Világ
Boszniai Szerb Köztársaság: A felügyelőség fokozottan ellenőrzi a koronavírus elleni intézkedések betartását

Amióta a boszniai Szerb Köztársaságban meghozták azokat a törvényi hatályú rendeleteket, amelyekkel módosították a lakosság fertőző betegségektől történő védelméről szóló törvényt, a köztársasági, valamint a helyi önkormányzati felügyelőségek egységei több mint 5000 alkalommal ellenőrizték, hogy betartják-e az előírásokat, és csupán 46 esetben állapítottak meg szabálytalanságot.

Az elkövetett szabálysértések alapján kiszabott bírságok értéke 59.575 bosznia-hercegovinai konvertibilis márka, átszámítva több mint 30 ezer euró, közölte a boszniai Szerb Köztársaság felügyelősége a Srpskainfo portállal.

„Tekintettel arra, hogy napi szinten növekszik a koronavírussal fertőzöttek száma, vagyis szemmel látható, hogy a polgárok lazábban veszik az előírásokat, az elkövetkező időszakban fokozottabb lesz az ellenőrzés, amely kiterjed majd az összes vállalatra a boszniai Szerb Köztársaságban. Ezeket az ellenőrzéseket nemcsak az egészségügyi, hanem a köztársasági felügyelőség más szektoraiban dolgozók, illetve a helyi önkormányzatok felügyelő egységei végzik majd el. A vizsgálat során ellenőrzik, hogy betartják-e a vállalatok a rövidített munkaidőt, az emberek viselik-e a maszkot a zárt térben, betartják-e a megfelelő távolságot, illetve hogy elvégzik-e a fertőtlenítést és betartják-e a többi előírást‟, hangsúlyozta a boszniai Szerb Köztársaság felügyelősége.

Az illetékesek szerint nagyon fontos, hogy a vállalatok munkáját összehangolják a jelenlegi helyzettel, és hogy az első helyen a megelőzés álljon.

„Ez nem csak az adott szolgáltatást igénybe vevő polgár, hanem a dolgozóknak a védelme miatt is fontos, ahol a saját, személyes felelősségtudatunk lehet a legjobb megelőző intézkedés. Közös érdekünk, hogy a gazdasági szubjektumok zavartalanul működhessenek, az előírt óvintézkedések betartásával, hogy minél könnyebben átvészeljük a koronavírus okozta nehézségeket‟, közölte a felügyelőség. (Blic)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A világon 13 290 153 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 577 980, a gyógyultaké pedig 7 374 484 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerdai adatai szerint. Egy nappal korábban még 13 070 590 fertőzött szerepelt az összesítésben, a halálos áldozatok száma 572 428, a...
2020. JÚLIUS 15.
[ 8:49 ]
Megnyíltak a szavazóhelyiségek szerda reggel 7 órakor Észak-Macedóniában, ahol az 1,8 millió szavazásra jogosult állampolgár a 123 fős törvényhozás képviselőit választja meg. A választópolgárok 15 párt és koalíció 1578 jelöltjének sorsáról döntenek. A közvélemény-kutatások alapján szoros küzdelem...
2020. JÚLIUS 15.
[ 8:47 ]
A minneapolisi erőszakos rendőri fellépés következtében meghalt, afroamerikai George Floyd esete miatt Philadelphiában tüntetők kedden közös polgári peres eljárást indítottak a rendőrség ellen. A benyújtott három kereset szerint a tüntetők könnygáz bevetése és gumilövedékek használata miatt perlik a...
2020. JÚLIUS 14.
[ 22:03 ]
Beolvasás folyamatban