MTI, Reuters)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Öten meghaltak egy autóbusz-balesetben egy német autópályán Lipcse közelében – számolt be róla a BBC brit hírügynökség. A hírek szerint az autóbusz jobbra fordult a forgalmas A9-es autópályán, mielőtt az oldalára dőlt volna. Meg nem erősített jelentések szerint a FlixBus járata Berlinből indult útnak. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:44 ]
A világon egyedül Ukrajna nem ítélte el a békés polgárok legyilkolását a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján. "Gyakorlatilag az egész világ határozottan elítélte a terrortámadást. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:13 ]
Az orosz erők szerdán csapást mértek a dél-ukrajnai Herszonra, ahol eltaláltak egy hivatali épületet a megyeszékhely központjában - közölte Olekszandr Prokugyin, a megye kormányzója a Telegramon. A kormányzó arról is hírt adott, hogy a régióban, Beriszlav környékén lévő Mihajlivka falura kamikaze drónnal mértek...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 15:19 ]
Beolvasás folyamatban