Világ
Boszniai Szerb Köztársaság: A felügyelőség fokozottan ellenőrzi a koronavírus elleni intézkedések betartását
Betűméret:             

Amióta a boszniai Szerb Köztársaságban meghozták azokat a törvényi hatályú rendeleteket, amelyekkel módosították a lakosság fertőző betegségektől történő védelméről szóló törvényt, a köztársasági, valamint a helyi önkormányzati felügyelőségek egységei több mint 5000 alkalommal ellenőrizték, hogy betartják-e az előírásokat, és csupán 46 esetben állapítottak meg szabálytalanságot.

Az elkövetett szabálysértések alapján kiszabott bírságok értéke 59.575 bosznia-hercegovinai konvertibilis márka, átszámítva több mint 30 ezer euró, közölte a boszniai Szerb Köztársaság felügyelősége a Srpskainfo portállal.

„Tekintettel arra, hogy napi szinten növekszik a koronavírussal fertőzöttek száma, vagyis szemmel látható, hogy a polgárok lazábban veszik az előírásokat, az elkövetkező időszakban fokozottabb lesz az ellenőrzés, amely kiterjed majd az összes vállalatra a boszniai Szerb Köztársaságban. Ezeket az ellenőrzéseket nemcsak az egészségügyi, hanem a köztársasági felügyelőség más szektoraiban dolgozók, illetve a helyi önkormányzatok felügyelő egységei végzik majd el. A vizsgálat során ellenőrzik, hogy betartják-e a vállalatok a rövidített munkaidőt, az emberek viselik-e a maszkot a zárt térben, betartják-e a megfelelő távolságot, illetve hogy elvégzik-e a fertőtlenítést és betartják-e a többi előírást‟, hangsúlyozta a boszniai Szerb Köztársaság felügyelősége.

Az illetékesek szerint nagyon fontos, hogy a vállalatok munkáját összehangolják a jelenlegi helyzettel, és hogy az első helyen a megelőzés álljon.

„Ez nem csak az adott szolgáltatást igénybe vevő polgár, hanem a dolgozóknak a védelme miatt is fontos, ahol a saját, személyes felelősségtudatunk lehet a legjobb megelőző intézkedés. Közös érdekünk, hogy a gazdasági szubjektumok zavartalanul működhessenek, az előírt óvintézkedések betartásával, hogy minél könnyebben átvészeljük a koronavírus okozta nehézségeket‟, közölte a felügyelőség. (Blic)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

„Teljes képtelenségnek” nevezte Vlagyimir Putyin azokat az állításokat, amelyek szerint Oroszország megtámadná Európát – számolt be a Strana nyomán a Mandiner.hu. A Lengyelország, a Baltikum és Csehország elleni esetleges támadásról szóló szavak az országok lakosságának megtévesztésére szolgálnak – tette hozzá...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 8:24 ]
Öten meghaltak egy autóbusz-balesetben egy német autópályán Lipcse közelében – számolt be róla a BBC brit hírügynökség. A hírek szerint az autóbusz jobbra fordult a forgalmas A9-es autópályán, mielőtt az oldalára dőlt volna. Meg nem erősített jelentések szerint a FlixBus járata Berlinből indult útnak. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 22:44 ]
A világon egyedül Ukrajna nem ítélte el a békés polgárok legyilkolását a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján. "Gyakorlatilag az egész világ határozottan elítélte a terrortámadást. A...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:13 ]
Beolvasás folyamatban