Világ
Majdnem a teljes bolíviai kormány koronavírusos

Bolíviában az államfőről és a kormány eddig hét miniszteréről derült ki, hogy elkapták az új koronavírusos fertőzést, ami nagy nyomás alá helyezi az ország ideiglenes vezetését, és kétséget kelt aziránt, hogy két hónap múlva meg lehet-e tartani a elnökválasztást.

Jeanine Anez ügyvivő államfő tesztje a múlt héten bizonyult pozitívnak, de azt mondja, hogy jól van, és a karanténból is ellátja teendőit. Ő a szeptember 6-ra kiírt elnökválasztás egyik jelöltje.

A kormányból többek között a gazdasági, a külügy-, az egészségügyi, bányászati és a szénhidrogének kitermelése ügyével megbízott miniszter tesztje lett pozitív. A felsőház vezetője, Eva Copa és több tucat munkatársa szintén megfertőződött. Állapotuk stabil. A képviselőház elnöke az interneten hálát mondott azért, hogy egészséges.

Latin-Amerika a járvány fő gócpontjává vált az utóbbi napokban. Világviszonylatban ott észlelik a fertőzések egynegyedét, miközben a Föld összes lakosságának csak a 8 százaléka él ott. A térségben több vezető politikus kapta el a fertőzést, köztük Jair Bolsonaro brazil, valamint Juan Orlando Hernández hondurasi elnök és Diosdado Cabello szocialista párti venezuelai vezető.

Bolíviában 50 ezer fölé nőtt a megerősített koronavírusos esetek száma, és a szövődmények közel 1900 ember halálát okozták a hivatalos számok szerint. A leginkább érintett terült, a főváros, La Paz és környéke. (24.hu)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Rendkívüli ülést tartanak pénteken az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei a hétvégi fehéroroszországi elnökválasztás nyomán kialakult állapotokkal, a libanoni robbanást követő fejleményekkel és a Földközi-tenger keleti medencéjében zajló török szénhidrogén-kutatásokkal kapcsolatban - közölte az...
2020. AUGUSZTUS 12.
[ 12:51 ]
A világon 20 223 306 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 740 276, a gyógyultaké pedig 12 529 198 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli összesítése szerint. Egy nappal korábban még 20 020 679 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 734 803, a...
2020. AUGUSZTUS 12.
[ 7:22 ]
A demokraták szerint nagyszerű döntés született, Trump "hamisnak" tartja az ügyészt. Kamala Harris kaliforniai szenátor lesz Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltjének alelnökjelöltje - jelentette be kedden délután Delaware-ban kiadott közleményében Biden kampánycsapata. Az 55 éves szenátor, aki...
2020. AUGUSZTUS 12.
[ 6:28 ]
Beolvasás folyamatban