Világ
Hashim Thaci megérkezett Hágába, Geoffrey Nice a védője

A koszovói média tudósítása szerint Hashim Thaci koszovói elnök megérkezett Hágába, ahol a különleges ügyészség holnap meghallgatja, jelentette a pristinai klankosova.tv.

A hírt, miszerint július 13-án Hágába utazik, Hashim Thaci Facebook oldalán jelentette be, írja a KoSSev hírügynökség, ám a Klan Kosovo portál szerint már ott tartózkodik.

Koszovóban nemrég tartotta meg ülését a koszovói nemzetbiztonsági tanács, amelyen Avdullah Hoti kormányfő elnökölt, s amelyen a rendkívüli helyzet bevezetéséről volt szó a koronavírus terjedése miatt. Az ülésen Hashim Thaci már nem volt jelen.

Nem hivatalos értesülések szerint Thaci gépe vasárnap 15 órakor szállt fel a tiranai repülőtérről és Hágába repült, ahol háborús bűnök elkövetésének vádjával hallgatják ki, védője Geoffrey Nice brit ügyvéd, aki Slobodan Milošević perében a hágai főügyész, Carla del Ponte egyik helyettese volt.

A KoSSev emlékeztet, hogy június 24-én a hágai különleges ügyészség irodája közölte, hogy Thaci és Kadri Veseli a vádlottak listáján szerepel.

Thaci, Veseli és más személyek is, akik nevét nem hozták nyilvánosságra, a vádirat szerint “egész sor, emberiesség elleni bűncselekményt és háborús bűnt követtek el, beleértve gyilkosságokat, erőszakos kitelepítést, kínzást is”. A vádirat szerint az itt szereplő személyek mintegy 100 gyilkosságban vétkesek. Az áldozatok között vannak albánok, szerbek, romák és más nemzetiségűek, valamint politikailag mésként gondolkodók.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A gazdasági helyzet kezelésére négy rendeletet írt alá Donald Trump amerikai elnök szombaton, beváltva azt a fenyegetését, hogy saját hatáskörében cselekszik, ha a kongresszus nem fogadja el a koronavírus-járvány által megtépázott gazdaság ösztönzését célzó új csomagtervet. A négy rendelet értelmében...
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 7:24 ]
A világon 19 792 519 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 730 089, a gyógyultaké pedig 12 060 877 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli összesítése szerint. Egy nappal korábban még 19 571 989 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 725 914, a...
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 7:08 ]
A hivatalos exit poll felmérés szerint Aljakszandar Lukasenka fehérorosz államfő a szavazatok 79,7 százalékával várhatóan elsöprő győzelmet arat a vasárnap tartott fehéroroszországi elnökválasztáson. A választási bizottság tájékoztatása szerint az ellenzéki jelöltként induló Szvjatlana Cihanouszkaja a voksok 6,8...
2020. AUGUSZTUS 9.
[ 22:16 ]
Beolvasás folyamatban